lauantai 28. syyskuuta 2013

Kaupassa

Mietin tuossa, että minkälaista olisi käydä kaupassa, jossa ei myytäisi ns. eineksiä, valmisruokia tai näitä ihanasti nimettyjä puolivalmisteita. Siis täh! Puolivalmiste, ei siis edes ruoka vaan valmiste!

"Puolivalmiste on osittain valmis tuote, jonka valmistaja on myynyt kuluttajalle tai muulle yritykselle lopullista viimeistelyä varten. Puolivalmiste voi olla lähes mikä vain, esimerkiksi ruoka, talopaketti tai vene.
Nykyaikainen elintarviketeollisuus tuottaa runsaasti erilaisia puolivalmisteita, jotka ovat avuksi silloin, kun käytettävissä oleva aika tai välineet eivät mahdollista aterian valmistamista alusta asti. Taloteollisuus taas pystyy valmistamaan talon elementeiksi, jotka liitetään yhteen ja viimeistellään rakennuspaikalla. Venetehtaat voivat toimittaa veneen rungon ja ostaja sisustaa ja varustelee sen itse." Wikipedia

Siis ajatelkaa lihahyllyä kuinka pieni se olisi kun siellä myytäisiin, noh eri osasina naturellia broileria, possua sekä nautaa ja rohkeimmilla kauppiailla oih toki sisäelimiä. Kuvitelkaa kuinka valmistajat kilpailisivat siitä kuinka meidän broileri on kaikista parhaimman makuista, katsokaa nyt kuinka hyvin leikattua lihaa ja ihan ilman mitään "näppäriä" marinaadeja. 

Eikä olisi valmista lihapullataikinaa, tai lihapakettia jossa on jopa kastikekin mukana.
Osaatteko te tehdä ruokaa ilman valmista maustesekoitusta, marinaadia tai kastiketta?
Lähteekö lasagne tai maksalaatikko?
 
Leviteosasto olisi myös aika tyyperryttävän lyhyt. Olisko niin että pistettäisiin voita ja kasviöljyä ja jotain niiden sekoitetta? Ei keltaiseksi värjättyä emulgointimössöä.

Montakohan oikeaa makkaraa tai leikkelettä leikkelehyllyssä mahtaa olla? Meidän kaupassa se hylly on ainakin 5 metriä pitkä.
Toisessa 10 metrin hyllyssä on ainakin 1 metri jogurttia ja viiliä, loppuja nyt en viitsisi niin kamalasti mainostaa. Niin kuin esimerkiksi Rainbown Mansikan MAKUINEN proteiinirahka, joka yllättävästi ei sisällä lainkaan mansikkaa (tämä tietohan tuossa nimessä kyllä ihan kerrotaankin).

Leipähyllyjä kaupasta löytyy ainakin se 6 kappaletta (näkkileipähyllyä ei lasketa). Arvausleikki: Montako LEIPÄÄ löydät?

Perus automarketin mehuhyllyltä löytyy satoja "mehu"purkkeja. Mikä on mehun ja mehuJUOMAN ero?
 
En edes uskalla ajatella pidemmälle, mutta montako satojen neliöiden automarkettia tarvittaisiin näiden tuotteiden myymiseen kun ylimääräiset sössöt jätettäisiin pois?

iive

ps. entäs jos ne marjatkin kerättäisiin itse?


Ja juu, en ole miss täydellisyys vaan ostanhan minäkin näitä joskus. Tosin en valmiiksi kuutioituja HK:sinisiä (en kyllä osta sitä muutenkaan) enkä lihapullataikinaa... Silti olisi oikeasti kiva käydä joskus kaupassa missä näitä teollisuustsydeemeitä ei olisi. Voisi lähteä ruokareseptimielikuvitus kiitolentoon :)

2 kommenttia:

  1. Ooh, mitä ajatuksia, kävisin kyllä mielelläni tälläisessa kaupassa! Vaikka valikoima olisi varmaan nykymenoon tottuneen mielestä "ihan kamalan pieni ja huono!!".

    VastaaPoista

Kiitos :)