lauantai 16. marraskuuta 2013

Erilaista ruokaa

Viime aikoina on taas tullut kokeiltua erilaisia ruokia ja jotenkin tuo ruuanlaitto innostaakin ihan eri tavalla kun sinne töihin pitää nykyään viedä ne eväät...


Yövuorojen välipäivänä heräilin ennen muun perheen kotiutumista ja kaivelin kaappeja... ei ole ruokaa eikä oikein aineksiakaan. Pakastinta kolutessa käteen osui pinaattipussi, joten paistelin pinaattilettuja siitä. Lettujen sisään tuli sakeaa kananmunakastiketta ja lisukkeeksi salaattia ja punasipulisilpusta, mausteista ja kermaviilistä tehtyä kastiketta. Oli kyllä todella hyvää ja ruokaisa annos. Tuo punasipulikermaviilikastike oli oikein oiva lisäke ja muutti tuon pinaattiletun luonnetta vähän suolaisemmaksi.


Tänään kokkailin aivan uutta ruokaa eli kikherne-purjososekeittoa. Resepti löytyi Pastanjauhantaa-blogista, tosin aivan orjallisesti en ohjetta noudattanut vaan kokkailin tapani mukaan "vähän sinne päin". Aivan loistavaa ruokaa tuli silti. Ja tällä ruualla muuten täyttyy vatsa, ei ole mitään kevyttä evästä! Tulevia yövuoroja varten on jo valmis keittoannos pakkasessa <3

ps. toi Jyrki Sukulan inhoama heinä eli herneenverso ei ole mitään kuvausrekvisiittaa vaan se tosiaankin syödään ja on niiiiiin hyvää <3


Illaksi tein Hiidenuhman keittiön ohjeen mukaan Butter Chikeniä eli Murg Makhania. Tätäkin ohjetta hieman varioin, nyt hieman kevyemmäksi. Ruoka onnistui näinkin mainiosti. Vielä kun joku päivä osaisin tehdä sitä intialaista ruokaa mikä mulla on mielessä, en vain osaa tehdä sitä enkä tiedä millä mausteyhdistelmällä sen saisin aikaan enkä tiedä onko moista ruokaa edes olemassa :D
Lisukkeena salaattia marinoidun punasipulin kera ja valokuvaan päätyi tuo valkosipuli, jota en syönyt. Miehelle tuo valkosipuli maistui, mun makuun ei onnistunut tämä kokkaus vaikka ravintolassa olenkin huippuhyvää valkosipulia syönyt.

Tänään on kaikesta lepo ja kehonhuolto päivä. Eilinen liikunta koostui 2,5h uimahallireissusta ja täytyy sanoa, että kun Lintusen uimataidot ovat kasvaneet niin eipä olekaan enää yhteiset uintireissut mitään lillumista :)
Huomenna pääsenkin kiduttamaan itseäni taas bodypump-tunnille. Jospa nyt en olisi niin kipeänä sen jälkeen kuin viimeksi....

iive

2 kommenttia:

  1. Hienoja ruokia oot tehnyt. Mää muuten tykkään kans herneenversoista tosi paljon ja tota valkosipulia aion kokeilla heti kun muistan, jossain ohjelmassa tehtiiin kans justiinsa äskettäin samanlaista valkosipulia. Öö oli muuten toi neljän tähden illallinen vissiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ohjelmaa katsoin ja tuli siitä mieleen ravintolassa syödyt valkosipulit. Nää oli kuitenkin jotenkin karvaita vaikka laitoin hunajaakin...
      Herneenversoja pitäis laittaa itse taas kasvamaan, ei oo kesän jälkeen omia ollutkaan. Nyt piti napata puska kaupasta matkaan ja on niin namia :)

      Mut toi kikherne-purjokeitto on tosissaan kokeilemisen arvoinen. Todella täyteläinen ja maukas keitto syksy/talvipäivään. Ehdottomasti siirtyy meidän vakkariruokalistalle. Kurpitsakeittoakin pitäisi kokeilla joku päivä.

      Poista

Kiitos :)