maanantai 18. marraskuuta 2013

Heijastaako?

Eilen kävelin salille Eino myrskyn jäänteissä. Ollaan oltu onnekkaita kun sähköt on olleet koko ajan eikä mitään erikoista ole oikeastaan sattunut. Salille lenkkeillessä tiet olivat melkoisen jäiset, mutta koirankakkoja uhmaten kävelin pientareella etten liukastuisi. Samalla tuli bongailtua, tosin muinakin päivinä on tullut tehtyä tätä samaa, ettei ihmisillä oikeasti ole niitä heijastimia! Montakohan mustapukuista lenkkeilijää (tai muuta menijää) onkin tullut nähtyä viimeisen kuukauden aikana?

Monta!

Itse käytän vähintään heijastinliiviä kävellessäni. Pyöräillessä lisäksi päässä on LedLenserin todella tehokas otsalamppu.
Ja jos sillä vastaantulijalla ehkä jonkinlainen heijastin olisikin, ovat ne monesti ihan liian tehottomia, sillä saattavat näkyä vasta aivan muutaman metrin päästä. Onneksi lasten nykyiset vaatteet on täynnä heijastimia jo valmiiksi, vaikka ei se heijastinliivi heille pahitteeksi todellakaan olisi.

Mutta onhan ne liivit nyt aivan susirumia! En oikein ymmärrä miksi ei kehitellä hyvännäköisiä liivejä? Vaan kaikki ovat lähinnä rumia, halpoja ja kaikenlisäksi ihan paskoja, sillä niiden kangas ei tosiaankaan hirveästi pesua kestä.

Googlen avulla ei tosiaankaan löytynyt yhtään lisää kivempia malleja, tosin tämä oli kyllä aika hauska :)
Kuva: http://www.dargelos.cc/product/lightning-vest
Kuvan lähteestä noita siis voi näköjään ostaakin. Pitäisköhän? :) Vai pitäisikö rueta ompeluhommiin ihan itse?

No se susiruma heijastinliivi päällä siis liukastelin salille, kävin bodypumpissa ja liukastelin kotiin. Tänään pitäisi urakoida sama setti, tosin varmaankin kuntosalin puolella ja yöksi mennä taas töihin.

iive

Ja nyt kaikki kaivaa lenkille ainakin ne heijastimet käyttöön! Eiks joo?

5 kommenttia:

 1. En enää muista valmistajaa, mutta käsityömessuilla näin todella upean dinosaurusheijastinliivin. Harmi vain, niitä ei ollut kuin lasten kokoja. :D

  Minä en ole sen kummemmin piitannut liivien ulkonäöstä, pääasia että näkyy. Lisäksi täällä korvessa lenkkeillessä ihan päivälläkin kirkas oranssi/keltainen väri on vain plussaa, kun silloin erottuu taustan mustanruskeista metsistä tai pelloista. Eikä pimeässä sitten kukaan erota muuta kuin ne heijastinkohdat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua perusliivissä ahdistaa oikeastaan vain sen hengittämättömyys, sillä kun sulla on kerrasto ja sitten vaikkapa se tosihyvä hengittävä juoksutakki ja pumps ei-hengitä-yhtään heijastinliivi niin siinäpä sitten ollaan...
   Muuten ei mulle niin väliä, mutta tietty jos olisi jotenkin kivempia liivejä olemassa niin niitä saattaisi pitää useampi.

   Poista
  2. Mulla on kaksi heijastinliiviä, toinen on ilmaiseksi saatu ja siinä on tuollainen muovipussi-ilmiö. Se onkin lähinnä hevosen kanssa lenkkeillessä päällä ja automatkoilla mukana. Toinen on Halpa-hallista vitosella ostettu, todellakin susiruma, mutta se hengittää ja on aina juoksulenkeillä päällä. En sitten ole panostanut niihin kalliisiin 40-80 euroa maksaviin "kunnollisiin" teknistä materiaalia oleviin juoksumerkkien heijastinliiveihin. Kun eivät ne ainakaan paljon nätimpiä ole. :D

   Poista
 2. Iive, kehitä ja ompele. Lupaan ostaa heti jonkin kivan. :)

  VastaaPoista
 3. Toinen puolisko täältä kotoa vielä lisäisi että on tärkeää käyttää niitä heijastimia lenkkeillessä ja osa niin tekeekin. Entäs sitten kun ei olla lenkillä. Käytetäänkö niitä heijastimia esimerkiksi kun kävellään töihin? Tänään aamulla säikähdimme tyttäremme kanssa aamupimeällä kun olimme ajelemassa hoitopaikalle. Rouvashenkilö ylittää katua(ei suojatiellä) "ykköset" päällä ilman minkäänlaista heijastinta, valoa tahi muuta näkyvää. Onneksi maa oli sulana, liukkaalla ei olisi pysähtynyt.

  VastaaPoista

Kiitos :)