perjantai 22. marraskuuta 2013

Mitähän söin?

Tai paljonkohan söin?

Aamupalalla nautittiin ihan normaali aamiainen: leipäviipale (kevyine)päällisineen, jogurttia mansikoilla ja klementiini.
Lähdettiin kaupungille ja käytiin siellä lounaalla Rossossa.
Syötiin kaikki lounaslistalta lasagnea ja raastepöydästä salaattia. Ei jälkkäreitä, ei mitään, juomaksi vettä.

Eikä koko päivänä ole sen jälkeen tullut nälkä! K e n e l l ä k ä ä n. Ei edes lapsella (se söi noin puolikkaan lasagneannoksen.)
Kävin salitreeninkin tekemässä samoilla eväillä illalla seitsemän jälkeen. Eikä senkään jälkeen ollut kovin nälkä.

Paljonkohan mahtoi olla kaloreita?
No eihän lounaslistan ruuista niitä kaloritietoja ole, mutta tais olla aikamoinen kaloripommi.
Ja sitten noita kaloritietoja etsiessä löytyi ne a' la carte listan tiedot. No tuttuja oli aikuisten eväitten tiedot, mutta voi morjes noita lasten ruoka-annoksia! Suurin osa ruoka-annoksista sisältää yli 600kcal muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Ja sitten se jälkkäriannos Onni Oravan Jäätelöannos 535kcal!

Että vedäppä vaan muksu ensin vaikka Onnin lehtipihvi 639kcal ja perään vielä toi jäätelöannos...

Et silleen...

iive

3 kommenttia:

 1. Mää oon pari kertaa lukenut ravintoloissa annosten kaloreita, mutta todennut että parempi jättää lukematta jos ravintolassa aikoo syödä. Käsittämättömiä lukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A'la carte annosten kalorit periaatteessa ymmärrän. Tosin lasten annosten kalorimääriä en kyllä ymmärrä millään lailla.
   Sitä ihmettelin että LOUNASruoka oli niin täyttävää = eli epäterveellistä, johan sen näki lasagnen ympärillä lilluvan rasvan määrästäkin. Oli se kyllä hyvääkin.

   Poista
 2. Minä kun kerrattain kysyin huvikseni ravintolassa ruoka-annokseni kaloreita, totesi tarjoilija, ettei hän tiedä (eikä muuten ollut valmis ottamaan selvääkään). Sanoin siihen, että arvatenkin melkoisen paljon, johon hän, että niin varmasti. :)

  VastaaPoista

Kiitos :)