tiistai 17. joulukuuta 2013

Voihan vitamiini

Tai tässä tapauksessa taitaa olla kyseessä hivenaine...
Löytyi nimittäin syy tuohon muutaman päivän pahoinvointiin ja se on nyt poissa! Ja ehkäpä tosiaankin tästä lähtien noudatan myös vitamiinien annostusohjeita.

No, kaikki kävi niin että tiistaina ostin itselleni sinkkilisää ja keskiviikkona minulla siis alkoi aamulla olla paha olo, joka paheni vain päivä päivältä. Ja kas sitten vain tuli mieleeni tsekata mitähän mahtaa minun monivitamiinitablettini myöskin sisältää ja sinkkiähän sieltä löytyi.

Sinkki on tärkeä antioksidantti ja välttämätön kivennäisaine mm. kasvulle, immuunijärjestelmän toiminnalle ja ihon hyvinvoinnille. Sinkki myös edistää haavojen paranemista. Sinkki osallistuu hormonitoiminnan säätelyyn vaikuttaen mm. sukupuoli- ja kilpirauhashormoneihin sekä insuliinin tuotantoon. Valmisteen sisältämä C-vitamiini tukee sinkin vaikutusta mm. hyvän vastustuskyvyn ylläpitämiseksi. Päivittäin sinkkiä tulisi saada naisilla noin 15mg, josta noin kymmenen jo tulee useimmiten ravinnosta jos syömme monipuolisesti.

Akuutti yliannostus

Akuutit eli äkilliset haittavaikutukset aiheutuvat otettaessa selvä yliannostus sinkkiä sisältävää ravintolisää.
Akuutin yliannostuksen oireita ovat
 • pahoinvointi
 • oksentaminen
 • ruokahaluttomuus
 • vatsakrampit
 • ripuli
 • päänsärky.

Minähän olin kätevänä tyttönä ajatellut, että jos minä otan ihan vaan vähän ylimääräistä kun eräs toinenkin nimeltä mainitsematon bloggari, joka oli saanut ihonsa kuntoon tällä systeemillä, oli tehnyt niin. Kuinka tyhmä voikaan ihminen olla?

Ostamassani sinkki + c-vitamiinitabletissa on 15mg sinkkiä ja näitä siis otin kaksi.
Jo valmiiksi syömässäni monivitamiinissa on yhdessä tabletissa sinkkiä noin 10mg ja näitäkin otin siis vielä kaksi. Ja näinhän minä hienosti melkein nelinkertaistin sinkin saamisen! Samalla tuhlasin täysin turhuuteen melkein kymmenen euroa rahaa, sillä tuon monivitamiinin sinkki ei ole vaikuttanut naamaani millään tasolla vaikka olen popsinut pillereitä jo monta kuukautta, joten tuskimpa tuolla yksittäisellä sinkkipillerillä on nyt siis minkäänlaista hyvää vaikutusta. Saati että söisin sitä enää näiden kokemusten jälkeen...

Jo aiemmin tuli itsekin mietittyä asioiden yhteisvaikutuksia isän luona vierailun jälkeen. Isäni ja hänen puolisonsa uskovat vahvasti mm. homeopatiaan sekä moniin vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Isäni hoitaa esimerkiksi liian paksua verta (johon useimmat ihmiset söisivät verenohennuslääkettä kuten primaspania tai marevania) käymällä kupparilla, siis ihan oikealla sellaisella ja lisäksi käytössä on kurkuma-avocado-öljy-mustapippurimöhnä jota syödään päivittäin. Kohonneita verensokereita hoidetaan sarviapilapuristeella ja jollain aika eksoottisella uuttella, jonka sisällöstä minulla ei ole aavistustakaan. Käytössä on näiden lisäksi myös muita valmisteita aikaslailla.

Itse olen hyvinkin avoin myös näille vaihtoehtoisille hoitomuodoille, tiettyyn rajaan asti. Minua vain todella mietityttää se, että kun käytät itseksesi useita homeopaattisia tuotteita ja erilaisia muita hoitomuotoja niin mitkä niiden yhteisvaikutukset voivat olla?

Olen itse hoitanut itseäni onnistuneesti monilla eri "luonnonmenetelmillä", esimerkiksi virtsatietulehdus hoituu kätevästi juomalla yrttiteetä tai puolukka/karpalomehua.
Kamomilla rauhoittaa ja auttaa ihonhoidossa.
Inkivääri-hunajatee helpottaa flunssaa paljon paremmin kuin panadol hot.
Auringonhattu-uute käy tulehdussairauksien hoitoon, erityisesti influenssa, nuhakuume, yskä ja muut hengitystietulehduksiin sekä virtsatietulehdukseen. Ja iholle käytettynä mm. pienten haavojen, palovammojen, hiivatulehdusten, rohtumien ja hyönteisten pistojen hoitoon.
Joskus hoidin kasvojani Molkosanilla, joka on heratiivistettä :) Tätä käytetään kyllä useimmiten sisäisesti ruuansulatusongelmiin, mutta teho kasvovetenä oli kyllä todella hyvä. Haju on vaan mitä karmivin, että ei tuota puolisoa paljon pussailla molkosanin kasvoille sivelyn jälkeen :D

Listasta voi huomata sen, että käyttämäni tuotteet ovat tosiaankin ihan luonnosta ja niistä voi tietää mitä niissä on. Mutta anteeksi nyt vaan, että kuinka voin tietää mitä sisältää valkoinen "ihmepilleri intiasta", joka on siis kyllä ehkä ostettu ihan suomesta tai pahimmassa tapauksessa tilattu netistä. Hyvällä tuurilla se on sitä mitä luvataan tai se on pelkkää tärkkelystä. Huonolla tuurilla saat jotain myrkyllistä tai sitten omalla käytölläsi sössit itse kaiken kuten minä :)

No, mä lähden kuitenkin hierojalle ja vyöhyketerapiaan.
(Vyöhyketerapia (ts. refleksologia) on uskomuslääkintää, jossa ihmistä hoidetaan painelemalla kehossa uskomuksen mukaan sijaitsevia heijastepisteitä. Vuonna 2009 julkaistussa katsauksessa todetaan, että olemassa olevien todisteiden mukaan vyöhyketerapia ei sovellu minkään lääketieteellisen sairauden hoitamiseen.) Wikipedia

Että silleen ;)

iive

4 kommenttia:

 1. Niin, että vitamiinejakin purkista vain kohtuudella. :) Voi hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuus kaikessa :)

   Ja kiitos samoin <3

   Poista
 2. Mun mielestä näissä lisäravinteissa on tärkeää se, että tietää mitä syö. Puolukkamehu on puolukkamehua, luonnontuotteiden käyttö on mun mielestä hyvä juttu. Mutta se, että napsitaan sekalaisia superfoodmehujauhekamelinperskarvapillereitä, koska JOKU JOSSAIN sanoo parantuneensa syövästä niiden ansiosta, niin mennään aika metsään. Jos ei itse oteta selvää "lisäravinteen" sisällöstä ja sisällön vaikutusaineista, -tavoista ja haitoista. Usein mun epäilys herää hvyin äkkiä, jos jostain ihmeaineesta ei kuule kuin ylistysrunoja, kuinka se paransi syövän ja jalkasilsan ja rytmihäiriön ja rikkoutuneen polven ja tenniskyynärpään, mutta ainetta ei saa kuin myyjältä x ja sen hinta on satasen per pilleri. :D Tosin usein näiden syöjät eivät kyllä harrasta lähdekritiikkiä tai ota selvää asioista.

  Nykyäänhän noita "uskomushoitoja" on vaikka sun minkälaisia, ja mua kyllä henkilökohtaisesti välillä epäilyttää, kuinka osa niistä muka vaikuttaa yhtään mihinkään, toki en ala väittää niiden kaikkien olevan humpuukia, koska henkilökohtaista kokemusta ei ole. Mutta uskon, että osa niistä, ja osa niiden tyytyväisistä käyttäjistä, perustuu ihan vain siihen kosketukseen. On ihmisiä, joilla ei ole ketään kuka pitäisi kädestä/silittäisi/halaisi, ylipäänsä KOSKETTAISI, niin jo se, että joku koskee tekee hyvää. Tosin sitten taas mun mielestä mennään metsään, kun sille koskettamiselle annetaan joku tosi hieno nimi ja väitetään sen taas parantavan syöpä ja jalkasilsa ja tenniskyynärpää, ja hoitokerta maksaa 150 euroa/puoli tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosihan on kyllä se että paljon tehdään näitä hoitoja ihan vain rahastusmielessä ja tämä on vain yhä yleisempää etenkin kaupunkiseudulla. Sitten on niitä ihmisiä, jotka tekevät hoitoja rakkaudesta ja kutsumuksesta, vaikka sitten se teho perustuisikin vain juuri siihen pelkkään kosketukseen.
   Tänään törmäsin sellaiseen ihmisen, josta huokui sellainen ihme tunne monen metrin päähän, että mä varmaan "parantuisin ihan kaikesta" jos vaan olisin samassa tilassa pidempään sen kanssa :D Joillakin ihmisillä on jo pelkästään sellainen karisma ja tasapainoinen olemus. Täytyy vissiin kokeilla sitä parantumista kun tää ihminen on näes joogaopettaja.

   Poista

Kiitos :)