tiistai 7. tammikuuta 2014

Jalkajumppaa ja kaikenmaailman välineitä

Plantaarifaskiitti on antanut ihan kivasti nyt rauhan. Joulunaikaan jalat kipeytyivät kovastikin kun kokkailin seisaaltaan ja paljain varpain tietenkin. Ja koska plantaarifaskiittini ärsyyntyy etenkin jalkojen virheasennosta niin huonostihan siinä kävi. Olisi kengät jalassa (joissa on tukipohjalliset) pitänyt kokkailla. Typerää.

http://www.iltalehti.fi/terveys/200711206788672_tr.shtml
Mun jalat siis tekevät näin.
Nää ei ole kyllä mun jalat vaan kuva lainattu iltalehti.fi

Olen nyt päättänyt tehdä kaikkeni päästäkseni tuosta vaivasta ja jalan virheasennosta eroon. Ja niinpä olenkin suunnitellut itselleni kaikenmaailman venyttelyjen ja aktivointien lisäksi jalkateriä vahvistavan jumpan. Mallia otin terveyskirjaston liikkeistä jalkaterän perusharjotteita-artikkelista, sekä taitoluistelijoiden jalkaterien vahvistusohjelmasta (linkki vie pdf-tiedostoon). Koostin niistä itselleni kollaasin treeniohjelmaksi :) Laatikossa on myös lähete jalkojen fysioterapiaan. Saatanpa eksyä sinnekin...


Tän jumppaohjelman läpi vientiin meni noin 45min. Lisäksi teen normaalit jalkapohjan hieronnat putkelolla ja terapiapallolla ennen ja jälkeen treenin. Jos tätä tekisi edes kolmesti viikossa?

Ja jos kaikenmaailman treeni- / kehonhuoltovälineitä ei olisi vaan liikaa aion hankkia tulevina kuukausina itselleni minitrampoliinin! Äiteen luota löytyy tasapainolauta, joka on kerran vieraillutkin meillä, jospa sen saisi taas lainaan? Ja yksi sijoitus palkkapäivänä on myös vielä yhdet jalan tukipohjalliset, nimittäin Footbalancen pohjalliset ja lisäksi hankin näihin sisäkengät/tossut ja pidän näitä kotona. Ehkä olen epätoivoinen, mutta ei voi mitään. Halu juoksemaan on niin kova. Ja jos tämäkään ei auta niin marssin hankkimaan itselleni medical-pohjalliset lääkärin/fysioterapeutin/jalkaterapeutin kautta. Piste.


Heh, kiva kasa vehkeitä kun kasas nuo tuohon. Pinosta puuttuu kyllä harjanvarsi (mihin sen on voinu hävittää???) ja ainakin tennis ja squash-pallot. Niitäkin käytän usein.
Maailman paras joululahja on äiteen virkkaama torkkupeitto <3 Sen alla on hyvä ottaa pienet rentoutusharjoitukset maton päällä maaten.

iive

ps. yllättäen paino olikin tänään 74kg:n sijasta 72,9kg! Tuo 74kg oli viimeisin punnitsemani tulos ennen joulua :) joten kivapa on olla suunnitelmassa hieman edellä!

6 kommenttia:

 1. Et epätoivoinen, vaan Reipas! :) Jos ei noilla seläty, niin on kumma.

  Heti kun pääsen sopiville kaupoille, hankin tuon pilatesrullan. Tämä on lupaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys: En ihmettele, että lahjasi on maailman paras!

   Poista
  2. Pilatesrulla on muuten tosi hyvä lihashuollossa (en mä sillä mitään pilateshommia osaisikaan tehdä), täällä myydään ihan Prismassa ja hinta on kympin luokkaa. Mulla on toisena rullana salaojaputken pätkä, se on astetta kovempi. Sekään ei paljon kustantanut :-D

   Poista
 2. Hienosti tippuu paino sulla, whoop whoop! Aivan ihana tuo torkkupeitto, toivoin että se olisi ostettu jostain jotta saisin samanlaisen, mutta äitisi olikin sen sulle virkkaillut. Tosi herkut värit siinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilatesrulla ja pallo ovat ihan ykkös kehonhuoltovälineitä, käytän niitä päivittäin!
   Torkkupeitto oli täysi ylläri ja ihanin lahja aikoihin koska kauneuden lisäksi tiedän kuinka paljon aikaa sen tekemiseen on mennyt ♡

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos :)