keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Lihavuusepidemian syntipukit

Katselin eilen yleltä Prisma dokkarin Lihavuusepidemian syntipukit-dokkarisarjan ensimmäisen osan. Tää on vielä areenassa katsottavana viisi päivää eli hyvin kerkeää katsomaan jos et ole nähnyt. Lisäksi tämä tulee tv:stä uusintana lauantaina 25.1 klo 15.50 Ja todellakin suosittelen katsomaan. Seuraava jakso tulee ensi maanantaina ja on jo laitettu boksille nauhoitukseen.

Ensimmäinen osa käsitteli tärkkelysmakeuttajia (erityisesti maissisiirappia, sillä se vissiin USAssa on suosituin näistä) ja sen vaikutusta terveyteen. Nämä tärkkelysmakeuttajat ovat nimittäin vielä vaarallisempaa ja halvempaa kuin perinteinen sokeri. Halvan hinnan vuoksi niitä nykyään käytetäänkin isoissa määrissä erilaisia ruokatuotteita. Jakso käsitteli ja käsittelee myös tulevissa jaksoissa, yhteiskunnallisten päätösten vaikutusta ihmisten terveyteen lihavuuden merkeissä. Aikamoista politikointia sanon minä!

- Fruktoosi vaikuttaa aineenvaihduntaan aivan eri tavalla kuin glukoosi. Fruktoosi lisää rasvahappojen uudismuodostusta maksassa. Se vaikuttaa myös moniin muihin aineenvaihduntareitteihin haitallisesti!

Omista kaapeista tuota fruktoosi-glukoosisiirappia löytyi vain Naturally High proteiinipatukasta, enpä siis osta näitäkään enää... eräästä toisesta jääkaapista sitä löytyi mm. salaatinkastikkeesta ja ketsupista. Sokeriahan tietysti löytyy pieniä määriä myös meidän kaapistamme.
Hyvä artikkeli löytyi muuten yleltä tästä fruktoosista: Lisättyä fruktoosia on vaikea välttää.
Ja hedelmistä suoraan saatava luonnollinen fruktoosi on sitten eri asia kuin tuo lisätty fruktoosi, onneksi :)

Kakkososa käsittelee isompia annoskokoja, joita meitä houkutellaan ostamaan ja syömään mainonnan ja markkinoinnin keinoin. Nykyajan ihminen saa jatkuvasti syömisärsykkeitä ympäristöstä! Mainokset radiossa, tv:ssä, ulkona jne... aktivoivat koko ajan syömishimoa. Tulee telkkarista siis YLE tv 1 maanantaisin klo 19!

iive

ps. omat syömiset onneksi sujuu hyvin edelleen. En syönyt eilen palaverissa laskiaspullaa vaikka se oli mua varten ostettu. Ei tehnyt edes mieli sitä sokerimössöä. Ja kaloreitakin reilusti yli 300, koosta, hillosta ja kermavaahdon määrästä päätellen.
Nii ja eilen kävin juoksemassa pari kilsaa eikä ole jalka kipeä, vielä ainakaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)