sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Liikuntasuositukset

"Alle kouluikäinen lapsi tarvitsee joka päivä vähintään 2 tuntia reipasta liikuntaa.

Lasten liikunnalle ei voida määritellä tarkkoja terveyteen perustuvia liikuntasuosituksia. Alle kouluikäisille lapsille suositellaan kuitenkin kehityksen, kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin turvaamiseksi joka päivä vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa. Reipas liikunta tarkoittaa hengästyttävää liikuntaa.

Päivän liikunta-annos voidaan pilkkoa lyhyempiin osiin, jotka ovat vähintään kymmenen minuuttia. Liikunnan kuormituksen on hyvä vaihdella kohtalaisen ja raskaan välillä. Lapsen tulee saada harjoitella päivittäin motorisia perustaitoja monipuolisesti eri ympäristöissä." (sydänliitto.fi)

Tänään on huolehdittu meidän kaikkien liikuntasuositusten täyttymisestä ihan täpöllä. Aamulla puurot massuun ja Hippokselle Liikuntapeuhulaan. Kaksi tuntia tehtiin tuolla vaikka mitä.


Pallojen kanssa sai äiskäkin liikuntaa, kokeiltiin pehmokeilausta, erilaisia palloleikkejä, pyörittelyä, tasapainottelua, sulkapalloa jne.


 Tommoinen donitsi-"pallo" oli huikea, sillä voisi tehdä vaikka mitä!


Parkour-radalle olis munkin tehnyt mieli mennä! Parkour-akatemialla oli kyllä tosi makeat radat ja käytiin Lintusen kanssa ne kaikki monta kertaa läpi.

Sit jostain syystä kävin katsomassa noita liikuntasuosituksia ja mitä ihmettä!
Lapsille kaksi tuntia päivässä (no joo tosin leikkien mm. pihalla jne.), mutta aikuisille vain 2h 30min VIIKOSSA??? WTF!?!
"Kestävyyskuntoa ylläpitääkseen aikuisen (18-64-vuotiaat) tavoitteena on liikkua viikossa yhteensä ainakin 2 tuntia 30 minuuttia reipasta liikkumista tai 1 tunti 15 minuuttia rasittavaa liikkumista. Liikunnan tulisi olla monipuolista ja sen tulisi tapahtua mahdollisimman monena päivänä, ainakin kolme kertaa viikossa. Reipas liikkuminen hengästyttää lievästi. Reipasta liikkumista ovat mm. arki- hyöty- ja työmatkaliikunta, kävely, sauvakävely, marjastus, metsästys, raskaat koti- ja pihatyöt. Rasittava liikkuminen hengästyttää selvästi. Rasittavaa liikkumista ovat mm. kuntouinti, aerobic, juoksu ja maila- ja juoksupallopelit." (sydänliitto.fi)
Tiedän, että jo pienilläkin liikuntamäärillä saadaan hyviä terveysvaikutuksia aikaan, mutta on toi suositus nyt musta aika vähän? Mie pidän pidin itseäni aika huonokuntoisena, mutta tuollainen setti olisi lähtenyt multa ihan milloin vain. Lisäksi olen aina työskennellyt hyvin fyysisessä työssä.
No, pointti siis se että millainen kunto on ihmisellä, joka tekee kevyttä istumatyötä ja liikkuu tuon suosituksen mukaan? Ei voi olla kovin kaksinen? Ja jotenkin on käsittämätöntä uskoa, että hyväkuntoisen kunto pysyisi tuolla yllä...

Tämän viikon liikunnat:

Ma: Jumppa 45min + kuntosali 1h (raskas) + Kehonhuolto/venyttely 30min
Ti: Kävely 50min + Vatsalihasharjoitus 20min (raskas) + Kehonhuolto/venyttely 15min
Ke: Kävely 50min + Uinti 40min + Vesijuoksu 30min
To: Kävely 50min + Kuntosali (raskas) 45min
Pe: Kehonhuolto/venyttely 1h 15min
La: Kävely 50min + Kuntosali 40min + Sisäpyöräily (raskas) 25min
Su: Liikuntapeuhula 2h + Bailatino (raskas) 1h + Kehonhuolto/venyttely 1h

14 tuntia liikuntaa tällä viikolla, jotta pitäis nyt sen kunnon alkaa paranemaan. Ja paraneehan se. Joka salitreenillä saa melkeimpä painoja nostaa ja muutenkin tuntuu energiseltä. Tää viikkohan ei ollut edes kovinkaan raskas, koska salitreeniä oli "vain" kolmesti.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)