maanantai 17. helmikuuta 2014

Kylkivälilihas

Vaikka koulussa joskus muinoin onkin tullut anatomiaa opiskeltua, niin täytyy sanoa, että sellainen pienen pieni lihas (tai montahan niitä on, eli lihakset) on jäänyt huomioimatta täysin. Mutta nyt täytyy sanoa, että rakas ja tärkeä kylkivälilihakseni, nyt tiedän että olet siellä.

Viime viikon olen jo kipuillut tämän homman kanssa, lauantaihin asti tämä vaiva jäi vielä alavartalon lihaskipujen jalkoihin, mutta lauantainen juoksu juoksumatolla sai kivun yltymään järjettömäksi. Jotain meni riks raks ja poks.

Lääkäri tuumasi tänään, että joo, revähtänyt kylkivälilihas ja saattaapa tuolla kylkiluussakin jotain osumaa olla, mutta koska ei sun ikäisellä yleensä luut niin pahasti murru, niin ei siitä mitään haittaa ole ja ei sitä voi mitenkään hoitaakaan, niin otappa tästä nyt Burana kasisataa, tarviitko sairaslomaa? Jaa, et tarvii vai? No, mutta kaksi viikkoa pitäisi sitten ottaa lepoa kuitenkin noista urheilusuorituksista...
FTF! Mä en kestä!

No, mutta voipihan sitä urheilla kuiteskin, ainakin kävellä ja ehkä vesijuosta ja ehkä pyöräillä ja jotain siellä puntillakin voi kevyesti tehdä kunhan tuo pahin kipu tuosta nyt asettuu. Ja ainakin voi noita mun ihania jalkateriä kuntouttaa juoksukuntoon, se jumppa ei rasita kylkivälilihaksia.

Kuva
Mutta ilonaiheitakin on, sillä ilmeisesti se flunssa ei nyt sitten tullutkaan. Ja näinpä siis kävin eilen kävelyllä illalla kun ahdisti. Kävellessä en tykkää kuunnella musiikkia, mutta koska kävely on niiiiin tylsää niin jotain on kuunneltava. Ja koska yle puheelta ei tule enää Liikuntatunti ohjelmaa niin jotain piti löytää tilalle. Jossain olin törmännyt Lepopäivä nimiseen podcastiin ja sitä googletellessa löytyi myös SisuSavotta podcast ja koska jälkimmäisessä oli haastateltavana Jyväskylän oma super-PT Timppa (eli Timo Haikarainen) niin päädyin kuuntelemaan tuota. Mielenkiintoista juttua sieltä tulikin ja kotona tuli googleteltua lisää noita podcasteja.

SisuSavotta
"Nykyään suuri osa ihmisistä syö päin honkia, liikkuu vähän ja elämäntavat ovat muutenkin rempallaan. Sisusavotta on aloittamani loppumaton savotta ihmisten sisuunnuttamiseksi tehokkaaseen ja toiminnalliseen harjoitteluun sekä elämäntavoistaan huolehtimiseen. Sisusavotta-blogi ja podcast keskittyvät kattavasti erilaisiin aiheisiin urheilun, ravitsemuksen ja hyvinvoinnin saralla. Blogin ohessa Sisusavotasta muodostui myös yritys, joka tarjoaa fysiikka- ja ravintovalmennuksia yksityishenkilöille, valmennuksia ja koulutuksia organisaatioille sekä järjestää liikuntapahtumia." -Jussi Venäläinen, SisuSavotan pyörittäjä.
Lepopäivä
Lepopäivä on podcast tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille.
Äänessä personal trainer Jaakko Savolahti ja CrossFit Herttoniemen valmentaja Antti Akonniemi
Helsinki Paleo
Helsinki Paleo on Jaakko Savolahden sivusto, jossa käsitellään kokonaisvaltaisesti terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita, useimmiten paleoviitekehyksen kautta. Huomaa myös kuukausittain ilmestyvä podcast, jossa asiantuntijana lääkäri Olli Sovijärvi.
Terveyden Tukipilarit/ Terveyden avaimet-radio-ohjelma
Terveyden Avaimet -radio-ohjelma on kuunneltavissa Iskelmän taajuuksille joka sunnuntai klo 9.00 - 10.00 sekä uusintana torstaisin klo 21.00 - 22.00. Vetäjänä Paula Heinonen ja Mikko Siltala. Mediasalissa on kuunneltavissa uuden Terveyden Avaimet -ohjelman jaksoja sekä ohjelmaa edeltäneen Terveyden Tukipilarit -ohjelman jaksoja.
 Liikuntatunti - Yle Puhe
Liikuntatunti on Yle Puheen hyvän olon keskus, jossa nostatetaan sykettä juuri ennen Urheiluiltaa maanantaista torstaihin klo 17-18. Ohjelma siis loppunut, mutta kaikki jaksot kuunneltavissa Yle Areenasta.
Irti turhasta.net
Irti turhasta on podcast eli nettiradio-ohjelma, jossa puhutaan mielen, kehon, kodin ja arjen keventämisestä. Podcastin pitäjinä toimivat Katri Manninen kutri.net:istä ja Jenni arkijarki.net:istä Podcast ilmestyy joka viikko keskiviikkoisin tai torstaisin. Tilaa podcast iTunesin kautta.

Kuinka näitä sitten kuunnellaan tuolla lenkillä?
No, SisuSavotta, Helsinki Paleo ja Lepopäivästä ainakin uusin jakso löytyy kätevästi SoundCloudista (ilmainen Play-kaupasta ladattava sovellus, helppo rekisteröityä Face-tunnareilla), sieltä löytyi muuten myös Jillian Michaels Show :D
SisuSavotta SoundCloudissa
Helsinki Paleo SoundCloudissa
Lepopäivä SoundCloudissa
The Jillian Michaels Show SoundCloudissa
Henkilökohtaisesti itse ihastuin tähän SoudCloudiin ihan älyttömästi ja tätä tulee varmasti käytettyä. Kun laitat seurattavien listalle haluamasi henkilöt/ohjelmat niin etusivulla näkyy kätevästi uusimmat jaksot, niin että klikkaa vaan niin pääsee heti kuuntelemaan.

Liikuntatuntia voi kännykällä kuunnella kun lataa ilmaisen YleAreena sovelluksen ja hakee hakusanalla Liikuntatunti.
Irti turhasta.net toimii kännykän internetselaimen kautta, ainakin jos luuri on Android. iPhonessa vissiin toimii myös iTunesin kautta. Itse en tätä saanut toimimaan androidilla.
Terveyden tukipilarit/avaimet ohjelmaa voi myös kuunnella käynnykän internetselaimen kautta.

Ja ilmeisesti myös suurin osa näistä podcasteista on ladattavissa tietokoneen avulla myös vaikkapa mp3-soittimeen tai sinne kännykkäänkin jos esim. kentät on huonot!

Hyviä kuunteluhetkiä!
Itse kuuntelen tietokoneelta Jillian Michaels Showta ja nauraa räkätän ;)

iive

5 kommenttia:

 1. Pöh ja höh! :( Eheytyköön nopeasti kylkesi!

  Kiitos hyvistä vinkeistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos täältäkin hyvistä vinkeistä ja pikaista paranemista. Itselläni kylkivälilihaksissa revähdys joskus judotatamilta ja kipu oli kyllä melkoinen... Joten tiedän mistä kirjoitat, tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Jeps, aika mielenkiintoisen oloinen lihas revähtäessään, sattuu mokoma :P
  Mä olen kyllä ihan hulluna noihin podcasteihin nyt :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä että podcastien kuulijakunta laajentuu ja ihmiset levittää tietoa. Kiitos myös Sisusavotan suosittelusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan hyvästä ohjelmasta! Töihin kuljen kävellen niin mukava on noita kuunnella ja etenkin kun samalta seudulta ollaan niin erittäin mukavaa on se ettei ole pelkkää Helsinkijuttua vaan Jyväskyläkin pääsee esille :)

   Poista

Kiitos :)