keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Sentit vastaan kilot

En tiedä miksi tämä asia jäi nyt hampaankoloon kaivelemaan, mutta useasta paikasta on tullut luettua tästä sentit vastaan kilot hommasta. Eli tarkoitan nyt sitä ettei pitäisi tuijottaa sitä vaakaa vaan niitä senttejä. Ja kuinka tavoitepainon tavoittelu on jotenkin väärin ja turhaa. Nythän on täysin vallalla aikalailla se että laihdutushan on ihan OUT. Kaikkien pitäisi vaan olla fittii fittii jo valmiiksi tai ainakin bodata hirmuiset lihakset sinne läskin alle ja olla muka OFFilla ja sen jälkeen DIEETILLÄ ei missään nimessä laihduttaa. Kun se laihdutushan vie lihakset ja silleen...

Omasta mielestäni senttien mittailu on turhan epätarkkaa hommaa, tulokset voi samalla mittauskerralla heitellä useita senttejä, vaaka ei yleensä heittele vaan näyttää samalla mittauskerralla samaa lukemaa. Tokikin niitä senttejäkin on ihan kiva katsella, varsinkin kun joskus siellä vaa'an suunnalla ei tunnu tapahtuvan mitään ikuisuuksiin.

Silti minulla on tavoitepaino vai onko se jotenkin väärin? Jotenkin on vaan helpompi ajatella koko pienennysprojektia vaa'an kautta kuin senttien kautta. Tavoitepainooni 64kg on seitsemän kiloa matkaa ja luulen, että tällä treenimäärällä ja syömisillä tulen olemaan aika tyytyväinen jo ennen kuin tuo kilomäärä vaa'asta näkyy. Kuitenkin haluan tavoitella tuota kilomäärää, koska se tulee tarkoittamaan sitä, että oikeasti olen pieni. Minä haluan olla normaalipainoinen, pieni ja hyväkuntoinen.

Koska tämä senttiasia jäi nyt niin paljon rassaamaan niin kaivoimpa mittanauhan esiin ja kyllä se mittanauhakin kertoo, että ylimääräistä kropassa on.

4.2.2014
Vyötärönympärys 79
Lantio 103
Reisi ala 48
Reisi keski 61,5
Reisi ylä/nivunen 67
Hauis 33
Rinnan ympärys alapuoli 83,5
Rinnanympärys 94

H&M:n kokotaulukon mukaan olen kokoa M eli 40/42 puolivälissä. (Muuten milloin koosta 42 on tullut koko M?????) Toivon että tavoitepainossani olen senteissä kokoa S eli 36/38. Se tarkoittaa että senttejä tulee lähteä (kokoon 36):
Vyötäröltä -11cm
Lantiolta -11cm
Rinnanympäryksestä -10cm

Lasketteko te kiloja vai senttejä vai molempia? Kumpi on tärkeämpää peili vai vaaka?

iive

ps. ensimmäinen yhteydenotto PT:ltä jee! Ensi viikolla vissiin ekat treenit jos vain aikataulut käy yksiin :D

4 kommenttia:

 1. Mää en laske senttejä enkä kiloja. Katton vaan peiliin jos katton. =) Mutta tota oon kans ihmetellyt, että milloin noi vaatekoot on muuttuneet, typerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sun kyllä tarttekaan laskea kun ei siellä peilissä näy mitään "ylimääräistä".
   Tuo vaatekokohomma on kyllä tosi :(

   Poista
 2. Ihan samaa ihmettelin, siis tota vaatehommaa! Kyllä täälläki enemmän kiloja kytätään, on niin helppoa siel vaa'alla pomppia.. Mut senttejäkin myös, mun mielestä ne kyllä kertoo paremmin totuuden!

  VastaaPoista
 3. Kai toi kokohomma on vähän markkinointikikkakin - eikö ookin kivempi olla M kuin L -> osta vaatteesi HenkkaMaukasta.

  VastaaPoista

Kiitos :)