perjantai 21. helmikuuta 2014

Täydellisten juoksukenkien metsästys

En ole yhä edelleenkään suostunut luopumaan toivosta, että joskus voisin lenkkeillä edes vähän. Puolimarathon haaveet on kyllä heitetty romukoppaan, mutta toivon edelleen että pystyisin säännöllisen epäsäännöllisesti käydä lenkkeilemässä vaikka jotain vitosen lenkkiä.

Normaalissa arjessa voisin väittää ettei plantaarifaskiittituntemuksia enää ole. Myöskään lyhyiden juoksu/kävelylenkkien jälkeen ei tunnu jalkaterissä kipua, joten olen hyvinkin toiveikas. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että täytyisi löytää täydelliset lenkkarit!


Tähän mennessä olen juossut Adidaksen markettilenkkareilla, Asicsin tuetuilla naisten mallin juoksukengillä ja Asicsin miesten mallin goretex-juoksukengillä. Näistä kengistä viimeisimmät ovat olleet ehdottomasti parhaat ja nyt talvella olenkin käyttänyt niitä päivittäin ihan kaikenlaiseen kulkemiseen työmatkoille, lenkeille, kävelyreissuille jne.


Koska kaikki nämä kengät ovat kevään lopussa käyttökelvottomia, ainakin juoksuun, täytyy löytää uudet hyvät kengät. Varsinaisesti Asicsin miesten mallin kengissä ei ole mitään vikaa, mutta olisihan se ihanaa jos saisi sellaiset kauniit kengät. Kahdesti olen käynyt nyt sovittelemassa erilaisia kenkiä, lukenut tuntitolkulla juoksufoorumia ja selannut nettikauppoja. Se mistä kengät tulen ostamaan on ihan sama, netistä tai kivijalkaliikkeestä kunhan vain saan ne oikeasti hyvät kengät.
Ja juoksukengäthän eivät ole mitään halpoja! Eikä meikäläisen jalka tunnu olevan se kaikkein helpoin yhtälö kenkiä hankittaessa, sillä tarvitsen ehdottomasti pronaatiotuen ja jonkin verran vaimennusta. Kuitenkin lähestulkoon kaikki tällaiset juoksukengät ovat minulle aivan liian kapeita ja tiedän parin kilometrin jälkeen pikkuvarpaiden puutuvan täysin tunnottomiksi, joten siitä syystä päädyin viimeksi juoksuklinikan pitäjän suosituksesta miesten malliin. Saa nähdä käykö näin taas, sillä ainoat naisten mallin kengät jotka ovat olleet sopivat löytyivät New Balancen mallistosta. Ja näitä kenkiähän ei joka urheiluliikkeestä sitten löydykään ja hintakin on meikäläiselle kovinkin tuntuva.
New Balancelta päädyin kokeilemaan myös 1260v3 mallia, joka oli kylläkin miesten kenkä. Tämä löytyy myös naisten mallina, mutta sitä ei ollut tällä hetkellä ainakaan valikoimassa, joten en päässyt sovittelemaan sitä. No kuitenkin, tämä miesten 1260v3 oli jaloissani kuin... no tuntui siltä kuin olisin työntänyt jalkani jalkojen taivaaseen... Vielä en kuitenkaan tätä kenkäparia kotiin hankkinut, sillä edelleen haaveilen mahdottaman päheistä juoksukengistä, NAISTENkengistä.


Kuvissa valikoima eri kenkiä mitä tuli soviteltua, mutta...
etsintä jatkukoon!

Ps. Jos osaat suositella hyvää kenkää ylipronatoivalle juoksijalle, joka tarvitsee paljon päkiä/varvastilaa niin vinkkaahan tänne! Samoin tarvitsisin myös pyöräilyyn hyvät kengät (paikka klosseille ehdoton), joten niistäkin vinkkejä otetaan vastaan erittäin mielellään!

4 kommenttia:

 1. Hyvät juoksukengät on kyllä ehdottoman tärkeät! Päheet ois makeet, mutta silti tärkeintä kaikki se muu eli miten kenkä jalkaan istuu. Voi että, saispa itsekin lähteä juoksutossukaupoille. Nyyh.

  Jospa löydät huiput ja saat tehdä lenkkejä! Pidän peukkuja.

  Ps. Minä en varmaan koskaan raaski hävittää mun tykkäystossujani, Asicsin Gel Nimbuksia. Väri karsea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tärkeintä on istuvuus,varsinkin meikäläisen kipu-kintuilla. Silti pitää yrittää jos löytyis superhyvät päheet lenkkarit :D

   Poista
 2. En osaa just ylipronatoivalle juoksijalle mitään suositella, mutta Zalandon verkkokaupassa on ollu hyvät New Balance-alet viimeaikoina. Itse en muilla kengillä enää juoksekaan kuin NB:lla ja sainkin alunperin 80 euroa maksaneet lenkkarini sieltä nyt 55 eurolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! Eipä tullut tuo liike lainkaan mieleen treenikamppeita etsiessä!

   Poista

Kiitos :)