maanantai 3. helmikuuta 2014

Terveisiä terveydestä

Viime viikollahan kävin laboratoriokokeissa, jossa otettiin pieni verenkuva, kolesteroli-, maksa-arvot ja paastosokeri.
Tänään kävin työterveyshoitajalla kuulemassa tulokset ja muutakin tietenkin juteltiin. Mukava oli katsoa labra-arvoja, sillä ne olivat loistavat :)

Paastosokeri 4,9mmol (raja-arvot 4-6mmol)
Hyvä kolesteroli HDL 1,9mmol (tavoitearvo yli 1 eli mun arvo on todella hyvä)
"Huono" kolesteroli LDL 1,8mmol (tavoitearvo alle 3)
Maksa ja munuaisarvot myös ok.
Verenpaine erittäin hyvä.

Mietin vaan mitkä tulokset olisivat olleet jos en olisi muuttanut elintapojani? Sillä sukurasite ja elämäntaparasite aiemmin olivat pahat. Sukuaanhan ei voi muuttaa, mutta elämäntapaa voi! Ja sen olen tosiaankin tehnyt.
Enitenhän minulla on/oli rasitusta 2-tyypin diabetekseen mikä ei todellakaan ole toivottava sairaus ja aion todellakin tehdä kaikkeni etten siihen koskaan sairastu. Pelkän sukurasitteen ja raskausdiabetes-diagnoosin perusteella riskikartoituksessa tulokseni on 11pistettä. Se tarkoittaa että 1/25 sairastuu tähän. Aika kova lukema mun mielestäni. Minä en aio olla tuo yksi kahdestakymmenestäviidestä!

Kuva: Kantti.net
Tänään on tosiaankin lepopäivän paikka. Yövuorot tuntuvat pienenä jomotuksena pääkopassa, olkapäässä jomottaa juuri saatu jäykkäkouristusrokote ja takalisto on suoranaisissa kivistelytiloissa eilisen jalkatreenin jäljiltä. Näin jos salitreenit jatkuvat, niin on se kumma jos ei kropalle ala jotain tapahtumaan :D Onhan sitä edistystä toki tullut jo nyt, mutta odotan kuin kuuta nousevaa eräiden kropan kohtien muutosta <3

iive

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa terveyttä! Ja onnea hienosta tammikuun tuloksesta, olen ylpeä sinusta! <3

  Itsekin välillä mietin, missä olisin, miten voisin ja mitä vaikkapa verenpaineeni olisi ilman terveellisempiä elämäntapoja. Huh, onneksi on näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaneli :)
   Kannattaa näköjään toimia ennen kuin ne arvot on päin peetä eikä odotella murskatuloksia ja toimia vasta sitten <3

   Poista

Kiitos :)