tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ei enää koeajalla :)

Raskas työ vaatii raskaat huvit, todellakin. Mun huvit on kyllä hieman erilaiset kuin tuolla ehkä varsinaisesti tarkoitetaan.

Eilen loppui uuden työpaikan koeaika (hyppy vakituisesta työpaikasta tuntemattomaan koeajalle oli kyllä aivan äärettömän stressaavaa, onneksi se on nyt ohi) ja voin nyt kutsua itseäni asumispalvelutyöntekijäksi, jee! Työskentelen siis kehitysvammapuolella ja neljän kuukauden jälkeen voin kyllä sanoa, että nyt ollaan siellä omimmassa työnkuvassa. Ennenhän työskentelin vanhuspuolella, eikä siinäkään mitään vikaa ollut, varsinkin kun oli aivan huippu työnantaja ja työtä sai tehdä täysin sydämin ja oli mahdollisuus tehdä se laadukkaasti.
Oli titteli kuitenkin mikä tahansa, niin työskentelen nykyäänkin sellaisten ihmisten parissa, joilla monilla on hyvinkin vaativia sairauksia, jopa henkeä uhkaavia, silloin minun täytyy olla se henkilö joka suojaa tämän ihmisen selviytymistä ja elämänlankaa. Ja silloin minun täytyy olla vahva. Eräänä yönä eräs elämänlanka oli kovin ohut ja aamulla kotiin palasi hyvin väsynyt hoitaja.

Eilinen meni "huvitellessa" eli huoltaessa itseä takaisin kuntoon niin henkisesti kuin fyysisestikin eikä olisi voinut parempaan saumaan sattua Yoogaian syvävenyttelytunti, suoraan livenä omaan olohuoneeseen tietokoneen ruudulta. Turvavaatteet päälle ja kone käyntiin ja hetkeksi keskittymistä vain omaan kehoon, yötyön tuomiin lukkoihin ja niiden aukaisuun.


"Nettijoogatunti on aivan kuten tavallinenkin joogatunti! Erona on oikeastaan vain, että salille menemisen sijaan osallistut tunnille nettiyhteyden avulla kätevästi omasta kodistasi käsin, omalla tietokoneellasi.
Yoogaian tunnit ovat aina vuorovaikutteisia livetunteja, eivät ennalta nauhoitettuja videoita. Näet ohjaajan tietokoneesi näytöllä ja voit aina itse päättää näkeekö ohjaaja sinun harjoituksesi vai ei. Yoogaian tunneilla osallistujat eivät näe toisiaan. Palvelu toimii suoraan nettiselaimessa eikä sen käyttö edellytä erityistä teknistä osaamista. Se onnistuu kaikilta!
Yoogaia on uniikki, Suomessa kehitetty hyvinvointipalvelu, jonka käyttö ei edellytä jäsenyyttä tai muita sitoumuksia. Yoogaian tunnille voi osallistua kuka vain, silloin kun itselle parhaiten sopii." yoogaia.com

Itse sain blogin kautta Yoogaialta mahdollisuuden kokeilla maksutta kuukauden ajan heidän tuntejaan ja nyt täytyy sanoa että sattui oikea täsmäosuma noin niin kuin kohdehenkilöksi :) Sillä pidempään minut tietäneet varmaankin tietävät, että rakastan joogaa, kehonhuoltoa ja venyttelyä. Kolmivuorotyöläisenä ohjatun joogan harrastaminen on vaan aika hankalaa kun pitää suhata autolla keskustaan ja etsiä parkki ja aamuisin ei ole paljon tunteja, tosin ei olisi sitä lapsenvahtiakaan ja silleen. Eipä haittaa nyt nuo ongelmat :)


Yoogaia tarjoaa joogan lisäksi myös kahvakuula ja pilatestunteja, joten nyt sinä jonka on äärettömän vaikea mennä kokeilemaan ohjattuja tunteja niin tätä kannattaa kokeilla. Harjoituksessa voit itse valita näkeekö ohjaaja sinut vai ei, mikin voit pitää auki tai kiinni. Toki jos sallit kuvayhteyden ohjaajalle niin hän voi sinua opastaa henkilökohtaisesti. Sinä itse olet kotona, ehkä yksin eikä kukaan näe kun kokeilet miten kivaa on treenata.


Tällä ensimmäisellä tunnilla tuli kyllä hyvä fiilis ja paljon löytyi uusia asentoja (ja kireyspaikkoja) mitä en ole ennen kokeillut vaikka täytyy sanoa, että mun venyttelyasento-tietopaketti on aikas laaja ja harvoin tulee vastaan uusia itselle just tarpeellisia asentoja.
Mulla on joku pakkomielle omasta kehon liikkuvuudesta ja ärsyynnyn nykyään aivan valtavasti jos kroppa jumittaa eikä liiku. Ehkä se johtuu siitä kun on puolet elämästään kärsinyt selkäkivuista ja nyt niille on saanut jotain tehtyäkin. Ei tee enää tippaakaan mieli olla kipeä sillä jumitustavalla, treenikipu on sit asia erikseen.

Joten tää kuukausi varmaan mennään aika kattavasti jooga-venyttelylinjalla salitreenien lisäksi. Ehkä mä sitä kahvakuulaa ja pilatestakin kokeilen kun on mahdollisuus. Pakko on ainakin yks kerta kokeilla ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle :D

iive

4 kommenttia:

 1. Muakin aina ärsyttää tosi paljon jos huomaan ettei oo liikkuvuutta.

  Hienoo, että pääset kans kokeilemaan Yoogaiaa koska se on oikeesti hyvä ja järkevä palvelu ja kohtuuhintainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä todella tyytyväinen ensimmäisen kerran ja muiden kokemuksien perusteella tuohon Yoogaiaan. Erityisesti kiitosta laadun lisäksi tuosta hinnasta, varmasti tulee ostettua kuukausijäsenyys aina silloin tällöin, tuskin nyt ihan joka kuukausi, mutta ehkä joka toinen. Tuo kuukausihinta on nimittäin aivan sama kuin kävisi joogasalilla yhden kerran!

   Poista
  2. Saa nähdä, koska saan aikaiseksi kokeilla tuota sivustoa, tarkoitus kyllä on. Mulla kun on tosiaan sen verran epämääräiset työajat ja pitkät matkat, että voisin helposti missään kansalaisopiston tms. piireissä käydä. Ja kunnon joogaa varten pitäisi ajaa sellaiset 60km suuntaansa, niin ei onnistu. :) Osa noista yoogaian tunneista on kyllä mulle huonoon aikaan, mutta onneksi on myös päiväsaikaan ja myöhemmin illallakin jotain.

   Poista
  3. Tuo on kyl tosi hyvä palvelu ja tosiaan kyllä noita tunteja on aika hyvin eri kellonaikoihin. Mutta aina ei käy onni ja tälläkin viikolla melkein kaikki tunnit on just silloin kun oon töissä, paitsi jos tänä iltana meen joogaan in english :D

   Poista

Kiitos :)