keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Jäätelö

Rakastan jäätelöä ja BED aikoinani jäätelö oli luottoruokaani, etenkin kun siitä eteni helposti sitten siihen toiseen vaihtoehtoon morkkiksen iskiessä, joka ei sisällä kalorien imeytymistä kroppaan vaan poistetaan ne (tiedätte nyt varmaan miten).
Varsinaisia ahmimisongelmia minulla ei ole ollut oikeastaan iäisyyksiin. Jonkinnäköistä stressi ja lohturuokatyyppistä syömistä on edelleen. Psyykkisesti stressaavina aikoina johon yhdistyy myös fyysisen väsymyksen kausi, niin päädyn usein tekemään pakottavia mielihaluostoksia eli on pakko ostaa ja tietenkin syödä esimerkiksi suklaata tai jäätelöä, kroppa ei kertakaikkiaan anna periksi tälle halulle pakolle ennen kuin se on tyydytetty. Tällä hetkellä en muista kyllä milloin tuollaista aivan valtavaa pakkoa olisi ollut? Varmaankin viime kesänä / syksynä liittyen Parlodelin vähentämiseen ja siitä seuranneeseen väsymykseen.

No, viime viikollahan päädyin syömään ihan vaan kun teki mieli - tyyppisesti Aino ihana maitosuklaata, jolla parannetaan olo kuin olo ja tästähän nyt sitten iski jostain syystä vähän morkkis kun ei ollut mitään "oikeaa" syytä nyt herkutteluun ja negatiivisestihan tuo nyt vaikuttaa tähän painonpudotusprojektiin. Tänään mietin asiaa edelleen ja... menin laskemaan kaloreita. Meikäläinenhän on aikamoinen kaloritietopaketti, mutta jäätelöiden tiedot ovat olleet aika hakusessa eli ts. en ole niitä halunnut sen kummemmin tutkia ja tiedostaa. Toki tuuttiannosten kalorit on mielessä, mutta ne litran annokset...?
Kun meillähän minä siis syön sen litran jäätelöä kun se litra ostetaan. Ennen söin sen helposti kerralla, nyt homma jakaantuu sentään edes muutamalle päivälle. Joten lähdin laskemaan isojen pakkauskokojen kaloreita ja voi hyvää päivää sanon minä :(


*****Jos et halua tietää niin älä mene kuvan alapuolelle!****


Aino ihana maitosuklaa 900ml 1431kcal
Ingman suklaarouhe vanilja 1l 1200kcal
Carte d'Or Daim 750ml 900kcal
Carte d'Or Crema di Mascarpone 900ml 990kcal

Että näin. Tuli sitten vedettyä ylimääräiset melkein 3000kcal. Voi että :(

iive

6 kommenttia:

 1. Mulle oli joskus ihan totaalinen yllätys, kun lempijäätelössäni (sellanen Ingmanin iso tuutti) tais olla 1000 kcal! Hrrh.

  VastaaPoista
 2. Älä huoli, ei Ainossa ole kuin 1431 kaloria (270 kcal/100 g, paketissa on 530 grammaa).
  T: On täällä se kalorimäärä joskus itsekin laskettu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiitos :) Lukuhärö näköjään tuossa kaloreiden kohdalla :) JEE!

   Poista
  2. Paitsi että on se silti aika paljon kun mä syön sen aina kaikki yksin :( :P

   Poista
 3. No joo, itselläkin tulee tuhottua tuollainen aino maitosuklaa yksin jos siihen sorrun. Se on aina siis silloin kun olen yksin kotona (muttei onneksi nykyään AINA kun olen yksin kotona). Crema di mascarpone oli suosikki ennen tuota Ainon löytymistä... Mulla on myös ollut aikanani paljon noita BED-kohtauksia jolloin on tullut syöpöteltyä ihan älyttömät määrät (ja joskus sitten myös oksennettua ne pois), mutta nykyään niitä on tosi harvoin, ja jos sorrun niin en koskaan ahmi niin älyttömiä määriä että en voisi pitää niitä sisälläni. Ja mä kyllä tiedän tarkkaan mitä herkkuhetken syömiset sisältävät per juttu, mutta kun yleensä tuli sorruttua moneen eri herkkuun niin yhteiskalorit liitelevät jossain todella huimissa lukemissa. Mutta nykyään siis todella harvoin, ONNEKSI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös ehdottomana rajana on se että syömiset kärsitään siinä painossa sitten. Jos tulisi edes mieli oksentaa niin äkkiä hoitoon!
   Stressin hallinta ja säännöllinen ruokarytmi on mulla ehdoton avainsana tuon ahmimisen hallintaan :)
   Onneksi sinäkin olet päässyt siitä irti :)

   Poista

Kiitos :)