keskiviikko 13. elokuuta 2014

Arvaamattomat yöt

Viimepäivät on olleet aikamoisen rankkoja. Yötyö yhdistettynä kipeän lapsen hoitoon kotona ja itselläkin ihmeellistä pientä lämmön nousua. No ei onneksi eilen aivan koko päivää tarvinnut valvoa, enkä olisi kyllä pystynytkään vaan jaettiin miehen kanssa homma "puokkiin". Silti aika sumuisat olot on päällänsä kun tuli nukuttua tunti siellä toinen täällä useampana päivänä. Ja kerrankin vielä töissä oli actionia yöllä, yleensä kun mennään huopatossumeiningillä. Kortisolitasot ovat siispä varmaan miljoona.

Lisäksi mä olen ihan depiksessä siitä että kesä loppui ja syksy alkoi. Hmph! En tykkää. Oisin vielä voinut vähän rantsuilla :) ja muutenkin nauttia kesästä. Masentaa ja ahdistaa vaikka yleensä tykkään syksystä. En olisi vaan vielä halunnut luopua kesästä.

Maanantaina oli raahauduttava fysioterapeutin vastaanotolle kesken unien kun sellaisen olin jo aiemmin varannut. Huippu on kyllä tuo meidän työterveys Terveystalolla! Olen enemmän kuin tyytyväinen heidän palveluihin ja työntekijöihin.

Työfysioterapeutti siis katsoi tuota mun yläselkääni taas ja lihaskireyksiähän siellä on ja sitten siellä on edelleen se rintarangan oikeama ja sen alla yliliikkuva nivel (minnekäs ne sieltä olisi hävinneet...). Päivittäiset selkäkivuthan on onneksi asettuneet, mutta treenikipuja ja tukkoisuutta on edelleen, niin ja niistä aiheutuvia inhottavia päänsärkyjä. Töissä myös oikea käsi on ruennut herjaamaan ikävästi kipeytymällä ja puutumalla ja sekin tuppaa ajan kanssa muuttumaan päänsäryksi. Ja tietysti se tärkein, salitreeni kärsii ikävästi tästä kaikesta :D

Oikein hyviä neuvoja sain salitreenin muokkaamiseen, käytiin koko treeniohjelma läpi ja sinne tuleekin nyt muutoksia liikkeisiin niin että ne eivät olisi niin symmetrisiä, jolloin lihasepätasapaino rupeaisi tasoittumaan ja etteivät lihakset niin jumiutuisi. Eli epäsymmetrisiä, vuorotahtisia liikkeitä kehiin. Esimerkkinä vaikka T-kulmasoutu vaihtuu kulmasoutuun käsipainoilla vuorokäsin.

Venyttelyosastolle tuli paljon selkää avaavia liikkeitä eli sellaisia joissa pyritään erottamaan lapoja toisistaan ja pyöristämään selkää (eteenpäin). Harjoiteltiin liikkeitä ja otettiin niihin myös hengitystä mukaan. Tuo hengitys olikin todella hyvä juttu. Venyttelyliike mitä olen aiemmin tehnyt muuttui 50% tehokkaammaksi ja kroppa pääsi avautumaan paljon paremmin.

Suosittelen kaikkia joilla on tarjolla näin mainio juttu kuin työterveys, ottamaan siitä kyllä hyödyn irti. Seuraavaksi raahaan jalkani lääkärin vastaanotolle ja saan toivottavasti lähetteen askelklinikalle. Nämähän on meille siis maksuttomia juttuja, työnantaja maksaa :)

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)