sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mitä tästä eteenpäin?

Viime päivinä on alkanut päässä raksuttamaan tulevat suunnitelmat. Lomat on lomailtu ja vaikka kauniit säät ilmeisesti jatkuvat niin silti siirrytään kohti syksyä ja entistäkin arkisempaa eloa. Olen nyt toistaiseksi pähkäillyt ruokavalion itselleni, jolla aion jatkaa.

Nämä ovat jokotai vaihtoehtoja eli kaikkea en siis kerralla syö :D

AAMUPALA
 • Puuroa, proteiinin lähde ja marjoja.
 • Leipää, juustoa/leikkelettä ja marjoja tai kasviksia.
 • Rahkaa/viiliä/jogurttia ja marjoja sekä hiilihydraatinlähde esim. banaani/mysli.

VÄLIPALA (aamuvuoropäivinä)
 • Pieni rahka/viili/jogurtti
 • Heraproteiinijuoma
 • Proteiinipatukka

LOUNAS
 • Kotiruokaa ja salaattia/muu kasvis


VÄLIPALA
 • Pieni rahka/viili/jogurtti
 • Heraproteiinijuoma
 • Proteiinipatukka

PÄIVÄLLINEN
 •  Kotiruokaa ja salaattia/muu kasvis

ILTAPALA
 • Leipää, juustoa/leikkelettä ja marjoja tai kasviksia.
 • Rahkaa/viiliä/jogurttia ja marjoja sekä hiilihydraatinlähde esim. banaani/mysli.

Aika perusruokailua siis. Pahiten itselläni BikiniChallengen jälkeen on ollut vaikeuksia välipalojen syömisessä ja pakkaamisessa töihin. Tämä aiheuttaa työpäivän aikana nälkää, verensokerin laskua jne.

Aionkin nyt viedä töihin paria protskujauhemakua joista on kiireisenä päivänä nopea napata itselle lisää energiaa. Koetan kuitenkin muistaa napata mielummin oikeita eväitä mukaan :)
Mutta koska proteiinin määrä varsinaisessa kotiruuassa on pienempi, niin ei liikaa tule protskuja syötyä vaikka käyttäisinkin noita proteiinijauheita päivittäin.


TREENIT jatkuu siis MuscleChallengen ohjeilla. Kaikki treenit on tullut treenailtua läpi ja ovatpahan aika erilaisia BikiniChallengeen verrattuna. Varsinkin tietty kun ohjelma on nyt nelijakoinen, josta tykkään kyllä. Ilmeisesti treenit ovat kropalleni rankempia kuin ennen, sillä kahta treenipäivää putkeen on vaikea pitää. Toinen vaihtoehto on tietenkin se ettei ruokailu tällä hetkellä mene optimaalisesti vaan siinä on suuria puutteita. Normaalista ruuasta tulee liian vähän energiaa, joka sitten on korvaantunut napostelulla.

Eilisen selkätreenin jälkeen yläselkä on kovasti jumiutunut ja se aiheuttaa yleensä aina kovaa päänsärkyä, jota tänäänkin aamulla siis podin. Yläselässäni on edelleen suuria ongelmia juurikin lihasten jumiutumisen suhteen. Yhtään rankempi treenaaminen tai muu selkää rasittava toiminta pistää sen aivan jäkkiin. Harkitsen vakavasti työterveyden fysioterapiassa käyntiä, sillä ominpäin kuntoutuksessa tunnun nyt edenneeni niin pitkälle kuin pystyn. Tästä eteenpäin ei enää oma tietotaito riitä analysoimaan selän tilaa ja kuinka sitä tulisi hoitaa jatkossa.

Vikaa on ainakin lihastasapainossa vasemman ja oikean puolen välillä, lihakset ovat myös hyvin kireät venyttelystä/hieronnasta huolimatta, käsien ja lapojen liikerata on rajoittunutta ja vieläpä kummallakin puolella eri tavalla. Vasempaa kättä kirraa ilmeisesti kireä rintalihas ja oikeaa rassaa kireä kiertäjäkalvosin, joka ei helpotu millään konstilla. Että tekemistä riittää :D


Uintihaasteeni sujuu muuten mainiosti. Muutamaa ukkospäivää lukuunottamatta olen pulahtanut järveen joka päivä!
Juoksuhaaveille kuuluu huonoa, sillä kuukauden päästä olevalle ExtremeRunille on ihan turha haaveilla menevänsä. Jalkaterä ei yksinkertaisesti kestä kuin satunnaista hölköttelyä, ainakaan toistaseksi. Mutta onneksi salitreenit sujuu eikä juoksuasia rassaa mieltä vaan olen ihan sinut sen kanssa :)

iive

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvältä kuulostaa ruokailusi! Ja näyttää myös! Herkullisen näköiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Musta tuo ruokailu on nyt aivan riittävän tarkka, ei jaksa punnailla nyt ruokia :) Katsotaan kuinka käy. Jossain vaiheessa sit jotain tarkempaa ruokavaliota jos tällä meinaa plösähtää :D
   Ja oot muuten 100 klikkautunut lukija, jee :)

   Poista
 2. Mitä proteiinijauheita ja patukoita käytät? Oot saattanu niistä kirjoittaakin, mut en tietenkään muista. Hakusas olis jotain tukea proteiinin saantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostan milloin mitäkin. Naturally High proteinpatukoita ostan useimmiten, laku, kookos ja suklaa on suosikkeja. Harvoin näitä kyllä syön.
   Prodena mulla on SelfOmninutritionin Stevialla maustettu suklaanmakuinen heraproteiini-isolaatti Micro whey active. 4kg tilasin taannoin :) Sport life nutritionin tuotteista oon tykännyt myös, varsinkin kun niitä saa nykyään Prismastakin. Näitä oon ostanut pikkupusseja vaihteluksi :)
   Jossain vaiheessa aion kokeilla vähän jotain vielä naturellimpaa proteiinia missä olis mahd. vähän mitään lisäaineita tms. mutta vasta sitten kun entiset on syöty ja siihen menee varmaan loppuvuosi...

   Poista
  2. Hehee, ostin noita patukoita, täytyy heti testata (:
   Oon kattellu proteiinijauheita, mut niitä tuntuu olevan niiiiin paljon, että ei oikein tiedä, mistä lähtee liikkeelle. Kiitos siis vinkistä (:

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä suunnitelmasi! Auttaisikohan minuakin, jos tekisin selkeän rungon päivittäisille syömisilleni!? Olen nimittäin huono välipalojen syöjä, ellei sitten kyseessä ole jäätelö, jota tosin voi syödä pääruoaksikin. :)

  VastaaPoista

Kiitos :)