torstai 14. elokuuta 2014

Snapshot #newlook

Vuorotyö on stressiä ihmiselle, aina.
Työvuorotoiveita kirjatessani mietin onkohan tää ihan hullua? Aamua, iltaa, yötä koko vuoden ympäri. Pyhänä ja arkena.
Mun työllä on sentään "tarkoitus", mutta yhä enenevissä määrin porukka tekee ns. turhaa vuorotyötä ja rasittaa kroppaansa. Noin 25% palkansaajista tekee vuorotyötä ja sehän on siis yksi neljännes! Ja kaikki eivät tosiaankaan ole töissä terveydenhuollossa tms. vaan joutuvat uhraamaan kroppansa muiden ihmisten mukavuudenhalun vuoksi  (esim. aina auki olevat kaupat).

Vuorotyö nostaa kropassa kortisolihormonin tasoa ja aiheuttaa runsaasti erilaisia terveysriskejä. Eikä kortisoli ole ainoa peikko koko sopassa.

Pikkuhiljaa kohti paleota-ruokavaliotani on jonkin verran kritisoitu. Ja teen sitä myös itsekin koska en koe voivani mitenkään hirvittävän huonosti, mutta tämä nyt olkoon tällainen ihmiskoe ihan minulla itselläni, että josko erilaisesta ruokavaliosta olisi minulle terveydellisiä hyötyjä. Ainahan voin palata vanhaan jos siltä tuntuu.

Whuhuu sain muuten Lintusen syömään kypsää kukkakaalia <3
Mitä toivon ruokavaliomuutokselta?
Monet ovat kehuneet kohonnutta energiatasoa, itse toivoisin tasaisempaa energiatasoa. Mulla kun ne tuppaa olemaan yleensä tosi ylhäällä tai sitten todella alhaalla.
Ruokavalion pitäisi ajan kanssa tasapainottaa suolistoa. Iho heijastaa suoliston kuntoa ja vaikka varsinaisia suolisto-ongelmia mulla ei olekaan (ainakaan en niitä huomaa) niin toivon, että atooppinen ihottuma rauhoittuisi sekä kasvojen iho siistiytyisi. Tällä rasvan määrällä mietin kyllä onnistuukohan tämä... mutta jospa se ainakin kuivaa ihoa rauhottaisi. Ja jos pintaiho ei ole kuiva ja tulehdustilassa niin ehkäpä niitä näppylöitäkään ei tulisi?


Viime yövuorolta voisin ainakin todeta sen, että kaikki mässytyshimo oli viime yönä poissa. Mistä lie tämä johtunut, mutta oli siistiä olla töissä ilman sitä "voisin syödä kilon karkkia ja perään kasan sipsejä"-oloa.

Yövuorosnack vierotusoireisiin joita ei sit tullutkaan.
Muutenkin uudistuspäivä tänään. Tukasta lähti 10cm ja kaupasta vaikka mitä uutta kotiin mm. paistinpannu, magnesiumia, vahvaa omegaa, macaa... ja ainakin puolentoista viikon lihat. Edelleen haaveilen lähilihan ostamisesta, jospa sekin joskus toteutuisi sillä saatavuudesta se ei ainakaan ole kiinni. Keskisessäsuomessa nimittäin lähilihan ja muiden tuotteiden osto suoraan tuottajilta on törkeän helppoa. Siksi ihmettelen, että miksi en ole vieläkään tehnyt sitä :)


 #snapshot #newlook #messyhair #iloveit #lightweight
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)