lauantai 9. elokuuta 2014

Voimaa(ko) Paleosta

Voihan sentään. Näinköhän tuli uusi hurahdus ja syksyksi suunnittelemani ruokavalio kokee täysin muutoksen? Perheen toinen päättävä osapuoli ei ollut kovin innostunut, mutta tarkemmin aihetta tutkailtuani totesin ettei hänen tarvitsekaan olla, sillä paleo-ruokavalio ei olekaan kovin hankalasti toteutettava juttu. Joten voin kyllä kokeilla tätä aivan yksiksenikin.


Vatukossa tuli nimittäin kuunneltua podcasteja. Metsässä en tykkää kuunnella mitään, mutta vadelmapuska on aivan eri juttu ja koska siellä viihdyin eilen 3½h ja tänään toiset samanmoiset, niin aika monta podcastia kerkesin kuunnella.

Aloitin ensin Sisusavotan podcastilla, jossa vieraana oli Sami Sundvik ja jatkoin Helsinki Paleon pariin. Molemmathan löytyvät kätevästi Soundcloudista, joka on vallan mainio sovellus/nettisaitti tai mikälie :)Helsinki Paleosta kuuntelin mm. tämän kymppi jakson (ja perään kuusi muuta jaksoa) ja pläräsin koko nettisivun ahmien läpi. (Omaksuin kaikesta tiedosta ehkä 5% :D )Ja tänään jatkoin PaleoRadion pariin :)Heidän kuutosjaksonsa olikin aivan kuin minulle suunnattu! Aiheena nimittäin vuorotyö (alkaa noin 16min kohdilta) ja sen aiheuttama riski/stressi elimistölle.
Aiemmin olen pohdiskellut paleota, mutta aina olen vain väistänyt aiheen sillä ettei minulla ole "mitään oireita". No, enhän kärsi kuin aikamoisesta atooppisesta ihottumasta, joka siis tosiaankin on melkoinen oire. Lisäksi olen pitänyt paleota kovin hmm... tiukkapipoisena, mutta sekään ei pitänyt paikkaansa, ainakin jos päätelmiä tekee Jaakon ja Ollin juttujen perusteella. :D

No, mikä minua estäisi siirtymästä paleoon? Oikeastaan en juurikaan välitä leivästä eli ei paha. Pastankin voisin helposti jättää pois. Mutta se aamupuuro, voi ei! Siitä on kyllä vaikea luopua.
Mutta koska hommat voi aloitella ihan rauhassa eikä kaikkea todellakaan tarvitse muuttaa kerralla niin jätetään se puuro vielä käyttöön ja muutetaan niitä mistä ei ole hankalaa luopua.


Sopivasti onkin nyt massu täynnä kesäkurpitsalasagnea itsekasvatetuista kesäkurpitsoista :) Kasvimaalla odotteli 6 isompaa ja yksi pienempi kaveri syöjäänsä.

Sopivasti yövuorot alkavat piakkoin niin on aikaa perehtyä aiheeseen lisää!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)