maanantai 27. lokakuuta 2014

Asiaa jalasta

Jalka on ihmiselle aika tärkeä juttu. On aika hankala liikkua jos jalkojen tai jalan kanssa on ongelmia.
Nyt on taas yksi toivonkipinä heitetty ilmoille kun sain ensin työterveyslääkäriltä lähetteen työfysioterapeutille ja nyt tänään sain työfysioterapeutilta lähetteen kunnon alaraajatutkimukseen!


Kartoitetaan nyt kunnolla läpi se mistä jalkapohjan kivut tulevat, koska periaatteessa tukipohjallisten pitäisi tukea jalkaa niin ettei plantaarifaskiittia pääsisi syntymään ja lisäksi mulla on faskian venytyslastat jne. käytössä myös. No, melkein kaksi vuotta on nyt noita tukipohjallisia pidetty eikä niistä kauheasti ole ollut hyötyä ja venytyslastaa myös. Lähinnä ne ovat pitäneet tilanteen silleen just ja just aisoissa. Tästä voisi päätellä, että suurin vika ei olekaan jalkapohjassa vaan aivan jossain muualla.Työfysioterapeutin kanssa juteltiin pitkät pätkät ja kartoitettiin tilannetta. Tekemäni jalkajumpat ovat kuulemma ok, joten niihinkin voisi nyt motivoitua enemmän (kun itse itsellenihän ne olen suunnitellut ja näin ollen ollut hieman epävarma niitten tekemisestä). Kertomani perusteella hän tuumaili, että minulla saattaa hyvinkin olla yliliikkuvuutta SI-nivelessä ja tämä saattaisikin olla yksi suuri tekijä jalkapohjan kipuihin myös. Joten hyvä on nyt päästä ammattilaiselle kunnon tutkimuksiin.


Ja sittenhän väläyteltiin myös sitä kortisonipiikkiä ja kyllä mä siihen sanoin, että otanhan mä sen jos joku oikeasti katsoo, että siitä minulle sitten jotain hyötyä on. Kun onhan tämä kestänyt jo ihan liian pitkään koko homma. Mutta ensin katsellaan tutkimukset ja treenit yms. Kun kyllä mä mieluiten treenaan kropan kuntoon kun otan mitään piikkejä. Harvinaista tämä asenne kuulemma... että yleensä mieluiten otetaan se piikki ja jätetään ne treenit väliin... Muutenkin oli kiva jutella kun fyssarilla oli sellainen asenne, että hoidetaan tää hei kuntoon ja ensi keväänä koitetaan saada mut lenkkipoluille kävelemisen sijaan juoksemaan. Että kaikki sen eteen tehdään.


Joten viimeinkin tämä on se "last chance" jolloin katsotaan oikeasti onko tälle nyt jotain tehtävissä vai ei. Lääkärikin lupasi tarpeen tullessa kuvaukset ym. tutkimukset laittaa eteenpäin jos on tarvetta. Että innolla odotan miten tässä käy ja toivon että kävispä hyvin!
Ruokavalion puolella otin taas käyttöön unohduksissa olleen MSM-jauheen. Lisäksi käytössä myös hyvät rasvat tietty. Välillä tuntuu etten mä muuta syökään kun noita kaiken maailman pähkinöitä ja avocadoja ja siemeniä :D

Tänään on lepopäivä 4/4 yövuorojen jälkeen ja sellainen "humpuukipäivä" että teen ihan just sitä mitä huvittaa. Nyt mua näköjään huvittaa tutkia kiertäjäkalvosimien rakennetta, toimintaa ja kuntoutusta. On mullakin huvit. Täällä siis todella hyvä artikkelisarja ko. asiasta. Osa 1, Osa 2, Osa 3

Näköjään mulla ei ole tapana luovuttaa, joten here we go, go, go!
iive

9 kommenttia:

 1. Oispa hyvä jos saisit jalat kuntoon. Mitäs toi MSM-jauhe on? Pitäis kai sitä pakuriakin hommata vihdoin ja viimein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistamo MSM ei ole rohdos eikä lääke, vaan ihmiselle tärkeä ravintoaine, jolla on monia tehtäviä kehossamme. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun. Keho tarvitsee sitä terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi.

   Aikaisemmin saimme rikkiä enemmän ravinnostamme, mutta ruoan varastointi, ruoanvalmistustavat, kuivatus, säilöntä sekä säilöntäaineet ovat vähentäneet ravintomme rikkipitoisuutta.

   MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esintyy kehossamme luontaisesti. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton, valkoinen, kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku.

   MSM auttaa kehoamme mm. energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentumisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet).

   MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon kunnosta kiinnostuneille ihmisille sekä liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille (esim. jooga, kamppailulajit). MSM toimii urheilijoilla mainiosti lihasarkuuden lievittämiseen ja lihasvammojen parantumisen nopeuttamiseen, koska rikki toimii keskeisessä roolissa tukikudoksiamme rakentavan kollageeni-proteiinin muodostumisessa.

   Eli meikä vetää tätä taas sen toivossa, että jotain helpotusta tulisi tuohon jalkaan. Hirveän makuista tää on, joten suosittelen pillerimuotoisena jos ostat. Pari pillerisatsia oonkin syönyt ja niistä tuntui olevan apua. Nyt ajattelin syödä tai pikemminkin juoda tän vanhan jauheen pois ennen kuin päiväys menee.

   Mut seuraavaksi mä rupean vetämään Kiinanloisikka-sieniteetä eli tätä http://kauppa.ruohonjuuri.fi//instant-cordyceps/LUONTO-4897039311032/dp?nosto=productpage-carusel-1 tai tätä http://kauppa.ruohonjuuri.fi//sport-herbs/LUONTO-4897039310448/dp?nosto=productpage-carusel-1

   Sit saa taas muut nauraa mulle kun meitsi vetää sieniteetä :D vaikka onhan se pakurikin tavallaan sieni :)

   Poista
 2. Voi näitä ongelmajalkoja, ääääh! Toivottavasti saat avun ja hyvä, että oot jutellut lääkärin kanssa, joka sitten tarvittaessa laittaa asiaa eteenpäin. Mua vähän jännittää, että mitähän mulle sitten ortopedi sanookaan.. Sitä itseä PF-oireiluahan mulla ei oo, vaan kipu on muuttanut muotoaan ajan saatossa.

  Voit uskoa, että sympatiat on sun puolella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatioista, uskon täysin että tiedät fiilikseni. Itsellä kipu on muuttunut myös erilaiseksi kivuksi kuin ennen. Tämä nykyinen vaeltaa pitkin jalkaa ja voi vaihtaa muutamassa minuutissa paikkaa. :P Vähän oon miettinyt että taitaa olla jostain muusta kyse ehkä Hypermobiliteetista tms... tosin tuo olis kyllä aika paska homma...

   Poista
 3. Voihan koipi. Mää aloitin kans MSM-kuurin ja toivon, että se auttaa myös tohon mun kantapääongelmaan. Tosin sain ihan selkeen avun samantien kun tajusin hieroa pohkeen kunnolla. Särky pieneni heti ja sen jälkeen ei tullut seuraavana työpäivänä niin kipeäksi kuin ennen. Tähän mennessä se on tullut töissä todella kipeäksi joka päivä, aamusta iltaan särkyä.

  Toivon tosiaan, että sun pitkään jatkunut jalkavaiva paranee kokonaan hus pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on koipi ihan jumissa alusta loppuun asti. Tosin oon siis kyllä kokovartalojumissa :D aina ja iänkaikkisesti ja silleen. Yliliikkuvat nivelet vissiin aiheuttaa tuota jumittamista, eli vaikka kuinka hieroisi ja venyttelisi niin jumittaa vaan. Olis kyl kiva päästä tuosta kivusta ja ärsytyksestä eroon. Nykyisellään omat kivut ei ole normielämässä mitenkään häiritseviä, mutta estävät mm. kivojen kenkien käytön, juoksun, tanssin, pomppujumpat jne. Myös kävelylenkeistä ärtyy välillä.
   Mä söin muuten pari kuuria Arthobalans Plussaa jossa siis myös MSM lisänä, se toimi tosi hyvin kyllä mulla. Pitää varmaan sitä hankkia taas purkillinen :D Tai tutkia oisko vaik iHerbissä jotain vastaavaa...

   Poista
  2. Ja tosiaan, toivottavasti sun koipi herkeää kipuilemasta!
   ps. ootko kokeillut kinesioteippausta? Helpottaa myöskin jonkin verran, ainakin akuuttivaiheessa, helppo teipata itse https://www.youtube.com/watch?v=WTSOQg680mc

   Poista
 4. Voi että, toivottavasti saat jalkasi kuntoon ja saat vaivoille heittää hyvästit!
  MSM on kyllä hyvä aine! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tablettiversiona toimi tosi hyvin. Saa nähdä miten toimii tää jauhe kun ikinä en sitä muutamaa päivää pidempää ole voinut maun vuoksi juoda. Nyt jotenkin tuntuu uppoavan helpommin kun heittää hyvät sitruunamehut sekaan ;)
   Olis kyl ihana jos tuohon jalkaan ei koskisi.

   Poista

Kiitos :)