maanantai 13. lokakuuta 2014

Kannattaako hankkia koira?

No, ei ainakaan tähän talouteen sellaista omaksi tule kovin äkkiä. Mukavaa on ollut lainasessen kanssa, mutta me saammekin nauttia niistä hyvistä puolista melkein ilman kummempia velvotteita.

Minulla oli koiria monta vuotta. Elkku peräkylän Elvis jolkotteli mukanani yli kymmenen vuotta ja Tyyne melkein yhdeksän. Nyt on melkeimpä vuosi oltu ilman koiria ja todettu kuinka helppoa se on. Lenkkiseuraa olen kaivannut ja iloisia tervehdyksiä, mutta liian hyvin on muistissa kaatosade-aamut (kuka käyttää koirat ulkona?) ja kalliit eläinlääkärimaksut. Reissuun lähtiessä koirat piti saada hoitoon ja voi kuinka olisikaan ollut helppoa se, että koiria olisi silloin ollut vain yksi.

Voisin sanoa, että olen vastuullistanut itseäni ja tajuan sen selvemmin kuin koskaan kuinka paljon huolta koira tarvitsee ja näin ollen en ota sellaista meille jos en ole varma että voisin antaa sille vuoden jokaisena päivänä kaiken tarpeellisen hyvin. Ja, tosiaan, kerrostalo ei ole ehkä maailman paras paikka koiralle.


Mutta tämmöinen lainasesse on oikein kiva asia! Ensiksikin allergiani pysyy toivottavasti sillä kurissa (ensimmäinen päivä koiran kanssa on kutinaa, sitten ei ole enää oireita), saan välillä lenkkiseuraa ulos ja lapsella pysyy päässä kuinka käyttäydytään koirien kanssa järkevästi. Tämä lainasesse onkin siitä kiva tapaus, että sillä on vauhtia noin 99% vähemmän kuin vanhempieni metsästyscockereilla :) joten sen perässä pysyy vähän paremmin.
Kolmestaan ollaan käyty nyt lenkeillä ja kiva on ollut katsoa kuinka Lintunen jaksaa hyvin vetää 2-4km lenkkejä vallan mainiosti kahdesti päivässä ja tuntuu että jaksais varmaan enemmänkin...

Huomasin muuten pari päivää sitten, että saisin uudestaan Sleep with Android sovelluksen koekäyttöön kahdeksi viikoksi ja latasin sen heti. Ihan mielenkiintoista tutkia mitä tulevien viikkojen käyrät näyttävät, varsinkin kun yksi niistä on taas yövuoroviikko.


Sitä ennen me päästään kuitenkin vähän lomailemaan Saimaan Holiday Club kylpylään Imatralle ihan miehen kanssa kahdestaan. Ikinä en ole käynyt Imatralla enkä Lappeenrannassa, joten kiva on mennä just sinne. Kivoja käyntikohteita ja vinkkejä otetaan vastaan! Geokätkösovelluksella etsin alueen geokätköjä, koska ne on monesti laitettu ihan mielenkiintoisiin paikkoihin. Saa nähdä millainen on sää, että tuleeko ulkoiltua vai nukuttua vai vaan kylpylöityä :D

Tulee siellä tehtyä mitä tahansa, niin nyt focuksena on täysi kropan eheyttäminen. Ette nimittäin usko kuinka sekaisin voi olla kroppa yövuoroista, yhdistettynä huonoon syömiseen ja viljattomuudesta lipsumiseen. Vatsa on nyt kuin kivireki ja tuntuu että voisin tehdä mitä tahansa, että saisin sen hyvän olon taas sinne vatsaan takas ja iholle myös. Biohakkereiden ravinto-kirjaa on tullut odotettua kuin kuuta taivaalta ja just sain ilmoituksen, että sen julkaisu viivästyy vielä vähän. Etukäteismaistiaisina sieltä julkaisivat kuitenkin ilmaiseksi kaikille artikkelin suoliston terveydestä (kirjassa sitten laajemmin) ja suosittelen kyllä lukemaan!

Aikamoista sillisalaattia taas, mutta tätä tää on mun elämä, kaikkea vähäsen :D
iive

9 kommenttia:

 1. Lappeenranna Linnoituksesta, Kristiinankatu 1, löytyy maailman parhaat ja kestävimmät 100% pellavalakanat ja kaikki muutkin tekstiilit esim. saunaan ja keittiöön pellavasta! Suosittelen siis ehdoitta visiittiä Galleria Kääntpoijuun.
  Ja Lappeenrannan paras kahvila on Aleksandra torin reunassa / Aleksanteri kirkon vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aiai vinkistä! Yritetäänkin tuonne Linnoitusalueelle päästä pällistelemään :)

   Poista
 2. Koirat♡ Mulla nyt eka koira ja hän 6kk:) Pelkäsin et vaikeeta pitää mut en vaihtas päivääkää:') Eli eipä tuo ranskis o ainakaa vaikea tapaus ollut tai vaativa:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskis <3
   Itsellä 13 vuoden jälkeen on tauko paikallaan ja lainasesseily lievittää tuskaa :)

   Poista
 3. Ihana kuva :) Sitä ei voi kieltää etteikö koirista olis paljon vaivaa mutta kyllä ne antaa silti enemmän kuin ottaa.. :) Paitsi tänä viikonloppuna, kun toisen koiran kanssa piti lähteä päivystykseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koirilta saa niin paljon. Ei ole turhaan esim. terapiakoiria olemassa <3
   Toivottavasti teidän koira parantui!

   Poista
 4. Onko koira kenties espanjanvesikoira? Näyttää kikkaraturkki niin tutulta =).

  Meillä on reilu kaksivuotias perroneiti (samanlainen värityskin, hieman tummempi ruskea vain) ja en edes muista aikaa ennen Lunaa. Ihana vauhtimimmi, joka rakastaa olla ulkona ja varsinkin metsässä. Kova huolehtimaan ja paimentamaan perheen lapsia, tunkee kuonoaan syliin kun surettaa ja on aina into piukeena kun tullaan kotiin =).

  Ilman koiraa on ehkä helpompaa, mutta en mä tuota pois enää haluaisi antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainakoira on italianvesikoira :)
   Aika hauska kaveri, hyvin erilainen koira mihin olen "tottunut", mutta omana persoonanaan aivan valloittava :)

   Poista

Kiitos :)