torstai 23. lokakuuta 2014

Miss Kurpitsapää

Viime viikolla heräsin siihen tosiasiaan, että jos nyt ei jatketa eteenpäin, niin käy hullusti.
Olen pikkuhiljaa ostellut pienempiä vaatteita ja nepä alkoivat nyt puristaa ja tuntua epämiellyttäviltä päällä. Sen verran on järkeä päässä etten todellakaan isompiin vaatteisiin tällää itseäni (ja ne on muuten heivattukin tästä taloudesta jo lopullisesti kiertoon) vaan toimenpiteisiin on ryhdyttävä. Muutos ei ole kropassa suuren suuri, mutta aivan tarpeeksi, että voi huomata sen tosiasian mitä on tapahtunut kun rupeaa sairastelemaan ja sitä myötä löysäilemään.

Salilla on päästy jo normaalien treenien pariin. Koitan treenata nyt työfysioterapeutilta tehtyjen ohjeiden mukaisesti eli ns. vuoroparisesti/tahtisesti vai millä tätä nimittäisi. Eli ei esim. hauisliikettä tangolla molempia hauiksia treenaten vaan käsipainoilla vuorokäsin. Näin koitan nyt treeniohjelmaan vaihtaa mahdollisimman monta liikettä vuoropariseksi tai vähintäänkin käsipainoilla tehtäväksi (esim. penkkipunnerrus) Saa nähdä tapahtuuko kropassa luvattua lihaskireyden häviämistä ja lihastasapainon vahvistumista.
Treenit ainakin tuntuivat hyvälle eikä kummankaan tällaisen treenin jälkeen tullut lukkoja tai kiputiloja lainkaan selän alueelle, mitä mulla normaalisti aina käy.

Tein huvikseni tällaisen energia-taulun itselleni ja klikkailin siihen sellaisia kuvia joista tulee hyvä fiilis :)
Yksi pieni juoksuaiheinen kuvakin sieltä löytyy eli toivo edelleen elää...
Tässä on oikeastaan kaikkea sitä mitä kohti pyrin ja mitä haluan elämääni tällä saralla tuoda vieläkin enemmän.


Ruokavalion puolesta keskityn nyt erityisesti hyvään energian, hivenaineiden ja vitamiinien saantiin. Kohti paleo-ruokavaliota siis tieni vie entisestään.


Eilen paistelin kalapihvejä. Meidän perheessä syödään aivan liian vähän kalaa, onneksi pähkinät, avocadot ja chia tasoittaa tilannetta vähän. Mutta tämä resepti Italialaisiin kalapulliin oli vallan mainio! Hauskasti resepti löytyi Alkon sivuilta, mutta ei anneta sen häiritä.
Aikalailla ohjeen mukaan tuli tehtyä, tosin en käyttänyt paistamiseen 2dl(!) rypsiöljyä (pärjäsin muutamalla lorauksella, koska tein pihvejä enkä pullia) ja kuorrutuksessa korppujauhojen tilalla oli osa täytteen parmesanista sekä jauhettuja gluteenittomia ja sokerittomia corn flakeseja.

Lintunen askarteli halloween-kurpitsan mun kanssa. Tuntuu olevan kova sana nyt tämä Halloween. Alkaa oikein suorituspaineita pukata äidille kun pitäisi kaikenmaailman costuumia ja härpäkettä olla...
Mutta Miss Kurpitsapäästä tuli ainakin tosi ihana ja persoonallinen :D
Tänään tuli useampikin tunti kokkailtua comfort-foodia yövuoroja varten. Lihapullia Intialaisessa tomaattikastikkeessa, kurpitsakeittoa, chia-parmesan leipää, piparibolleroita tai siis "patukoita" ja raaka-suklaata.


Vihdoin sain laskettua muuten tuon raaka-suklaan energiamäärän, sillä viikonloppureissussa tuli ostettua konvehtimuotit. Yhden konvehdin energiamääräksi tuli 64kcal ja tuo on todella tuhti syötävä, sisältää nimittäin reippaasti pähkinää.
Tämänkertaiset raaka-suklaat onnistuivatkin todella hyvin. Liekö syy kaakaojauhon jota lisäsin massaan lucuman sijasta? Lucumaa kun ei keskisuomen ainoassakaan kaupassa missä olen käynyt ole ollut myytävänä. Hyllyt vaan ammottaa tyhjyyttään...

Nyt jännityksellä taas kohti yövuoroja. On aina arvoitus kuinka ne sujuvat... valvominen sujuu yleensä aikas ok, mutta se syöminen... sen kanssa tekee tiukkaa lähes aina.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)