tiistai 11. marraskuuta 2014

21 vai 66?

Kuinka kauan kestää oppia uusi tapa? 21 päivää vai 66 päivää? Niinpä niin :D

Mielenkiintoista on ollut tämän jalkaprojektin kanssa ja muutakin kroppaa on tullut otettua siihen mukaan kuin pelkästään ne jalat. Eli vähän niin kuin remonteissa yleensä käy niin remontti laajeneekin aikalailla isommaksi kun on alunperin ajateltu. Aika paljon pitäisi nyt oppia uutta ja muistaa kaikki. Työmatkakävellessä ja salilla siihen onkin kivasti aikaa ja pystyy keskittymään, jospa se sieltä siirtyisi muuhunkin liikkumiseen.

Terveyskirjasto
Mullahan on yliojentuvat polvet ja muutenkin yliliikkuvia ja yliojentuvia niveliä riittää eri puolella kroppaa. Oikeasti en ole aiemmin ajatellut mitä haittaa tuosta nyt voisi olla, mutta oheista terveyskirjaston kuvaa kun katsoo niin joo, pahaltahan tuo näyttää.

Tuo polvien taaksetaipuminen voi aiheuttaa lantion kallistumista ns. väärään suuntaan taaksepäin, siitä syntyy vääränlainen notko alaselkään ja tadaa koko ryhti onkin tämän jälkeen päin peetä. Ilmankos ne jalkaterätkin siellä maassa osuu aivan miten sattuu ja sittenhän sinne jalkapohjiin myös alkaa sattumaan.

Polven yliliikkuvuus aiheuttaa myös lihaskireyksiä koko vartaloon ja täytyy sanoa nyt, että jos tähän asti tänä vuonna olen venytellyt 157 kertaa yhteensä 115 tuntia ja lähes minkäänlaista hyötyä en venyttelystä ole huomannut, niin vissiin jotain pitäisi muuttaa ja radikaalisti. Ja se radikaali muutos onkin nyt sitten opetella tapa seisoa, liikkua ja treenata aivan erilaisessa asennossa kuin ennen!

Hyvästi polvet ojentuneina ja pylly pitkällä treenaus. Tervetuloa polviin pieni koukku, tasapaino jalkapohjille ja lantio kipskaps oikeaan asentoon. Ja tässä sitä hommaa kuulkaas riittääkin! Ei tule ihan itsestään nämä korjaukset ja saas nähdä kuinka kauan tässä meneekään vai opinko ikinä...

Salilla treenasin tänään olkapäät, siinä vielä pitää muistaa kaiken tuon edellisen lisäksi ne lapaluut sinne taakse. Ja oikeasti huomaa aikamoisen eron sillä, että ottaako ennen sarjaa hyvän oikean asennon vai rupeaako vaan sitä punttia siinä vatkaamaan. Ihan huikee ero!


Täytyy joku aamu mennä aikaisin salille (kun en kehtaa muuten) ja saa mies ottaa videokuvaa treeniliikkeistä niin voi vähän analysoida sitä asentoa ja liikkeen kulkua. Juoksumatolla juoksuakin voisi kuvata. Mä muuten juoksinkin tänään matolla jopa yhden kilsan :D Ja vielä ei ainakaan jalkaan koske yhtään sen enempää kuin ennenkään <3


Outin innoittamana kaupasta lähti mukaan GoGreenin vaniljasoijajuoma. On todella hyvää mm. mansikkavispipuurossa ja KAHVISSA! Ja kerrankin keittelin pakurikahvia kun mies ei ollut kotona. Pakurikahvi kun eroaa tavan kahvista jopa niin radikaalisti, että jytkäytetään yksi pakuritee-pussi sinne kahvinpurujen joukkoon. Ei maistu miltään muuta kuin tavan kahvilta. Terveysvaikutuksia toivotaan.

Kokeilin myös leipoa vegaanisia ja gluteenittomia banaani-chia-muffinsseja... no mä oon aika huono leipomaan ylipäätänsä muffinsseja. Näistä tuli ihan hyviä, vallan syö, mutta ei mitään loistoleipomuksia :) Lapsen makuun nämä todellakin oli, se olis syönyt ihan kaikki. Pinterest on muuten vallan todella hyvä paikka etsiä ruokainspiraatiota! Löytyy ohjeet ja kaikki.

Tosin nämäkin muffinssit olivat jenkkiläiseltä sivustolta, eikä kaikkia aineitakaan löytynyt eli sovelsin ja toisekseen saattoi mennä vähän CUPsit ja muut sekaisin :D Pitäisikin hankkia sellainen mitta missä nuo cupsit löytyy valmiina niin ei tarttis muutella. Eli ohje muuten löytyi täältä Cradle Rocking MAMAn resepteistä.

Yksi syy lopputuloksen erilaisuuteen on varmaankin kookosjauhot. Niitä joku kuvasikin jossain "sieni jauhoiksi" eli ne imevät nestettä itseensä kuin sieni ja turpoavat. Että ei ihan yksi yhteen tainnut mennä noiden hirssijauhojen korvaaminen noilla kookosjauhoilla...

Mutta kaikesta oppii ja harvoin niistä kokeiluista vallan syömättömiä tulee, sillä jos taikina on hyvää kun sen uuniin laittaa niin ei se siellä pahaksi yleensä muutu (paitsi jos ne polttaa).

iive

4 kommenttia:

 1. Mulla sama noiden yliliikkuvien nivelieni kanssa.. Lasse Seppänen kirjoitti aiheesta just: http://nousukunto.blogspot.fi/2014/10/yliliikkuvuus-ja-sen-aiheuttamat.html?m=1. Tunnistin itteni kyllä ihan täysillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun linkkasit tämän. Itse olin tän jo pikaisesti kerran lukenut, mutta autuaasti netin syövereihin hävittänyt. Tosi hyvä teksti nimittäin!

   Poista
 2. Moikka! Taitaa olla eka kommenttini tänne, vaikka olen täällä ajoittain käynyt lukemassa. :) Mulla on myös notkoselkä ja jalkaongelmia vaikka muille jakaa. Tosi paljon saa kyllä tehdä töitä, että oppii uuden asennon. Se vanha peppu pitkällä liikkuminen/seisominen on vaan niin iskostunut selkärankaan. Mutta eiköhän se onnistu, kun kovasti harjoitellaan! :) Tsemppiä sinne jalkavaivan selättämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kommentoimaan!
   Aikalailla tässä on kyllä ajatustyötä tehtävä ja muistettava, että uusi asento löytyisi. Kuinka ihmeessä sitä ihminen voikin kasvaa näin väärään asentoon, huoh!

   Poista

Kiitos :)