maanantai 3. marraskuuta 2014

Mitä teet kun väsyttää?

Silloin tulee levätä eikö vaan?

Suuri osa ihmisistä vaan pakottaa kuitenkin itsensä sinne ja tänne ja tuonne vaikka kuinka väsyttäisi. (paitsi tietenkin ne tyypit jotka vetää lepiä koko ajan, mut nyt ei puhuta niistä) Eilen sunnuntaina työpäivän jälkeen olin aivan veto pois ja köllähdin sohvalle lepäilemään. Siellä olen edelleen :D Tosin en tietenkään ihan koko aikaa ole ollut, sillä onhan sitä tullut syötyä ja sitten sängyssäkin levättyä :D


Sopivasti väsy iski lepopäivälle (ja vielä töistäkin on vapaata), mutta sitä kalenteriin kirjatessa mietin, että olisinko antanut itseni levätä jos en päivää olisi jo valmiiksi suunnitellut lepopäiväksi? Näin iso väsymys kun kertoo mielestäni jo siitä, että kroppa sanoo "että relaa välillä vähän". Ja tuskinpa olisin levännyt kun tarkemmin miettii. Ihan pöljää semmoinen ajattelu!
Mutta nyt on onneksi levätty oikein urakalla.

Ja kun väsymyksen lepäsi pois, jaksoi illalla kokkailla taas koekeittiössä (mutta ei jaksanut juuri kuvata koska sotku ja ei valoa).


Ja vaikka kaikki on kuvassa kovin ruskeaa niin oli siellä sitä oranssia seassa. Tänään on ollut taas oranssien ruokien päivä, sillä ruokavalio on koostunut lähinnä klementiineistä, chia-porkkanaleivästä, juustosta, banaaneista, kurkumalla ja roseepippurilla maustetusta kanasta kurpitsakeitossa ja appelsiini-raakasuklaasta sekä appelsiini-porkkanakakusta. Jälkimmäistä taidan tehdä jouluksi äiteen luokse, lisään siihen ehkä hieman jouluisia makuja lisää.

Appelsiini-porkkanakakku
Pohja: 
2 kananmunaa
1 dl (kookos)sokeria
1,5 dl riisi-kaura-kookosjauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta, 
 ½ tl aito-vaniljajauhetta
3 tl kanelia
0,5dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
3 taatelia rouhittuna
 n. 2 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin raastettu kuori
2rkl kookosöljyä (sulatettuna)
1dl appelsiinimehua (kostutukseen)
Vaahdota ensin munat ja sokeri – Yhdistä kuivat aineet keskenään – Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta+appelsiinin kuorta ja sulatettua öljyä. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itselläni käytössä pitkulainen leipävuoka 12cmx26cm) Paista 200 asteessa noin 15-20min – Anna pohjan jäähtyä ja kostuta sen jälkeen halutessasi tilkalla appelsiinimehulla. Kakun voi tietenkin päällystää sillä perinteisellä porkkanakakku päällysteellä tai vatkatulla kookoskermalla, mutta itselle tämä maistui ihan näinkin. 
Huomista alaraajatutkimusta odotan suurella jännityksellä. Mukaan juoksukengät ja tukipohjalliset. Päälle juoksukamppeet. Pääsen siis hilppasemaan juoksumatolle ja katsotaan mistä kiikastaa ja saako mua kuntoon vai ei. Pahoin pelkään tuota jälkimmäistä, mutta jos jollain lailla edes pystyisi elelemään ilman kamalampia kipuja... juoksusta viis.

Huoh
huomista odotellessa siis...
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)