maanantai 29. joulukuuta 2014

Alku, keskiväli ja loppu

Pimeiden kuukausien aikana kerkesin jo miettiä koko kirjoittamisen lopettamista. Kaikki tuntuu niin ehdottomalta.

-Ei sinun täytyy treenata salilla joka viikko monta kertaa, lihakset tulee olla!
-Ei et saa syödä juustoa tai maitoa tai ihan mitä vaan kun se ei ole oikein eikä kuulu tähän ruokavalioon.
- Ei et voi vaihtaa ruokavaliossasi tätä tuotetta tähän sillä hui kamalaa se sisältää kasviestrogeenejä, lyijyjäämiä, lisäaineita, kasvimyrkkyjä...
- Pitää syödä vaan manteleita (niissäkin voi olla kuule hometta), porkkanoita (mutta ei liikaa kun ne hiilarit), jauhelihaa (muistathan että se varmasti on niittylihaa tai edes luomua) eikä suklaatakaan saa ostaa kaupasta vaan pitää tehdä itse.
Sitten joku tulee ja sanoo, että nyt alan noudattamaan tätä ruokavaliota eikä edes ymmärrä miksi ja kysyy mikä on proteiini? Ja se teilataan täysin. Hmm.. pitäisiköhän poistua Facebookin kaikenmaailman ruokavalioryhmistä aivan kokonaan? Ehkäpä :D
No, en mä paleo-ajatusta aio hylätä, enkä ayruvedaakaan, vaan pikemminkin lisätä. Mutta tyhmien ehdottomuuksien ja kommenttien lukemista vissiin pitää rueta suodattamaan ja kunnolla.

Oikeasti minä olen ihan todella hyvällä omalla tunnolla syönyt syksyn juuri sitä mitä on tehnyt mieli. Ja ihan hyvää ruokaa on tullut syötyä. Jouluna en laskenut yhtään kaloria enkä miettinyt proteiini-hiilihydraattitasapainoja ja kuulkaas, niin taidan jatkaakin. Mulla on nimittäin hyvä olla.
Peilissäkin näyttää kivalle ja uskottava on, että vaatekaappiin on löytynyt muitakin kuin treenivaatteita!


Ainoa mistä en luovu on viljattomuus (ihon vuoksi) ja liikunta ja AURINKO. Tosin olen miettinyt salikortista luopumista... mutta tuskin luovun. Jostain sen sijaan voisin kaivaa itselleni sellaisen järkevän treenimoodin kun nähty on ettei se satalasissa treenaaminen ole hyväksi vaan terveemmäksi tulemisen sijaan tulen vaan kipeäksi.
Viimeisimmän treeni-kauden jälkeen olen ollut kipeänä ehkä noin kuukauden tai ylikin. Flunssaa, vatsatautia, nielutulehdusta ja flunssaa. Jotenkin tuntuu siltä että treenaaminen saa vastustuskyvyn alenemaan ja kropan väsymään niin, että kun se ei enää kestä niin PUFF-tervetuloa vain kaikki mahdolliset pöpöt tänne näin juhlimaan!

Että täältä nyt sitten ei ehkä enää tule tavoitteellisen treenaamisen postauksia eikä tiukkoja ruokavalioita. Mutta toivon hyvää fiilistä, kivoja lenkkejä, terveyttä ja sen semmoista.


Hidasta elämää, nauttien siitä ei suorittaen <3

Rakkaudella iive
(joka näyttää kaikkien pimeiden kuukausien ja sairastelujen jälkeen kuulemma IHAN MonsterHighlta, lapsen suusta sen totuuden kuulee...)

2 kommenttia:

  1. Ehdottomuus on perseestä, varsinkin jos se on suorittamista. Hyvä olo on tärkeintä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomuus on syvältä, nykyään tuntuu kovasti siltä että ehdottomuus on muotia tai jokin nykytila...

      Poista

Kiitos :)