tiistai 6. tammikuuta 2015

Mainio mantelikala

Eilen oli ihanaa kun aurinko paistoi, oli pakko lähteä hetkeksi ulos vaikka pakkasta oli aika reilusti. Lintusen tanssitunninkin ajan käytiin lenkillä vaikka silloin olikin jo pimeää. Silti aurinko tuntuu energisoivan ja herättävän. Kevätaurinko on jotain niin mahtavaa <3


Yövuorojen alkamispäivä on minulla monesti kokkauspäivä, sillä yövuorojen välipäivinä ei paljoa jaksa kokkailla tai tehdä ylipäätänsä kovin paljon yhtään mitään. Tänään syötiin Mainiota Mantelikalaa ja tämä onkin hyvä resepti ilman korppujauhoja. Lintunen söi kalaa ja parsakaaligratiinia kaksi annosta. Jee! Lapsi ei olekaan varustettu parsakaaligeenillä vaan on nyt viimein oppinut tykkäämään siitä :) Meillä on tapana että kalaruokaa saa syödä niin paljon kuin napa vetää, sillä sitä ei yleensä säästellä toiseksi syöntikerraksi, lämmitetty kalaruoka kun yleensä on kovin pahaa. Lintunen rakastaakin kalaruokia ja aina silloin santsaa kaksi ellei kolmekin kertaa :D


Siemennäkkäriä leivoin myös pellillisen, sillä syksyllä turvauduin usein kaupan pakaste gluteenittomaan paahtoleipään - ei tosiaankaan hyvä juttu. Nuo leivät kun eivät juurikaan sisällä mitään syömisen arvoista, joten yritän nyt kovasti panostaa taas itsetehtyyn leipään silloin kun sitä tarvitsee syödä ja sen syömistäkin voisi vähentää ja korvata jollain muulla.

Yövuoroihin pitää vielä evääksi tehdä lihapullia intialaisessa tomaattikastikeessa. Yövuorojen syömishimojen taltuttamiseen kun on löytynyt muutama konsti. A)ota mukaan vain hyvänmakuista lempiruokaasi, ei mitään terveys-voihan-tätä-nyt-just-ja-just-syödä-pöperöitä B)raakasuklaa! C)hiilihapotettu vesi (tavan vesi ei yöllä uppoa jostain syystä vaikka päivällä se maistuukin).

Osan blogiväsymyksestä selittää oman tietokoneen täydellinen losahtaminen, näytönohjain palasina vissiin eli ei toimi ei. Haaveissa olisi nyt Mäkki Airi niin kuin me siitä puhutaan. Nyt lainailen miehen konetta johon ei saa asentaa edes picasan kuvanmuokkausohjelmaa hmph!

Plantaarifaskiitti hävisi muuten täysin kun olen lomaillut kuntosalilta. Nyt viikko sitten sain uudet mittojen mukaan tehdyt tukipohjalliset joita olen käyttänyt töissä. Aikalailla erikoisilta tuntuuvat, varsinkin poikittaiskaaren tuki (aivan kuin kävelisi puolikas kananmuna jalkapohjan alla). Pikkuhiljaa täytyy siirtää pohjallisten käyttöä kokopäiväiseksi. Ärsyttävää tietenkin on se, että tukipohjallisia on vain yksi pari eli niitä täytyy rumpata kengistä toisiin... ehkäpä siihen kuitenkin sitten tottuu.

Mut mitäpäs tässä muuta :)
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)