torstai 19. helmikuuta 2015

2 x leipä ja syömisen hallintaa

Viime aikoina on tullut leivottua paljon erilaisia juttuja kuten "leipää" ja tässäpä vinkit kahteen parhaaseen kokeilemaani reseptiin.

The Life-Changing Loaf of Bread


Maailman parasta (gluteenitonta)leipää? ohje löytyi Piipadoon-blogin kautta. Alkuperäinen resepti on Sarah Brightonin MyNewroots-blogista.
En tiedä onko tämä nyt maailman parasta leipää, mutta todella hyvää kuitenkin. Etenkin kookosöljyllä tehtäessä leivän kuoreen tulee jännä makuvivahde, joka on todella miellyttävä.

Ehdottomasti suosittelen joukkoon myös reseptiin kuuluvat hasselpähkinät, nimittäin leipä nro1 hasselpähkinöillä oli paljon parempi kuin leipä nro2 ilman pähkinöitä :D

Rusina-siemenleipä


Tämän leivän ohjeen bongasin kaverin facebook-seinältä. Häneltä löytyy muutenkin mahtavasti reseptejä ja uusia kokeiluja joista kyllä inspiroituu. Nyt löytyy myös blogikin Jauhoton Peukalo, jota voin kyllä suositella. Blogi on perustettu vasta eilen, mutta veikkaampa että se täyttyy mahtavista resepteistä hyvin pian :D

Mutta rusinaleivän ohjetta siis

2rkl psyllium
3,5dl vettä
200g pähkinäsekoitusta

1dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
100g seesaminsiemeniä
100g kurpitsansiemeniä
100g pellavansiemeniä
0,5dl oliiviöljyä (unohdin tämän, ei haitannut)
1,5tl himalajansuolaa

-sekoita psyllium+vesi, turvota 5-10min
-murskaa pähkinät veitsellä tai blenderissä, itse tein blenderissä jauhoksi siemenet ja pähkinät
-hienonna karpaloita hieman, mulla oli rusinoita.
-sekoita kulhossa pähkinäsekoitus, rusinat, siemenet, suola ja öljy.
-kääntele joukkoon psylliumseos, ja anna seistä hetki.


Tämä on todella hyvää leipää! Suolaisen ja makean liitto toimii tässä aivan killeristi ja veikkaan että karpaloiden kanssa vieläkin paremmin (jahka löytyy sokerittomia kuivattuja karpaloita) kun saadaan vähän kirpeyttä mukaan.
***
Yövuoroissa koin taasen syömisen hallinta vaikeuksia. Plääh!!! Eipä ole pitkään aikaan tullutkaan sellaista oikein kunnon mättö-överi-pakkomielle hommaa, mutta nyt oli ja niin vain vetäisin puolikkaan jumbo-pussillisen karkkia, yöks! Voin yhdistää tämän hetimiten kivaan pikku riitaan, jota käytiin parisuhteessa ennen yövuoron alkamista ja josta vedin kivat stressit taas muutenkin...

Tasaisesti yövuorojen haasteena on ollut makeanhimo, joka yleensä alkaa samaan aikaan kuin väsyminenkin eli siinä kahden pintaan. Ja se makeanhimo ei olekaan mitään pientä vaan JÄTTIMÄISTÄ. Muuten yövuorojen tekeminen on ollut ihan kohtalaisen helppoa, mutta tämä hommma kyllä rassaa ja kovaa, koska koen etten pysty hallitsemaan itseäni tai ainakin se on todella haasteellista.
No, viimeisen yövuoron taistelin kuivattujen makeiden viikunoiden kanssa. Toimi ihan ok vaikka vaikealta tuntuikin. On ne vaan kuitenkin aika ällömakeita, mutta energiaahan niissäkin on... siltikin parempi vaihtoehto kuin 200g irtokarkkia :P

Salilla kävin käsitreenin tekemässä ennen yövuoroa ja seurauksena järkyttävä päänsärky ja selkä-lapajumi. Mobbailin pallolla selkää pitkin yötä, mutta vieläkin mokoma vaivaa. Periksi en kuitenkaan aio antaa :D Aamusella kävin labrassa, jossa meikäläisestä imettiin 8 putkiloa verta. Labralähete oli aikamoisen pitkä... plussaa oli se, että koko operaatio kesti taasen sen 2min. Kyllä vaan on Terveystalon labrahoitajat hyviä. Tosin ei paikallisen tk:n hoitajissakaan mitään vikaa ole kunhan ei erehdy Keskussairaalan näytteenottokeskukseen...
Tuloksia saapi ihastella viikon päästä, sen verran erikoisempia kokeita siellä nyt otettiin. Jahka sieltä jokin syy sitten löytyisi. Parasta toivotaan! Ja tuli mitä tuli niin periksi ei anneta!

Nyt viikonlopun viettoon <3 Toivottavasti pysyn virkeänä, jotta jaksaisi tehdä kaikenlaista kivaa hommaa.  Samaa toivon myös teille <3

iive

 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä leipää! Pakko kokeilla. :) Kookosöljyä en olekaan suolaisiin leipomuksiin aiemmin laittanut, mutta oon kyllä varma, että tykästyn varmasti juuri siihen pieneen vivahteeseen. Rentouttavaa viikonloppua! Latailehan akkujasi kunnolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyl tosi hyvää, erityisesti sen vivahteen vuoksi. Toimii superhyvin myös leivänpaahtimessa käytettynä.

      Poista

Kiitos :)