sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kultaiset kädet

Kerrankin meillä vietettiin aika perinteistä laskiaista. Vaikka tällä perinteellä ei olekaan minulle mitään varsinaista merkitystä, niin ainahan yhtä pakanajuhlaa voi juhlia, tosin nyt vähän etukäteen näin sunnuntaina eikä tiistaina ;)
Laskiaistiistaina laskettiin mäkeä, huudettiin taloon pitkiä pellavia ja syötiin itsensä rasvalla terveeksi ja voimakkaaksi. Laskiaista on pidetty merkityksellisenä aikana, jonka tavoilla on vaikutus tulevan kesän tai koko vuoden onneen. Joulunaika oli miesten, viljan ja hevosten juhla, mutta laskiainen oli naisten pyhä. (lainaus taivaannaula.org)


Pullaa piti syödä. Onneksi paikallisesta kahvilasta löytyi mainiota gluteenitonta laskiaispullaa, joka oli oikein mainiota. Kermakin oli kermaa eikä mitään mössöä ja hillo oikeaa hilloa. Tämä on tärkeää juu :D


Eilen illalla keittelin kerrankin oikein perinteistä hernekeittoa enkä mitään jauhelihakeittoa. Halpaakin oli kuin mikä. Laskin nimittäin, että noin 7litran keitolle tuli hintaa sellaiset 5euroa! Ja hyväähän se oli se keitto. Voitti purkkihernarin ehkä noin 1 000 000-0!


Kaveriksi paleopannukakkuja omenahillolla. Tuumasin taas, että nämä on ehkäpä parhaita mitä olemassa voi olla (paleokeittiö, omenaiset ohukaiset niin google kertoo reseptin).


Mahtavassa pakkassäässä vietettiin Yrttisuon perhepuistossa laskiaisjuhlaa, nautittiin auringosta ja yhdessäolosta. Kuuma kahvi pakkassäässä oli taivaallisen hyvää.


Ja me tytöt päästiin moottorikelkan kyytiin, tuli ihan lapsuus mieleen kun sai olla sedän kyydissä moottorikelkkailemassa.


Päivän meditaatiohetkessä sain luokseni parantavat kultaiset kädet. Oli aikamoinen kokemus se.
Sen jälkeen oli ihana käydä salilla jalkatreenin kimppuun ja juosta vähäsen juoksumatolla... en pitkään aikaan ole ollut niin onnellinen kuin tänään.

iive

8 kommenttia:

 1. Kiva, että vierailit blogissani. Lisään sinut lukulistalleni, se vaatiikin hieman päivitystä. On ollut vähän hiljaisempi jakso. Toinen blogini on http://www.elvistellen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavat kaverit sulla tuolla elvistellen blogissa :) Oikein hymy ja hyvä tuuli tuli kun nuo kaverit näki :) Ihania!

   Poista
 2. ihanan perinteistä menoa:) kateellisena kattelin ja luin, ite olin töissä :D ihana ilmakin oli eilen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harvinaista herkkua nämä yhteiset viikonloppuvapaat on vaikka periaatteessa itsellä pitäisi olla 1vknloppuvapaa/3 viikossa niin sattuuko se sitten miehen menojen kanssa yksiin... mut ihana viikonloppu oli vaikka hernekeitto noin suurissa määrin oli hiukan huono ruuansulatukselle :D

   Poista
 3. Oih, sulla ja teillä on ollut eilen ihana päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana viikonloppu kaikkinensa. Sellainen tosi erilainen :)

   Poista
 4. Iive, mä oon tullu takas! Mä, siis Lady Puntti aka Päällikö-Toppis!

  Asiaosiona: noi paleopannarit menee ehdottomasti testiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :)

   Ilman paleopannareita ei voi enää elää ;) ne on vaan niiiiiiiin hyviä ja terveellisiäkin. Voi tehdä myös proteiiniversiona kun lisäilee vähän protskujauhetta mukaan ;)

   Poista

Kiitos :)