torstai 16. huhtikuuta 2015

Keksintö: Gluteenittomat "intialaiset" letut

Oon niin onnellinen, että lenkkeilykipinä iski viikonloppuna. Töihin on nyt kuljettu osin jalan ja vielä ekstralenkkejä kävellen päälle. Kevät puskee esiin ja mä niin nautin siitä! (Tosin siitä kylmästä tuulesta en nauti yhtään).
Sain viimein aikaiseksi varata kirjastosta Hulluna Hortaan kirjan ja nyt viimeinkin tulee se hortakesä, jota joka vuosi on suunniteltu. Kaapissa on pestyjä lasipurkkeja valmiina odottamassa :) Oikeastaan ainoa mikä näin taajamassa herättää päänvaivaa on keruupaikat, sillä sitä koiranpissaa (ja kakkaa) on aivan joka paikassa. Ja kun ei ole sitä omaa pihaa mistä kerätä...


Mun lempparivärit löytyy keväisestä luonnosta. Tuo haavan kaarnassa kasvava keltainen on niin mielettömän värinen!
 
 
Mutta se niistä...

Mikä se olikaan se keksintö?

Ruokamatka Intiassa ohjelmassa näytetään aina vaikka mitä ihania leipiä ja lettuja... tahtoo kans! Mutta niissä tuppaa olemaan aina omituisia ainesosia tai sitten vehnää. Tänään paistelin välipalaksi Paleokeittiön omenaisia ohukaisia marjojen kanssa ja keksin lykätä viimeisen letun taikinaan vähän muutakin.


Mausteiset letut:

3 munaa
0,5dl omenasosetta
0,5dl riisijauhoja
0,5dl mantelijauhoja (voit varmastikin käyttää vain pelkästään mantelijauhoja jos haluat)
0,5tl leivinjauhetta
loraus maitoa/kookosmaitoa  (lisää aivan lopuksi, niin voit passailla sopivan koostumuksen)
ripaus suolaa
1tl garam masala mausteseosta
1tl kurkumaa

Vatkaa kaikki ainekset sekaisin. Paista kuumalla pannulla esim. gheessä tai kookosöljyssä. Tällä kertaa itse käytin vain voita, koska gheetä ei ollut.

Sekaan voisin kuvitella laittavani mm. tuoretta korianteria pilkottuna tai persiljaa tai sipulinvarsia tms. Tällä kertaa lettu nautittiin vain voilla voideltuna, mutta kaveriksi käy mm. raita, chutney, erilaiset kastikkeet.

Uusi kokkaussuosikki on löytynyt!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)