sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kuuma soppa

Perheellisenä elämän muuttuminen vaikuttaa itsen lisäksi muihinkin. Oma muutos on ollut aikamoinen Kuuma Soppa, tosin yllättäen vain omassa mielessä. Rationalisti mieheni on suhtautunut asioihin todellakin yllättävän vastaanottavaisesti ja on halunnut, että kerron päässäni liikkuvista asioista enkä peittele niitä. Ja sehän on hyvä se, sillä salailu on se mikä tappaa parisuhteen.

Seuraava Kuuma Soppa (tänään nautitun konkreettisen sopan lisäksi) on kasvisruokavalio.
Olin nuorena, ennen pikaruokamaahan harhautumista, kasvissyöjä useampia vuosia. Silloin -90 luvulla kasvissyönti oli todellakin erilaista kuin se nykyään tuntuu olevan. Ensiksikin raaka-aineita on valtavasti enemmän tarjolla, lisäksi en ole tietämätön teini-ikäinen ja inspiraatiota, sitä löytyy kirjojen sekä blogien yms. muodossa valtavasti.

Tunnen kovasti vetoa ainakin osittaiseen kasvisruokavalioon siirtymiseen. Tähän mennessä meillä on kyllä syöty kasvisruokaa jonkin verran, mutta nyt haluaisin itse siirtyä siihen täysin. Ja tämähän tulee vaikuttamaan talouden kokkaussysteemeihin aikalailla, sillä ruokaa täytyy nyt tehdä kaksin kappalein, sillä armas mieheni ei todellakaan ryhdy kasvissyöjäksi.

Uskon, että ainakin aluksi tulen siirtymään ruokavalioon asteittain ja jatkossakin aion syödä maitotuotteita, kananmunaa, kalaa sekä riistaa (silloin harvoin kun sitä sattuu olemaan tarjolla). No tiukan vegaanin mielestähän tämä ei ole mitään kasvissyöntiä laisinkan. Joten ehkäpä nimitys voisi olla kasviksiin painottuva ruokavalio :D


Tämän päiväinen kuuma soppa syntyi siitä mitä kaapista sattui löytymään ja tämä oli taivaallisen hyvää! Peruslähtökohtana oli lämmittävä keitto, sillä yövuorossa iski flunssa ja nyt en tosiaankaan aio antaa sille periksi!
Lähinnä itselleni laitan muistiin mitä keittoon sattui sujahtamaan ;)

Kuuma Soppa
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
1rkl kookosöljyä
4 perunaa
5 isoa porkkanaa
½ kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
Inkivääriä pilkottuna n. 2cm
2dl kuohukermaa

Herbamaresuolaa
Juustokuminaa n.2tl
Kurkumaa 2tl
Chilijauhetta 2tl
Jauhettua korianteria 2t
Cayennepippuria 1tl
Keltaista Curryjauhetta 1tl
Mustapippuria ½tl
Kanelia 1tl
Persiljaa ½dl
Limen mehua ½dl

Yllättävän pehmeän tulista keitosta tuli. Ei lainkaan sellaista polttavaa vaan pikemminkin hitaasti hiipivää hoitavaa tulisuutta, joka nostaa sisäistä lämpötilaa ja ajaa flunssan ulos ;)

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)