maanantai 13. huhtikuuta 2015

Lootus

Kotiin ja arkeen on palattu, 4 päivää reissussa oli i h a n a a. Käynti Väinölässä, teatterissa lastennäytelmä Ella ja Presidentti ensi-ilta (jossa tuli ihan oma lapsuus mieleen kuinka jännittävää oli aina ensi-illassa kun pääsi näyttelijöiden luo alakertaan ennen näytöstä) ja eilen sain itseni lenkille kun oli sovittu ystävän kanssa lenkkitreffit. Enkä tullut edes kipeäksi, joten tästä se taas lähtee!

Ruokameiningit hoitelin pääasiassa mä, pikkuveli opetti mut leikkaamaan sorsaa ja siitä tein kyllä mielestäni tosi hyvää ruokaa.
Lopputulos oli paahdetut kukkakaalit, omenaista sorsakermakastiketta ja paistettua sorsan rintafilettä. Hieman pääsi fileet paistumaan liian kypsäksi. Paistoin ehkä sen ½minuuttia liikaa, mutta ei kerennyt kuivaksi sentään mennä. Jännittävä raaka-aine tuo sorsa, maku on pehmeän maksamainen ja aika täyteläinen. Tämä voisi toimia myös vaikka intialaisen tomaattikastikkeen kaverina.


Muuten mentiin vege-meiningillä. Narinari leipäjuusto-tomaattikastike on ihan ykkössapuskaa gluteenittoman pastan kanssa. Tein myös wokkia vermiselli-nuudeleista, kasviksista ja halloum-juustosta.

Muuten aika kului koruja tehdessä. Äidin työhuone on kuin aarreaitta ja siellä syntyi lootuksen muotoinen hopeariipus. Pieni tatuointi-kuume on myös iskenyt ja haluaisinkin tuon lootuksen tatuoituna. Mutta aikansa sen hankkimisen kanssa, pikkuhiljaa...Lootus on upea kukka, joka kasvaa mutaisissa vesissä. Lootuksen nousua puhtaana, kauniina kukkana mutaisista vesistä on verrattu muun muassa valaistumiseen. Lootuksella on kuitenkin omat merkityksensä riippuen uskonnosta tai kulttuurista. Tärkeimmät lootukseen liittyvät uskomukset löytyvät muinaisten egyptiläisten, buddhalaisten ja hindujen parista. Egyptiläisille lootus symbolisoi uudelleensyntymää, sekä myöskin siihen liittyen kuolemaa. Egyptin lootus onkin nykytiedon mukaan Water Lily eli lumme (Nymphaea caerulea). Buddhalaisuudessa lootus liitetään puhtauteen, henkisyyteen ja uskollisuuteen. Hinduille lootuksella on paljon eri merkityksiä. Sen uskotaan symbolisoivan kauneutta, hedelmällisyyttä, vaurautta, henkisyyttä sekä ikuisuutta. (Lainaus: viherpeukalot.fi)

Hopeakorujen teko on mukavaa puuhaa, aika ykköshommaa mun mielestä. Kehittää kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä mukavasti, sillä ei nimittäin ole mitään minuuttihommaa tuo vaan aikalailla aikaa saa käyttää, jotta saa valmista.

Tällä viikolla pääsee töiden lisäksi toivottavasti kiinni taas liikunnasta. Aineenvaihdunta saisi nimittäin saada hieman buustia ;)

iive

3 kommenttia:

 1. Onko sulla tosi iso pää tossa yhdessä kuvassa vai onko joku sun vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokikin päälläni on tapana muuttaa kokoaan muutaman minuutin välein ja neljä kättäkin mulla on aina välillä toisinaan. Tekstin jos lukisi niin voisi jotain selvitä. Kiitos fiksusta kommentista :D

   Poista
  2. Heh! Anteeksi,en vain yleensä jaksa lukea tekstejä. Mutta kuvat tietenkin aina tulee katsottua... :D

   Poista

Kiitos :)