perjantai 22. toukokuuta 2015

Amma-ilta ja äiti maa

Kyllä nyt vahvistusta tulee niin paljon joka puolelta <3

Eilen osallistuin Deepthin (Kirsi Rannon) pitämään Amma-iltaan Toivakassa. Oli kyllä oikea hyppy tuntemattomaan, mutta paikan päällä tunsin olevani juuri oikeassa paikassa. Ilta koostui kuudesta eri osasta ja kesti parisen tuntia.
Resitaatio (pyhien nimien lausuminen)
Amman elämänohjeet 
Bhajanit (henkiset laulut)
Rukoukset 
Meditaatio
Arati (loppuseremonia)
Ja kuinka lämmin henki olikaan kun yli 20 naista kokoontui Wäärälän pirttiin luomaan yhdessä hyvää energiaa. Ja me suomalaiset naiset laulettiin (siis minäkin, lauloin ja ties millä kielillä) niin, että kynttiläkin tippui pianon päältä Kirsin soittaessa :D Suitsukkeet tuoksuivat ja niiden mukana humpsahdin menneisyyteen, siihen aikaan kun olin "hippityttö-iive" ja halusin rauhaa ja rakkautta kaikille. Olenhan minä sitä edelleenkin, hieman hukassa ollaan oltu vain :D
Aika hassua nimittäin on se, että silloin 16 vuotiaana olin ideologisesti ajatteleva nuori nainen, kasvissyöjä ja vaikka mitä. Sitten se hävisi jonnekin ja nyt olen 33 vuotias nuori nainen, kasvissyöjä ja vaikka mitä :D Hieman vankemmalla pohjalla vain nyt nuo ideologiat ja ehkä viisastuttukin on tässä välillä. Ainakin on kokeiltu mitä -ei kannata tehdä- ;)

Ja jos on uskominen entisiin elämiin niin oon kyllä niin elänyt joskus intiassa kun kaikki intia-asiat uppoaa sydämeen samantien. Ihme homma! Ja kyllä mä itseni sinne intiaan joskus roudaan, vuosia siihen saattaa mennä, mutta mentävä on. Sen jos jätän tekemättä niin mummona varmasti tuun katumaan, joten ei semmoisia vaan voi jättää tekemättä vain sen varjolla "etten uskaltanu"!

File:Mata Amritanandamayi.jpg
Kuva: Wikimedia
  
Ja mitä Ammaan tulee, niin edelleenkään en ole sitoutunut mihinkään varsinaiseen uskontoon, mutta aivan kuin Ammalla, niin myös minun uskontoni on rakkaus.
"Amman sanoma yhdistää ihmisiä yli uskontojen ja kansakuntien rajojen. Hän itse sanoo, että hänen uskontonsa on rakkaus. Amman mukaan maailmamme tarvitsee nyt rakkautta kaikkein kipeimmin. Sen tulisi ilmentyä jokaisessa sanassamme ja teossamme.
Amman opetukset voidaan kiteyttää kahteen sanaan: rakkaus ja palvelu. Pyyteetön palvelutyö kuuluu oleellisesti Amman opettamiin henkisiin harjoituksiin.
Amma rohkaisee meitä kaikkia etsimään tapoja, joilla voisimme päivittäin työskennellä muiden hyväksi vaikka vain puolenkin tunnin ajan. Tämän päivän maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ilmaisevat hyvyyttä sanoillaan ja teoillaan. Todellisen muutoksen on tapahduttava kuitenkin sisällämme. Vasta kun sisäiset ristiriitamme ja kielteisyytemme on poistettu, voimme hänen mukaansa olla todella hyödyksi toisillemme ja yhteiskunnalle.
Nykymaailmassa ihmiset kokevat Amman mukaan kahdenlaista köyhyyttä: materiaalisen puutteen aiheuttamaa köyhyyttä ja rakkauden ja myötätunnon puutteen aiheuttamaa köyhyyttä.”Näistä kahdesta on ensiksi paneuduttava viimeksi mainittuun, sillä jos sydämessämme on rakkautta ja myötätuntoa, palvelemme täysin rinnoin niitä, joilta puuttuu ruokaa, vaatteita ja suojaa.” (Lainaus: amma.fi)

Hahaa! Ja jottei tämä nyt ihan henkiseksi hömpötykseksi <3 menisi, niin töissä on ollut joku valveutunut isopomo ja oli hommannut meille Optimalperformancen matskua ja Kaisa Jaakkolan luennon. Hommathan toimii meillä webinaareina koska työpisteet ovat ympäri suomea, itse en ollut tuolloin töissä, mutta onneksi nämä on meille jälkikäteen katsottavissa ja matskut saatavissa, joten varmaan pitää rueta asiaa tutkimaan :) että siitä sitten asiaa varmaan seuraavaksi.
Ja youtubesta löysin fibrojoogaa, ihan huippua! Siitäkin sit varmaan lisää lähiaikoina :)

Mut katsokaa ensin tää!iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)