torstai 30. heinäkuuta 2015

Potkuttelukesä ja äiti juoksee perässä

Huh!
Viisi päivää tuli vietettyä aikamoisesti irti somesta (instagramia lukuunottamatta) kun isän luona vieraillessa ei toiminut netti pätkääkään. Muutamia facebook-päivityksiä sai luettua jne. mutta muuten ei toiminut kertakaikkisesti mikään.


Äidin luota lähtiessä leipaisin viimeiseksi marjakakun. Pohjan ohje on jauhotonpeukalo-blogin mustikkapiirakan ohjeella tehty, jätin vain mustikat lisäämättä ennen uuniin menoa ja halkaisin kypsänä pohjan kahtia. Väliin kermavaahtoa ja tuoreita marjoja, eipä siinä paljon sokeria enää tarvittu kun oli niiiiiin hyvää!


Varkaudesta ostettiin Lintuselle ehkäpä kaikista paras ostos mitä on viimeaikoina tullut tehtyä. Alle viikossa Lintunen on potkutellut potkulaudalla jo ainakin yli 15km! On muuten takuuvarma lenkkikaveri mulla nyt. Tuolla passaa potkutella myös hiekkatielläkin jos ei kauhean isoa soraa ole. Tosiaankin hintansa (25e) väärti siis!


Joensuussa tuli lenkkeiltyä tosi paljon. Ensiksikin se on yhteinen juttu mitä mä, iskä eli vaari ja Lintunen voitiin tehdä ja kaikki siitä tykkäs. Kerran pääsin itsekkin yksin lenkille kun nakitin iskän lukemaan iltasatua ja painuin Pielisen rannalle fiilistelemään <3


Uiminen on myös yksi yhteisistä kivoista jutuista ja koska niin kesä ei ollut että rannalla oltaisiin kauheasti hengailtu (käytiin me kyllä järvessäkin uimassa), niin me suunnattiin Virkistysuimala Vesikkoon yhdeksi aamuksi. Vesikko on kivan kompakti paikka, ei kylpylä eikä pelkkä uimahalli. Tuolta löytyi tarpeelliset eli lämmin uima-allas, liukumäki ja hierovat suihkut :)


Illalla käytiin perhospuutarha Botaniassa, taas kerran. Aivan hittipaikka kelle tahansa kuka Joensuussa vierailee. On trooppisia kasvihuoneita, puutarha, papukaijoja ja tietty ne perhoset. Mä istuin siellä perhososastolla pitkään ja vaan katselin niitä lenteleviä kaunottaria.Yksi sadepäivä saatiin riesaksi reissulla, mut sekin vietettiin loistavasti Taitokorttelissa. Itse kävin siellä katselemassa putiikkeja ja taidegalleriassa.


Yhdessä käytiin Perheentalossa. Paikka oli täysin ilmainen ja siellä riitti tekemistä yllin kyllin muutamaksi tunniksi. Loput aamupäivästä sujuikin kätevästi alennusmyynneissä shoppaillen ;)
Joensuun Perheentalo on avoin kohtaamispaikka lapsille ja koko perheelle!

Perheentalo on Joensuun keskustan Taitokortteliin vuoden 2013 alusta avattu yhteisötalo lapsille ja lapsiperheille. Talon tehtävänä on toimia lasten ja lapsiperheiden kohtaamispaikkana sekä arjen tukena. Perheentalo on hankerahoituksella toimiva (RAY & EAKR) ennaltaehkäisevän lastensuojelun yhteistyökeskus. Hankkeiden hallinnoijana toimii Pelastakaa Lapset ry. Joensuun Perheentalo on osa Pelastakaa Lapset ry:n Itä-Suomen aluetoimistoa.

Talo tarjoaa leikkitilaa lapsille ja olohuoneen isille, äideille sekä muille lapsen läheisille. Muina toimintoina ovat erilaiset ryhmätoiminnat, koulutukset ja ennaltaehkäisevät neuvontapalvelut. Halutessaan perheet saavat ohjausta erilaisten tukea antavien palvelujen pariin.

Aiemmin viikolla käytiin Mukulakadulla, jossa sielläkin vierähti useampi tunti. Lisäksi samalla lipulla päästiin katsomaan myös museon näyttely.

Mukulakatu

Pohjois-Karjalan museon yhteydessä oleva Mukulakatu on kaikkien lasten suosikkipaikka. Sinne tullaan leikkimään ja viihtymään perheen kesken ja yhdessä muiden lasten kanssa. Myös päiväkodit ja ala-asteet ovat ottaneet Mukulakadun omakseen.
Mukulakadun tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä. Ja kaikki tämä on tehty varta vasten lapsille. Nukketeatteria, roolileikkejä ja tarinoita kerrataan vielä kotonakin.

Mun ehkä suosikkihetki oli kuitenkin yhteinen reissu Utran saareen lenkkeilyn ja makkaranpaiston merkeissä :)Ja koska viimeisenä päivänä paistoi taas aurinko niin pitihän sitä käydä perinteisesti kalapoika-suikulähteellä jäätelöä syömässä!


Oli jotenkin tosi sykähdyttävä reissu. Lintusen kanssa oltiin tosi tiiviisti yhdessä ja oli myös kiva olla kunnolla omien vanhempien kanssa pitkästä aikaa, niin ja myös pikkumummon kanssa. Jotenkin tänä vuonna oon todellakin herännyt siihen, että vaikka kaikki ihmissuhteet ei olisikaan niin helppoja niin kun pikkaisen näkee vaivaa niin palkinto on tosi suuri. Eikä näitä muistoja mitä viikon ajalta kertyi, niitä ei voi rahassa mitata. Ja ne muistot mitä Lintunen sai ja tulee saamaan <3

No, lomaa on vielä paaaaljon jäljellä, mut ehkä pari päivää nyt relataan :D

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)