sunnuntai 2. elokuuta 2015

Bumblebee forest

Tämän päivän liikunnat ovat olleet hyvin hyötyliikuntapainotteisia. 4h tuli mustikoita kerättyä kahden tunnin pätkissä ja vielä ei olla kuin vasta keräämisen alussa. Pitkä selkälihas ikävästi kipuilee keräämisestä ja siitä syystä piti kotona käydä vähän lepäilemässä jalat ylhäällä että pystyi keruuta jatkamaan. Eilenkin keräsin parin tunnin verran ja iloitsin siitä kuinka Lintunen jaksaa tänä vuonna olla marjankeruussa mukana. 2h sujahti eilen ja tänään ihan tuosta vaan ja kertaakaan ei kuulunut, että "mennään jo kotiin" tai "tylsää" <3 vaan hän keräili marjoja siinä missä minäkin omaan kuppiinsa, välillä hyppeli kivillä, kiipeili puissa ja rakensi majaa. Tästä asiasta mä olen kyllä todella onnellinen ja kiitollinen <3

Tällä viikolla tuli liikuttua tosi paljon, HeiaHeia näyttää lukemiksi 19h. Samoin viime viikolla. Selkeästi näkee sen, että olen lomalla, joten energiaa liikkumiseen on ollut. Liikunta on ollut suurimmaksi osaksi reipasta kävelyä, vähän hölkkääkin ja syvävenyttelyä ja muutamia muita juttuja. Fibro tykkää ehdottomasti siitä, että liikuntaa harrastaa joka päivä, joten ns. lepopäiviä ei ole ollut, mutta ei nuo liikuntasuoritukset niin kovin kuluttavia ole olleetkaan.
Pikkuhiljaa pitäisi tuota lihaskuntotreeniä ottaa mukaan, muttei vielä marjankeruuaikaan ettei vaan kipujen takia marjat jää metsään. Muutamia rankempia joogatunteja oon vetänyt kesän aikana eikä suurempia fibrokipuja ole niistä kyllä tullut.

Reilun viikon mua valvotti öisin ihmeelliset kipukohtaukset ja kramppaukset. Tuntui kuin luut ja sidekudokset olisivat särkeneet ja krampanneet. Kipu ei ollut mitään kovin suurta vaan sellaista levotonta sirinää koko kropassa, piti hereillä kuitenkin useamman tunnin joka yö. Pari päivää sitten marssin apteekkiin ja ostin rautavalmistetta sekä uuden purkin magnesiumia. Tiedä sitten kummastako johtui vai mistä, mutta niiden aloitusten jälkeen ei yöllä ole tarvinnut herätä! Magnesium mulla on ollut käytössä koko ajan, mutta olisiko välillä käytössä ollut valmiste ollut jotenkin huono imeytymään tms. Nyt palasin siis tuttuun ja turvalliseen MagneCit-valmisteeseen.


Mustikoiden poimimisen jälkeen päätin vielä vähän kävellä harjulla, että selkälihakset saisi vähän verryttelyä. Välillä istuin puun alle ja vaan olin ja kuuntelin luontoa ja katselin sen ihmeitä. Metsässä olo on terapiaa myös mielelle, mutta mustikoiden keruu ei toisaalta ole kauhean rentouttavaa puuhaa, siksi piti vähän mieltäkin rauhoitella ennen kotiin paluuta. Nii ja tietenkin nauttia auringonlaskusta <3


Kengätkin otin pois ja hipsuttelin osan matkasta paljain varpain. Maa oli vain tällä kertaa kovin kostea eilisen sateen jäljiltä ja kaikki muruset ja neulaset tarttuivat jalkoihin ikävästi. Puolisen kilometriä siis riitti paljasjalkakävelyyn tällä kertaa.


Ihanaa ensi viikkoa kaikille <3

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)