sunnuntai 30. elokuuta 2015

Perheaikaa

Viikon hiljaiselosta piti huolta kesken yövuoron alkanut oksennustauti. Ensimmäistä kertaa jouduin yövuorosta soittamaan työkaverille, että nyt pitäis jonkun tulla mun tilalle. Aika hyvin. Kohta kymmenen vuotta oon tehnyt kolmivuorotöitä ja keskiarvolla laskettuna yövuoroja on vuosien aikana kertynyt lähemmäs 600. Se on melkein KAKSI VUOTTA mun elämästä! Huh, huh...


En oo oikein ihan varma mitä tykkään noista kauppojen aukiolojen vapautuksista, toisaalta se on tosi hyvä juttu, toisaalta mietin lisääkö se entisestään perheitä joissa tehdään töitä monessa vuorossa? Toisaalta moniko kauppa sitten pitäisi putiikkiaan yökaudet avoinna?
No, joka tapauksessa kaikki mulle heti nyt-yhteiskunta on aika mätä lapsiaan kohtaan. Paljon on tullut mietittyä sitä, että jos olisi vaihtoehto tehdä päivätyötä niin tekisinkö? Ehkä tekisin, vaikka palkka olisi pienempi, sillä se aika (itselle että perheelle) ja terveyshyödyt mitkä siitä saisi, niin olisi kyllä aika korvaamatonta.


Eilen käytiin aamuvuoron jälkeen kiertämässä Muuramejoen luontopolku, koska Lintunen sitä erityisesti toivoi. Tänään käytiin kokeilemassa vihdoin frisbeegolfia. Kun kerran oltiin kaikki yhtäaikaa vapaalla <3
Ensimmäiseksi käytiin harjoittelemassa Jyväskylässä Harjun radalla ja siitä suunnattiin Vitapoliksen radalle Kinkomaalle.
Oman alueen radat löytyi helposti frisbeegolfradat.fi palvelusta. Sieltä löytyi myös säännöt ja muut tärkeät seikat mitä on hyvä tietää radalle mennessään.


Harjulla oli hienot väyläopasteet ym. ympäristö oli siistiä, muutamaa spray-taiteilijan tuherrusta lukuunottamatta.

Vitapoliksen kenttä on ihan mahtavassa maastossa järvenrannalla harjualueella. Opasteita oli joskus ollut, mutta ilmeisesti joku valopää oli halunnut repiä ne irti??? Yllä olevasta kuvasta näkee myös sen tosiasian mitä harrastus tekee maastolle, mikä jäi itseä kyllä mietityttämään. Aikamoista eroosiota nimittäin :(
Ihmettelin myös sitä miksi tähän harrastukseen kuuluu tupakointi kierroksen aikana sekä kaljanjuonti? Tumppeja oli tosi runsaasti ympäristössä ja olisipa pullo-mummolla ollut täysi kassi radan kierrettyään kalja-, siideri- ym. tölkkejä ja pulloja. Ja näitä siis löytyi pitkin poikin radan varrelta milloin mihinkin kivenkoloon ja puunjuurelle "piilotettuna".

No tämä oli yksi rata vain ja tosiaankin ilmeisesti sellaisessa "viihde"-suosiossa. Meidän 6-vuotiaskin pärjäsi radalla hienosti. Ja liikuntaa tuli siinä sivussa usean kilometrin ja tunnin verran.

Ja mikä tärkeintä, niin sitä yhteistä aikaa perheen kesken <3

iive

ps. ja koko ajatus frisbeegolfista heräsi kun joku oli unohtanut frisbeensä taannoin uimarannalle ja me sitä Lintusen kanssa ruettiin huviksemme vedessä heittelemään ja pelleilemään. Sehän oli jopa ihan kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)