tiistai 18. elokuuta 2015

Positiivisuuskapina

Ensimmäinen työpäivä on takana ja siinä riittää paljon pohdittavaa.
Erityisherkkä tyyppi, niin kuin minä, havaitsee paljon niitä kyteviä tunteita pinnan alla, vaikkei ehkä haluaisikaan.
Kuinka helppoa olisikaan mennä töihin, hoitaa hommansa ja mennä pois. Oikeastaan sellaista nyt työstäni kaipaan. En jaksa turhia vatvomisia enkä etenkään negatiivista ilmapiiriä. Haluan keskittyä siihen mikä on hyvää ja mitä voisi tehdä vieläkin paremmin. Haluan nähdä asioissa ratkaisuja - en ongelmia.


Negaatio ja väsymys on todella tarttuvaa, se leviää viruksen lailla, huomaamatta, salakavalasti ihmisestä toiseen. Yht'äkkiä huomaat suustasi tulevan sanoja joita et haluaisi oikeasti sanoa. Huomaat näkeväsi vain kuinka kaikki on huonosti, mikään ei ole hyvin.

Kuinka suojautua negatiivisuudelta? Kuinka pitää se oma valo loistavana, positiivisena?

Sen eteen on näköjään tehtävä töitä, ainakin minun. Vuosien aikana olen tajunnut kerääväni erittäin helposti muiden negatiivista energiaa itseeni ja ahdistuvani siitä. Lomalla oli helppoa vapautua noista energioista, mutta jo yksi päivä töissä näytti taas sen luontonsa, että täällä sitä taas vaanitaan.

Netistä löysin hyviä positiivisuus"ohjeita"
 • Suuntaudu tulevaan, ajattele mitä kaikkia mahdollisuuksia on olemassa.
 • Ole ystävällinen, kiitä muita.
 • Pidä turhat mölyt mahassa. Ole tahdikas. (bling bling, tätä voisi meikäläinen kuumakalle aina yrittää miettiä)
 • Tulevaisuus? - Ota se huolettomana, uteliaana ja positiivisesti odottaen vastaan. Tulevaisuus tuo tullessaan hyvää.
 • Rentoile, naura itselle.
 • Rupea aamusta asti miettimään, mitä mukavaa löydät tästä hetkestä. Mieti viisi asiaa, joista olet kiitollinen: sinulla on kahvia kupissa. Pienistä asioista kasvavat suuret oivallukset. 
 • Opettele kehumaan muita, ihan vaikka kuinka pienistä asioista tahansa.
 • Opettele ottamaan kehuja vastaan :)
 Oma ajatukseni arjen keskelle...

Tee joka päivä jotain, joka saa sinut iloiseksi.

Keskittyminen ja meditointi eivät tokikaan ole haitaksi. Pieni pysähtyminen kesken työpäivän, vaikka sitten siellä vessassa, skannaus siitä miten menee? Ärsyttääkö? V***ttaako? Olenko iloinen? Hyvällä tuulella? Stressaantunut?
Pysähtyminen siellä työpaikan ovella. Mitä tunteita vien sinne nyt tullessani? Vienkö positiivisuutta vai negatiivisuutta?


SeaLifessa kävin katsomassa näitä meditatiivisia meduusoja moneen kertaan. Jos akvaarion edessä olisi ollut tuoli, olisin voinut istua siinä tuntikaupalla katsomassa tuota rauhallista kelluntaa.

Ihanaa työviikkoa kaikille <3

Mitä itse haluat viedä sinne töihin (tai mihin tahansa muualle, esimerkiksi treeneihin) mukaan? Valoa vai harmautta? Vai kenties sateenkaaren?

iive

2 kommenttia:

 1. Haluaisin pieraista sateenkaaren :D Ei vaan vakavasti puhuen hyvä kirjoitus ja aihe. Mielen voima on valtava ja se mitä suustamme pääsee tarttuu kyllä ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olis hyvä jos onnistuis :D

   Mielen voima on kyl mieletön. Ihmiset (minä myös mukaanlukien) vois tosiaan joskus ajatella mitä ympärilleen kylvää. Toisaalta voi kyllä myös lukea ihmistä väärin, luulee et on esim. vihainen/kiukkuinen kun toinen on vaikka vaan väsynyt/kipeä/surullinen jne. että vastuu sillä ns. vastaanottajallakin.

   Poista

Kiitos :)