perjantai 7. elokuuta 2015

Rikki - korjattavana

Kävin tänään taas murtamassa ennakkoluulojani ja sain huomata olleeni niin väärässä, juu taas kerran.

Ihminenhän on fiksu siitä, että on sitä tietynlaista ennakkoluuloa ja varovaisuutta ja asioista kannattaa kyllä aina ottaa selvää minne päänsä työntää. Ja koska en ollut saanut oikein apua fysioterapiasta, enkä hierojalta jumituksiini päätin mennä Kalevalaiselle Jäsenkorjaajalle hoidettavaksi. Ajattelin että kyllä olen niin fiksu, että osaan sanoa jos joku mua väärin kääntelee.


Ennakkoluuloista poiketen Kalevalainen jäsenkorjaus oli taivaallisen rentouttava ja täysin kivuton hoito. Tämä seikka oli minulle tosi tärkeä juttu, sillä normaalissa elämässä saa kärsiä fibromyalgiakivuista aivan tarpeeksi, joten hoidettavana ollessa niitä ei myöskään kaipaa.
Ja muuten missään vaiheessa ei mitään väännetty. Hoito alkoi minun köllötellessä selälläni hierontapöydällä kun jalkateriä käsiteltiin, jo siitä alkoi miellyttävä rentoutuminen, sillä kosketus tässä hoidossa oli hyvin miellyttävä. Yleensä hierojalla useinkin kiljun ja jännitän kun hierominen sattuu niin paljon. Nyt tällaista tilannetta ei tullut lainkaan.

Jäsenkorjaaja käsitteli koko vartalon hyvin kiirettömästi ja tunnustellen. Kireitä kohtia käsiteltiin uudestaan kunnes ne pehmenivät. Mielenkiintoista oli se, että hommaa ei jätetty ns. puolitiehen vaikka virallinen hoitoaika 2h ylittyikin vaan hoito tehtiin loppuun asti.
Jäsenkorjaaja käyttää asiakkaan omia liikkeitä hyödyksi eli hieman joutuu työtä tekemään itsekin hoidon aikana kuten liuttamaan jalkaa koukusta suoraksi selinmakuulla ja selkää käsiteltäessä tekemään pieniä eteen ja sivulle taivutuksia hengityksen tahdissa. Tämä oli mielestäni erittäin hyvä asia, koska itse sinä asiakkaana päätit liikkeen laajuuden, tahdin jne.

Olo hoidon jälkeen oli hyvin rento, jumituksia ei tunnu, yllättävän virkeä, eikä päänsärkyä tullut lainkaan kuten hierojan jälkeen. Vessassa on kyllä saanut ravata oikein urakalla, taisi nesteet lähteä liikenteeseen ;)

Kuitenkin suosittelen huomioimaan erilaisten "parantajien" tittelit ja koulutukset huolella. Kalevalainen jäsenkorjaaja on opiskellut useita vuosia kun taasen taas hieman samankaltaisella tittelillä toimiva tyyppi on voinut opiskella vaikka 8 päivää eli vähän niin kuin ruuissa feikki on feikki kuten vaikkapa mansikkakääretorttu vs. mansikanmakuinen kääretorttu :D Kalevalainen jäsenkorjaaja joutuu jatkuvasti pitämään ja kehittämään taitojaan lisäkoulutuksissa, muuten nimitystä ei (enää) saa käyttää jos nämä koulutukset laiminlyö. Koulutusta järjestää, laatua seuraa ja rekisteriä pitää Kansanlääkintäseura ry.


Muuten tätä päivää on vietetty Lintusen syntymäpäivien merkeissä mm. kakkua syöden, legoja rakentaen, uiden ja leffa-illan merkeissä. Ruuaksi lapsi valitsi äidin tekemää lihapullakastiketta ja spagettia sekä ehdottomasti oli kuulemma saatava kanttarelleista ja sipuleista tehtyä kastiketta myös :D Ja minä kun odotin ehdottomasti mäkkiä tai pitsaa...

Leffana katsottiin Viaplaylle tullut Helinä-keiju ja mikä mikä hirviön arvoitus. Sangen viihdyttävä pätkä näin aikuistenkin mielestä jopa. Tosin jokainen Helinä-keiju elokuva on kyllä yllättänyt mukavalla huumorilla ja naisenergialla!

Viimeinen lomaviikko pyörähtää käyntiin ja ilmeisesti reissun päällä ollaan pitkälti koko viikko. Siispä viikonloppuna otetaan ehdottoman iisisti <3 Paitsi mies joka huhkii golf-kilpailuissa mitä parhaimmassa kelissä.

iive

2 kommenttia:

 1. Olipa kiinnostava kokemus tuo jäsenkorjaus. Minä käyn säännöllisesti vyöhyketerapiassa ja vyöhyketerapeuttini on myös kalevalainen jäsenkorjaaja. Ehkä pitäisi nyt syksyn aikana kokeilla myös jäsenkorjausta.

  Herkullisen näköinen kakku! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyöhyketerapiassa ja jäsenkorjauksessa on kyllä jotain vähän samanlaista. Tosin vyöhyketerapiassa muhun aina sattuu, mistä en tykkää. Toisaalta jäsenkorjaus tuntui kuin lempeältä vyöhyketerapialta koko kropalle! Ja toimivaltakin tuntui, illalla venytellessä aukesi vihdoin toinen lonkka joka on ollut jumissa jo kuukausia, huh <3

   Poista

Kiitos :)