keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Pilaako JokuMuu elämäsi?

Kasvot kurtussa katsot tekemättömiä asioita ja puhiset mielessäsi. "Ei ole JokuMuu hoitanut taaskaan hommiaan". Oli se JokuMuu sitten puoliso, työtoveri, ystävä tai tuikituntematon kaduntallaaja.
Sätit ja puhiset, stressikäyrä nousee, sinulla on paha olla ja JokuMuu pilaa elämäsi, sillä tokihan sinä olet se joka tekemättömät asiat joutuu hoitamaan. Sinä hoidat tiskit, imuroit, lajittelet pyykit, kirjoitat palaverimuistion puhtaaksi, siivoat toimiston pöydältä sen sata muistilappua, kynää ja klemmaria paikoilleen.
Sillä JollainMuulla menee aina paremmin kuin sinulla, koska sinähän hoidat senkin hommat. Mikäs siinä on elellessä ja laiskotellessa.

Toki on ihmisiä, jotka eivät kertakaikkiaan välitä ja jättävät asiat hujan hajan. He eivät itse sitä edes välttämättä huomaa, koska se ei ole heille tärkeää. Tiskit tai sata täppilappua eivät heitä kuormita millään lailla kun taas sinun stressikäyräsi hipoo jo päälakea ja tunkee korvista savuna ulos.

Sinä itse päätät pilaako se JokuMuu elämäsi. Sinä itse päätät millaiset energiat ja millaiset asiat vaikuttavat hyvinvointiisi. Ei se helppoa ole, mutta opeteltavissa.

Sen sijaan, että puhiset ja puhkut ja täytät itsesi kiukulla niin kokeilepa vaikka seuraavaa esimerkiksi sitä tiskikonetta täyttäessä.

"Onpa ihanaa kun tulee siistiä" pistät hyvän biisin soimaan ja hyräilet samalla ja kas, kohta tiskit ovat koneessa, tiskipöytä kiiltää ja sinulla on hyvä mieli :)


Tätä asiaa on tullut kohdattua omassa elämässä jo jonkin tovin. Erityisesti tämä JokuMuu-peikko iskee kun itse alat olla väsynyt ja alat nähdä niitä tekemättömiä asioita joka puolella aivan eri tavalla kuin ennen.

Tokikaan ei kannata olla marttyyri tai tehdä oikeasti jonkun töitä ja uhrautua sillä tavalla, siihen ei mitkään voimalauseet ja mantrat päässä auta ja toki omista oikeuksista ja hyvinvoinnista pitää pitää puolensa. Mutta se hiljaa puhiseminen, omassa päässä tai muiden kanssa asiasta jauhaminen ei asiaa edistä lainkaan. Pitää sanoa asiat ääneen eli nostaa se kissa pöydälle ja vasta sen jälkeen voi joitakin ratkaisuja tapahtua.

Kovasti tätä siis harjoitellen
iive

1 kommentti:

  1. Meillä tuo Jokumuu on aika useinkin kylässä :P Ja usein olen niin kärsimätön ettei mitään musaa tuu yhtään mistään tuutista... Ei meillä oo ees sellaista radiota jota olis helppo käyttää, kaikki digi kulkee jotenkin ihmeellisesti ulkoavaruuden kautta eikä radiota löydy. (Mies innoissaan kaikesta digistä...) Ja kyllä, Jokumuu on taas sotkenut koko kämpän, pah* niinkuin Iines Ankka sanoisi...

    VastaaPoista

Kiitos :)