keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Smoothieita ja meditaatiota

Sain viimein valmiiksi Mala-beadsit meditaatiota varten ja ihan kiva tuo on korunakin. Jonkinlaista meditaatiota oli jo pelkkä helmien valmistaminenkin, sillä jokainen 108 helmestä on pyöritetty yhdestä tai kahdesta paperisuikaleesta hammastikun ja liiman avulla ja lopuksi lakattu yksitellen.

Olen viimeaikoina kokeillut muutamia erilaisia meditaatio-tapoja, joista viimeisin on mantra-meditaatio, (joka on mielestäni paljon helpompaa kuin "olen ihan hiljaa yritän olla ajattelematta mitään"-meditaatio). Tätä olen toteuttanut yksinkertaisesti niin, että jokaisen helmen kohdalla lausun mantran

Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om shantih, shantih, shantih 
Olkoon koko maailma onnellinen. 
Om rauhaa, rauhaa, rauhaa. Viime viikko menikin siis helmiä pyöritellessä ja yskiessä ja niistäessä. Vatsataudin jälkeen iski nimittäin kokolailla ärsyttävä flunssa joka pakotti olemaan aloillaan koko viikon ajan. Tosin kun lunta satoi niin pakko oli ulos vääntäytyä, edes hetkeksi nauttimaan pakkasilmasta ja siitä että on valkeaa.


Onneksi lumi jaksoi olla sen verran maassa että ehdin kunnon kävelyreissulle metsäpoluille Lintusen kanssa. Oli aikamoinen Winterwonderland ja useamman tunnin ajan mentiin metsässä lumisia maisemia ihaillen.
Ja tänäänhän ne suli sitten pois :(


Kamala vesisade ja harmaus tänään antoivat viimein hyvän syyn hypätä uimahallin altaaseen polskimaan. Minähän tykkään tosi paljon uimisesta ja vesijuoksusta, mutta meidän uimahalli on ollut kiinni remontin vuoksi melkein kaksi vuotta ja sitten kun se avattiin oli iho siinä kunnossa ettei altaaseen ollut mitään asiaa. Nyt on iholla edes jonkinnäköinen tasapainon aavistus, joten vihdoin pääsin uuden uimahallin testaamaan ja oli se kyllä ihanaa. Hankin ihan rannekkeenkin tuonne, joten tarkoituksena olisi uida nyt useamminkin, ehkä sen 2-3 kertaa viikossa.

Kolme päivää on tullut muuten oltua täysin viljattomalla, yhtään hitustakaan viljoja ei ole tullut nautittua ja eron kyllä ihossa huomaa. Olen myös ollut leikkipaastolla :D Leikki siksi, että eihän paastolla oikeasti syödä. Itse olen juonut aamulla/aamupäivän aikaan yhden smoothien (tukeva ja täyttävä kylläkin), päivällisaikaan olen syönyt kasviksia ja jotain mistä saa hyvin proteiinia, iltapalaksi sitten vielä vähän kevyempi smoothie.

Olen kyllä ollut yllättynyt siitä kuinka hyviä tekemäni smoothiet ovat olleet, jopa se missä oli tuju kourallinen lehtikaalia ja toinen pinaattia (tätä jopa lapsi halusi lisää!). Nälkä ei ole vaivannut vaan olo on ollut todella hyvä. Katsotaan nyt kuinka jatkossa teen, montako päivää moista "paastoa" jatkan, mutta ainakin tästä alkaen vihersmoothiet ovat jääneet kyllä minun ruokavaliooni ehdottomasti. Ovat ainakin kiva vaihtoehto niille marjasmoothieille mitä normaalisti työaamuina syön aamupalaksi.

Yin-joogaa olen tehnyt lähes päivittäin ja vihdoin alkaa tuntua siltä että lantion alueen jumit antavat edes jonkinlaista merkkiä rentoutumisesta. Eivätpähän olekaan jumittaneet vasta kuin vuoden verran :D

Olo tuntuu jostain syystä nyt siltä, että suurimmat vaikeudet ovat nyt takana päin ja nyt olisi sellaisen hyvän ajan vuoro. Innolla nyt tätä odotan, aika valoisin mielin <3 Tämän on huomannut myös fibromyalgia-kivuissa, sillä sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta ei juurikaan kipupäiviä ole ollut. Tosin nukkuminen on maistunut ja lähes joka yö vetelen 12h yöunia :D Ja jotenkin tuntuu myös siltä, että se hirveä stressipallo jonka olin saanut sisälleni kerättyä on alkanut hellittää ja sulaa pois, ehkä tosin siksi, että olen ollut aika paljon pois töistä (sairasloman ja pitkien vapaapäivien vuoksi) kun se työhän se on ollut se viimeaikojen suurin stressaaja. Toivotaan ettei stressipallo palaa perjantaina, etenkin kun käsitellään palaverissa työhyvinvointia ynnä muuta sen sellaista...

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)