sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyppy tuntemattomaan - Juhlat Isolla Jiillä

Viimeinkin kotona <3
Aivan mahtava viikonloppu takana, töissä ihanaa extralaatuaikaa asukkaiden kanssa ja lauantain aamuvuoron ja sunnuntain iltavuoron välillä kerkesin käydä Juhlimassa Isolla Jiillä. Rankka reissu, mutta välistä en olisi jättänyt kyllä millään.

Aiemminkin on elämässä tullut vastaan ns. edustustilaisuuksia mihin mies on minua pyytänyt mukaan ja minä en ole mennyt. Varmaan suurin syy on ollut oman itsensä hyväksyminen ja itsensä arvostaminen - tai siis se etten ole arvostanut itseäni tarpeeksi, että olisin näihin tilaisuuksiin uskaltanut mennä. Toinen syy on ollut hirveä jännittäminen. Ajatus ventovieraiden ihmisten tapaamisesta isoissa edustustilaisuuksissa on ollut kertakaikkiaan niin hyppy tuntemattomaan, sillä vaikka tuttujen ihmisten kanssa olen kovinkin helposti "se esillä oleva" sekä hieman jopa "Justiinamainen" henkilö, niin vieraiden ihmisten seurassa oikea introvertti-puoleni astuu pahasti esiin, eikä "small-talk" ole todellakaan parhaimpia ominaisuuksiani (vielä ainakaan).

Tällä kertaa kun saimme kutsun Vanajanlinnan Itsenäisyyspäivän vastaanotolle (joka tosin oli jo lauantaina 5.12) en kieltäytynytkään kutsusta ja käskenyt miestä mennä edustamaan itsekseen. Otin kutsun haasteena.


Haasteena sille kaikelle mitä olen vuoden aikana tässä oppinut itsensä arvostamisesta ja erityisherkkyyden hallinnasta. Ja olihan se mahtavaa päästä pukeutumaan iltapukuun ja laittautumaan, sekä juomaan hieman kuohuvaa (tosin vain kaksi lasia, koska työpäivä). Tapasin kivoja ihmisiä ja olihan tuo Vanajan linnan tunnelma tuollaisessa tilaisuudessa aivan mieletön. Hyvää ruokaa, juomaa ja kauniita ihmisiä.

Kaappaus keittiössä-ohjelman Kari Aihisen kanssa olisi tehnyt mieli päästä yhteiskuvaan, mutta päätin käyttäytyä asiallisesti ;) Sen sijaan holvikäytävästä löytyi kaunis Jumalatar(?) patsas jonka kanssa poseerata.


Ei mitenkään hullumpaa tällainen oman itsensä haastaminen ja hyväksyminen ;)
Huomenna alkaakin seuraavaan reissuun valmistautuminen kun pitää alkaa pakkailemaan työmatkaa varten. Tiedossa parin päivän verran luentoja, paneeleja vammais-/mielenterveys-skenestä ja myös iltaohjelmaa on tiedossa. Tiistai-aamuna kotoa startataan jo 04.50 uups!
Siinä riittääkin ylivirittyneisyyden tasaamista kerrakseen...

iive

1 kommentti:

  1. Upeaa kun uskaltauduit mukaan ja kokemus oli onnistunut!!!!

    VastaaPoista

Kiitos :)