lauantai 30. tammikuuta 2016

Rummutusta ja tilauksessa erilainen elämä

Aiemmin kirjoittelinkin manifestoinnista ja aikaisempia unelmakarttojani on ollut täällä ennenkin. Silti elämäntapamuutoksen tekeminen tuntuu vaikealta. Tietyt pienet jutut ovat kyllä sujahtaneet arkeen mainiosti, toisten kanssa tekee syystä tai toisesta tiukkaa.

Leikkelin kuvia eräässä yövuorossa jo tammikuun alussa, silti sain rakennettua kollaasin vasta nyt, sillä jokin pidätteli minua sen tekemisessä ja toisaalta ei oikein ollut aikaakaan. Kuvissa näkyvät aikalailla kaikki mitä elämään tahtoisin vahvemmin tai uutena asiana saada. Jonkinlaisena avaavana selityksenä kuvasta löytyy ateriat oikeilta paikoiltaan ja terveellinen ruoka, liikunnan lisääminen jokapäiväiseen elämään ja haaveet kuntosalille sekä lenkkipolulle palaamisesta.


Kuvista löytyvät myös jooga, meditointi, palstaviljely, aurinko, nauttiminen, ranta, ulkoilu, uinti, sisältä kumpuava ilo, rakkaus ja itsensä hemmottelu (jossa olen todella huono).

Sitten sieltä löytyy myös susi.
Olen törmännyt suteen kuvissa, videoissa ja teksteissä koko tammikuun ajan. Olen pitänyt sutta pelottavana ja ihmetellyt tuota jatkuvien susien määrää mihin alati törmään. Viime viikolla kävinkin Rumpumeditaatiossa ja sielläkin meditaatiossa susi luokseni saapui ja vieläpä millaisena! Ei lainkaan tuollaisena kuin tässä kuvassa, vaan niin pelottavan näköisenä kuin susi vain saattaa olla, haastaen samalla katsomaan itseään pelkäämättä. "Katso Minua!"
Susi

Erämaiden yksi vainotuimmista eläimistä on susi.
Jostain syystä sudelle on luotu aivan käsittämättömän huono maine ja ennen vanhaan lähes kaikkia tapahtumia syytettiin susien tekemiksi.
Lapsia peloteltiin susilla ja saduissa susi oli aina iso ja paha. Toisaalta
susi liitetään voimakkaasti ihmisen alitajuntaan.
Tarinat ihmissusista ovat pitkälti alitajunnan viestejä meissä kaikissa piilevästä sudesta. Tämä tarkoittaa suden ominaisuuksia positiivisesta lähtökohdasta.
Vaikka susi on laumaeläin, niin siihen liitetään yksinäisyys.
Susi meissä ihmisissä on yksinäisyyden kaipuuta. "Ihminen on ihmiselle susi" -sanonta tulee siitä, että susi voi syödä oman laumansa jäsenen, jos se esimerkiksi on vammautunut.
Susilaumassa jokaisella yksilöllä on oma roolinsa, vaikkakin ne toimivat laumana.
Eläimistä susi on kaikkein lähinnä ihmisten käyttämää hierarkiaa.

Elementti: Ilma Voima: Opettaja

Ominaisuudet:
 
Susi-ihmiset ovat polkujen etsijöitä. He etsivät uusia ideoita ja tietoja.
Aikanaan, he palaavat nämä tiedot mukanaan oman ryhmänsäluo ja opettavat ja jakavat tämän oppinsa voiman.
Avaruuden Sirius-planeetan sanotaan olevan paikan, josta sudet ovat kotoisin.
Intiaanitarinat kertovat, että sieltä tulivat myös ensimmäiset opettajamme. Suden aistit ovat äärimmäisen herkät ja kuun energia toimii niiden voimalähteenä.
Susi-ihmiset ovatkin herkkiä kuun vaikutuksille.
Kuu symbolisoi psyykkistä energiaa, alitajunnan tasoa,
joka pitää sisällään kaiken viisauden.
Kuun ulvonta on suden pyrkimystä yhdistää uudet oppinsa tähän sisäiseen viisauteen.
Suden voima auttaa meitä ymmärtämään elämän suuria mysteereitä ja olemaan opettajina jakamassa tätä tietoa muille.

Mitä voimia saat:

Metsien mystinen jolkottaja on päättänyt tulla luoksesi.
Mikään ei sen jälkeen ole enää entisellään.
Suden voima herää sisälläsi ja sen alkaa näkemään myös silmistäsi.
Suden voimalla omaksut paljon uutta elämän mysteereistä.
Sinulle tulee voimakas tarve jakaa uutta ja vanhaa alitajunnan tietoasi kirjoittamalla, opettamalla, tai ohjaamalla muita.
Tämä auttaa toisia ihmisiä heidän oman ainutlaatuisen tiensä selvittämisessä.
Se myös auttaa ihmiskuntaa aivan uusien tietoisuuden tasojen saavuttamisessa.

Suden voima voi myös kannustaa sinua menemään yksinäiseen,
hiljaiseen paikkaan ja kohtaamaan oman opettajasi.
Hiljaisessa paikassa, jossa ei ole toisia ihmisiä, voit löytää totuuden itsestäsi ja yhteydet näkymättömään.
Ole aina valppaana suden tuomille opeille, missä tahansa oletkin.
Susi ei koskaan olisi tullut voimaeläimeksi, ellet olisi pyytänyt avuksesi tätä luonnon parasta opettajaa.
Nyt viimeistään sinun kannattaa tiedostaa kuun luoma rytmi elämääsi.
Ota yhteys kuun energiaan.
Kasvavan kuun aikana luot ja keräät oppia.
Silloin on otollinen aika esim. lukea. Uudet opit sulautuvat tietoisuuteesi täyden kuun aikana. Pienenevän kuun aikana voit luopua hyödyttömistä tiedoista ja hävittää asioita elämästäsi.
Elämä on jatkuvaa muutosta.
Uudelle pitää aina tehdä tilaa luopumalla vanhasta.
Uskalla ulvoa elämälle ja sen tuomille elämyksille.
Ulvomalla herätät aistisi ja näin kaikki elämykset tallentuvat
itsellesi sisäiseksi viisaudeksi.
Tätä viisautta voit sitten jakaa muille.
Millainen on sinun tapasi ulvoa kuin susi?
Itse koen suden viestin olevan juurikin haaste minulle koskien ensiksikin täällä blogissa kaiken kirjoittamista ja kertomista suoraan, etenkin näistä henkisistä asioista ja toisaalta se on merkki kaiken syventymisestä ja eteenpäin menemisestä, suunnan näyttämisestä.

"The Lion and the Tiger may be more powerful, but the Wolf does not perform in the circus."


Rumpumeditaatio-illasta voisin muuten kirjoittaa vähän lisää kun kerran siihen poikkesin.
Rumpu on aiemmin ollut minulle hieman pelottava ääneltään, ennemmin meditaatiossa olen kuunnellut mieluiten jotain hieman kevyempää ääntä esim. tiibetiläisiä maljoja tai Mirabai Ceiban mantroja. Rummun väre ja sointi ovat haastaneet minua kohti alempia tasoja joille en ole aiemmin ollut valmis menemään. Nyt tämä meditaatio-ilta tuli kuin tilauksesta ja ystäväni ilmoittikin minut sinne ensin kysymättä, jo se oli merkki siitä, että tänne on mentävä!
Meditaatiossa meitä oli useampi nainen osallistujana ja Wäärälän Leeni piti meditaation ja soitti rumpua. Alussa keskustelimme pitkään rummusta, shamanismista, luonto-yhteydestä ja niistä kaikista kokemuksista mitä meillä on ollut. Oli aivan ihana olla näiden naisten kanssa jakamassa asioita kun kaikilla oli jotain samaa kuin minussa.

Itse meditaation aikana Leeni soitti rumpua kulkien kaikkien vierellä ja johdatti meidät meditaatiomatkalle, jokainen visualisoi mielessään omanlaisensa matkan. Itse en esimerkiksi päätynyt viidakkoon, niin kuin meitä sanallisesti ohjattiin vaan päädyin saviselle mutapellolle kainuuseen. En myöskään mennyt vesiputoukseen puhdistautumaan vaan minut vietiin saunaan savisen mutapellon viereen ja päälleni kaadettiin saaveittain ihanan lämmintä vettä. Näin jokaisella oli oma matkansa minne he nyt päätyivätkään.

Lopuksi keskustelimme siitä mitä meditaation aikana olimme kokeneet ja miltä se oli tuntunut. Lisäksi kohtaamastamme eläimestä Leeni luki pienen pätkän Voimaeläinkirjasta (tuo kursivoitu teksti ylhäällä on ilmeisesti aika samaa tekstiä kuin se mitä minulle luettiin) sekä kertoi omista kokemuksistaan lisää. Oli hienoa kuulla muidenkin matkoista ja siitä millaisia eläimiä he olivat kohdanneet ja kuinka osuvasti nuo eläimet sattuivatkaan kohdalle. Itsehän en voimaeläimistä tai niiden merkityksistä mitään ole aiemmin tiennyt, joten tuo susi oli aikamoinen yllätys merkitykseltään ja se kuinka kiivasti sitä olenkaan vastustanut. Toisaalta "kaapista ulos tuleminen" näiden henkisten asioiden osalta ei ole ollut mikään helppo juttu eli osuvaa sinänsä jos asioita näin haluaa nähdä.

Nyt mielessä kytee ihan polttava halu rumpukurssille. Näin viime yönä untakin siitä, että soitin omaa rumpua, joten eiköhän kurssille ole pakko mennä jossain vaiheessa. Sitä ennen kuitenkin matkaan Minä Olen-messuille!

iive

2 kommenttia:

 1. Itseäni kiinnnostaa Meditaatio paljon. Kiva kuulla kokemuksiasi! :)

  Olen palannut uudella blogilla.
  ptlindabarhoumi.blogspot.com Saa käydä kurkkimassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva että bloggaat taas!
   Mä meditoin todella paljon nykyään. Välillä käyn ihan huvin vuoksi ja kokemusten takia näissä ohjatuissa meditaatioissa, välillä kuuntelen netistä jotain meditaatiota tai Yoogaiasta. Useimmin kuitenkin meditoin yksin kotona hiljaisuudessa ja silloin koitan hiljentää sen juoksevan mielen ja saada hiljaisuutta kehoon ja sinne päähän. Se on ihaninta <3

   Poista

Kiitos :)