tiistai 5. tammikuuta 2016

Tänään tein kaiken

Tie joogaajaksi tuntuu nyt jo jotenkin itsestään selvältä. Jo vuosia olen haikaillut joogan perään ja toki olen joogannutkin välillä enemmän välillä vähemmän. Silti se on ollut aina liian vähäistä tai hajanaista edetäkseen sen pidemmälle.
Kuva, jonka iive (@iiveful) julkaisi
Eilen sain viimeinkin aikaiseksi siivota (taas) joogapaikkani. Ei enää tekosyitä sille ettei voi joogata kun muut ovat kotona. Tosin kaikkia muita kuin kundaliinijoogaa voin harrastaa kyllä huoleti ihan olohuoneessa muiden nähden, mutta välillä on kiva vetäytyä omaan rauhaan ja edes jonkinlaiseen hiljaisuuteen (onko lapsiperheessä sellaista?).
Illalla teinkin kundaliinijoogaa, jossa tehtiin Kriya for the bowel system harjoitus. Tämä oli ehkä fyysisesti rankin harjoitus, mitä olen joogassa ehkäpä ikinä tehnyt. Fyysisyyden lisäksi harjoitus oli hyvin meditatiivinen ja emotionaalinen. Savasanassa itketti, tosin kylläkin ihan hyvästä olosta.
Harjoitus oli ilmeisesti kuitenkin liian rankka iltaan (joogasin ennen nukkumaanmenoa), sillä yö oli pitkästä aikaa todella levoton. Onneksi aamulla kuitenkin jaksoin herätä edes kohtalaisesti ilman valtavaa uupumusta. Pakkasen valloittamana lenkkeilin jopa töihin <3 Jostain syystä pakkanen tuntuu nyt tosi hyvälle vaikka meinaankin saada sellaisen kokovartalosyväjäädytyksen koko päiväksi sisälle tulon jälkeen.

Kuva, jonka iive (@iiveful) julkaisi
Kaupassa Puhdistamon hyllyllä sain jonkinmoisen mielenhäiriön ja ostin nyt tosiaankin sitä viherjauhetta ja soijalesitiiniä ja chia-siemeniä ja vielä kookos-öljyä (joka on kylläkin tämän talouden vakiotavaraa). Iltapäivän eväs-smoothien varasin lisäksi avocadon ja appelsiinin. Oli kyllä aika erikoisen makuista tuo viherjauhe smoothiessa. Ensin meinasi yököttää, mutta kyllä sen vain ennen uintia nappailin loppujen lopuksi ihan koko pullollisen. Sitruunaa tarvitsee viherjauhe kyllä kaverikseen aivan ehdottomasti tai greippiä tai jotain hapanta ylipäätänsä, lime voisi olla kova sana ainakin näin aluksi.

Aamuvuoron jälkeinen uintireissu meinasi ensin ahdistaa, virta oli hieman väsyksissä ja kroppa lenkkeilystä ja joogasta kipeänä. Manasin sitä kun ei oikein meinaa jaksaa ja tunti pitäisi jaksaa. Kunnes tajusin, että hei, tänään pystyn juuri siihen parhaimpaani tälle päivälle ja se on hyvä niin. Jaksoin kuitenkin uida ja vesijuosta jopa 45min kun olin itselleni armollinen. Päätin nimittäin jatkaa tasan niin pitkään kun tuntuu hyvälle ja lopettaa kun ei enää tunnu hyvälle. Stoppi tuli yllättävänkin myöhään, ehkäpä juuri siksi ettei tarvinnut laskea jäljellä olevia minuutteja ja manata sitä jaksaako vai eikö jaksa.
Sauna tuntui pakkaspäivänä uimisen jälkeen todella hyvältä, istuin siellä oman mittapuuni mukaan kauan. Saa nähdä tuleeko fibroilijan saunakrapula vai tasaako pakkanen tilit.

Tänä iltana tallenteilta lähtee kyllä pyörimään rauhallisin ja rentouttavin yin-jooga mitä vain löytyy. Nyt on nimittäin tänään tehty kaikkea
-lenkkeilin töihin
-välipalaksi vihersmoothieta
-kävin uimassa
-joogaan
-söin hyvin hyvää kotiruokaa

että näin.

iive

ps. enkä syönyt enää niitä joulusuklaita mitä edelleen on töissä tarjolla ;)

3 kommenttia:

 1. En muista olenko kommentoinut tänne ennen, mutta olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa. Olet aika inspiroiva! Kiva blogi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) että jonkun mielestä olen. Viime vuoden aikana asiat ovat muuttuneet aika paljon kun liikunnan, laihdutuksen yms. rinnalle/tilalle on tullut paljon muuta, tosin se kuinka paljon oman elämän muutos on blogiin heijastunut, niin sitä on vaikea arvioida kun tekisi mieli kirjoittaa paljon enemmän, paljon syvällisemmin, mutta sitten tuntuu että kaikki pitää mua ihan höyrähtäneenä eikä ketään kiinnosta :) Lukijoita on kyllä laskurin mukaan käynyt paljon, mutta kommentteja ei juurikaan tule näihin nykyisiin postauksiin... joten kiitos paljon kommentista <3

   Poista
  2. Kyllä kiinnostaa syvällisetkin jutut ja elämänmuutoksen seuraaminen! Kirjoita vaan niistäkin jos siltä tuntuu. :)

   Poista

Kiitos :)