perjantai 5. helmikuuta 2016

Hyvinvoinnin tasapainoilua

Oi, viimein on työviikko saatu päätökseen ja messuviikonloppu voi alkaa. Olikin aikamoinen työputki, 7 päivää, mutta silti jaksoin hyvin vetää, toivottavasti en vain viime yön yövuorossa unohtanut mitään :D Sellainen olo on aina vaikka kuinka tietää kaikki hommat tehneensä. On jotenkin todella ihana olla töissä kun, kaikista sähinöistä huolimatta, on itsellä hyvä fiilis tehdä asukkaiden kanssa töitä.

Tänään on myös kirjaimellisesti lepopäivä, niin liikunnasta kuin muustakin. Jonkun eheyttävän Yin-joogan voisi tehdä illalla, että kroppa saa kunnolla palauduttua niin työvuoroputkesta kuin viikon liikunnoistakin. Eilen kävin uimassa tunnin verran ja tällä kertaa tosiaankin uin kun se tuntui vesijuoksua paremmalta kehossa, hauskaa oli tehdä omasta päästä "uintiharjoituksia" ja vähän kokeilla erilaisia uintityylejä. Ennen uintia kävin solariumissa pienellä "aurinkomatkalla", harvoin käytynä solarium tekee kyllä niin hyvää tälle mun kutina-iholle.

Miehen palattua kotiin olen huomannut kuinka erilaista arki oikein onkaan. Kun oltiin kahdestaan Lintusen kanssa, niin tuli oikeastaan mentyä nukkumaan samaan aikaan kuin Lintunen ja nyt illalla nukkumaanmeno alkaa venähtää pikkuhiljaa, joten aamulla väsyttääkin enemmän. Meillä oli myös paljon siistimpää kun oltiin kahdestaan! Ei ollut tekosyytä eikä ketään muuta jolle jättää kotitöitä tehtäväksi, nyt kun tekee vain "oman tonttinsa" on saanutkin huomata, että ääks hommat alkaa repsottaa... ensi viikolla täytyy kyllä vähän skarpata niin nukkumaanmenon ja kotitöidenkin kanssa niin jaksaa ja viihtyy paremmin omassa elämässään ;) Vaikka en mikään siivousintoilija varsinaisesti olekaan niin kyllä se vaan stressitasoja laskee kun on edes jollain lailla siistiä kotona.

Lintusella on ollut ikävästi jo joululta asti pientä nuhaa ja kuumeilua useamman kerran, itse olen näiltä onneksi säästynyt(!) mikä on kertakaikkisesti pienoinen ihme, yleensä kerään kyllä kaikki päiväkodin (ja työpaikan) taudit itselleni. Mietin, että voisiko tosissaankin ennen joulua aloittamani vitamiini-buustaus auttaa asiassa? Sain Minisunilta kokeiltavaksi erilaisia vitamiineja ja nyt niitä on testattu useampi kuukausi. Lisäksi olen syönyt lisärautaa ja totta kai magnesiumia.
Näyttäisi siltä, että nyt vastustuskyky on ollut parempi ja liikunnasta on ollut helpompi palautua. Toki ruokavalio on asiassa avainasemassa ja sehän pääasiallisesti mulla on ok. Lähes aina kuitenkin syön ruokavalion tueksi jotain vitamiinituotetta, ainakin vähintään D-vitamiinia ja magnesiumia.

Työterveydessähän meillä on saanut mittauttaa D-vitamiiniarvoa ja mullahan se oli viitearvon alarajalla vaikkakin ennen mittausta söin pitkään D-vitamiinia yli suosituksen (noin 30-50mikrogrammaa päivässä). Nyt kahden kuukauden ajan olen syönyt D-vitamiinia reippaammin, noin 100mikrogrammaa päivässä. Täytyykin mittauttaa arvot nyt keväällä uudelleen, että millä tasolla olisi hyvä jatkaa. Fibromyalgia ja prolaktinoomahan molemmat vaikuttavat aineenvaihduntaan ja jaksamiseen, joten suositeltavaa onkin huolehtia vitamiinien saannista ja muustakin hyvinvoinnista tarkasti. Eikä vuorotyö sitä tietenkään yhtään helpota, etenkään näin talviaikana.

Vitamiinit otan tunnollisesti mukaan myös matkalle, niiden ottaminen kuuluu iltarutiineihin vaikkakin jotkut vitamiinit olisi ilmeisesti parempi ottaa aamulla, mutta iltaisin ne ainakin tulee otettua :) Uutta suosikkiani SuperDefenceä otan kyllä aamuisin, koska purutabletti on vaan niin hyvän makuinen, että se tulee mielellään otettua. Yleensä inhoan purutabletteja, mutta tässä maku on kyllä kohdallaan.

Ihan huippua on lähteä naisporukalla messuille helsinkiin ja hotelliin yöksi <3 Tämäkin on yhdenlaista hyvinvointia mitä en ennen ole koskaan harrastanut, nimittäin ystävien kanssa reissaaminen ja ylipäätänsä sellainen "OmaAika".
Kyseessä on Minä Olen-messut, jossa on kyllä luentoja ja esityksiä sekä näytteilleasettajia aivan valtavasti. Ihan valinnan vaikeus on ollut siinä mitä luentoja menee kuuntelemaan, mutta nyt tuntuu siltä että Raija Kivimetsän -Autuutta aivoille luonnosta ja villiyrteistä sekä Kylli Kukkin -Rakastu selkääsi osallistuva luento, vievät voiton lauantain messupäivänä.

Sunnuntaina ajattelin suunnata Ulla Suokon -Sound healing konserttiin sekä Marjut Hjeltin luennolle -Luonnonhenget ja nykyaika, joka on nyt näistä valitsemistani luennoista se "hengellisin". Yllätyksekseni nyt kiinnostikin enemmän nämä hyvinvointiluennot enemmän kuin "henkiset luennot". Toisaalta kaikki voi vielä muuttua kun on minusta kyse :D Instagramiin varmasti päivittelen ison kasan kuvia viikonlopun aikana ja postaustakin pistän sitten tulemaan.

Ja hei ihan älyttömän kivaa, että pääsee taas Ruohonjuuren shoppailemaan ja messuillakin on varmasti kaikkea huippua myynnissä <3

iive

Yhteistyössä Minisun.
Vitamiinit saatu blogiyhteistyönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)