tiistai 16. helmikuuta 2016

Kidutusvälineeni on rikki!

Yhtenä aamuna huomasin, että miehen Kidutusvälineeksi nimittämä piikkimattoni on rikki. Olen siis kertakaikkiaan käyttänyt sen puhki. Toivottavaa on, että tuota takavuosien hittituotetta löytyy edelleenkin kaupoista sitten kun matto lopullisesti hajoaa, vielä "pari" reikää matossa ei ole syy poistaa sitä käytöstä, pysyyhän se vielä kasassa.


Piikkimatto on ollut minulle hyödyllinen ostos, se ei jäänyt nurkkiin pölyä keräämään, vaan tapanani on nukkumaan mennessä oleskella matolla ainakin se 15min. Samalla on hyvä meditoida. Joskus(lähes aina) nukahdan maton päälle ja unissani sitten kiskon sen pois alta. Matto on ollut minulle suuri kipujen poistaja ja kehon rentouttaja, en enää haluaisi elää ilman sitä! Aiemmin olen makoillut matolla vain selälläni, nyt olen ruennut käyttämään mattoa koko keholle. Etenkin treenipäivinä reidet tykkäävät mattorentoutuksesta.


Eilen alkoi reilun viikon loma ja olipa hyvä aloittaa se kunnon treenillä. Puhun itse kahvakuulatreeneistä, mutta juurikaan en varsinaisia kahvakuulaliikkeitä tee vaan käytän kahvakuulaa ns. lisäpainona. Kahden käden etuheilautuksesta tykkään kyllä ja sitä tulee lähes joka kerta tehtyä.


Olen onnekas kun voin todeta, että ruokaremontti on pitänyt. Olen taas päässyt kiinni siitä normaalista arjesta jossa syödään hyvin ja joskus voi herkutella. Eilen syötiin välipalaksi chia-vanukasta marjoilla. Ilo oli kuulla, että kaupan vanukas sai 10 pistettä ja chia vanukas 1000 pistettä! Ja olihan se hyvää.


Eräs päivä syötiin myös itse tehtyjä pinaattilettuja (manteli ja riisijauhoista). Puolukkatäytteen lisäksi tehtiin hieman miehisempää täytettä missä oli pekonia, suolakurkkua, sipulia ja smetanaa. Tuota täytettä ei tarvinnut kuin hippusen tuonne väliin ja johan oli hyvää!


Lomalukemiseksi sain ystävältä lainaan villinaisen opaskirjan. Kirja on kyllä ensimmäisen 100 sivun jälkeen edelleenkin aika epäselvä, mutta eiköhän se sieltä ala etenemään.
Jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä.
Terve nainen on kuin terve susi: voimakasvaistoinen, olemukseltaan leikkisä, omistautuva ja tiedonhaluinen. Muun muassa näin vertaa suden ja naisen kesyttämättömiä mieliä toisiinsa Clarissa Pinkola Estés (s.  1945). Hän on amerikkalainen filosofian tohtori, runoilija ja jungilainen psykoanalyytikko, erikoistunut traumanjälkeisen toipumisen psykologiaan.
Villinaisen arkkityyppiä myyteissä ja kertomuksissa tarkasteleva Naiset jotka kulkevat susien kanssa on tarinapitoisessa elämänviisaudessaan hurja, vaikuttava kirja, jota voi suositella kenen tahansa voimavarojaan pohtivan luettavaksi. Se on erämaaympäristössä ja kansantarinoiden keskellä kasvaneen Estésin läpimurtoteos.
Kirja tosiaankin käsittelee aihetta erilaisten kansantarinoiden ja myyttien kautta, sillä sinne on jäänyt talteen villinaisen perintö. Tarvitsemmeko tätä perintöä? Mielestäni kyllä, sillä vaikka länsimaissa naiset ovatkin saaneet jo ihmisarvon laillisesti tasa-arvoisina, on meillä edelleenkin kannettavana alitajunnassamme häpeän taakka.
Nainen on ollut vuosisatoja miehen omaisuutta, ensin isän, sitten aviomiehen. Naisen seksuaalisuus on ollut miehen kontrolloimaa ja nyt viimeinkin kun miehet alkavat arvostamaan naisten seksuaalisuutta (koska onhan se heille myös hyödyksi), miehet ihmettelevät naisten haluttomuutta ja ongelmia.
Itse en kyllä ihmettelisi, sillä naisilla on niin pitkä taakka kannettavana ja käsiteltävänä. Himo on häpeää, himokas nainen on edelleenkin lutka tai huora jos hän ei ole yksiavioinen. Kaikki tietävät mitä vastaavasti toimiva mies on.

Tänään jatketaan lomaviikkoa Mandalatalon meditaation parissa, ennen sitä nähdään kahvilassa ystäväporukalla. Tästä tulee kyllä hyvä viikko <3

iiveJokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä.
Jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä.

2 kommenttia:

 1. Just näin Lifen näyteikkunassa piikkimattoja eli kyllä niitä saa! :) Ja (jooga)verkkokaupoista myös.

  Mulla on piikkityyny, se on aivan ihana niskalle ja kallonpohjalle. Loistava yhdistää meditointiin sekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin on toi tyyny myös. Se on uudempi hankinta, olisko vuoden ollut käytössä, joten vielä ehjä. Sillä saa kyllä niskajumipäänsäryn katoamaan hyvin! Hyvä että noita piikkimattoja vielä myynnissä <3

   Poista

Kiitos :)