maanantai 29. helmikuuta 2016

Laihdutatko hinnalla millä hyvänsä?

Olen nyt kuunnellut kaksi osaa Kaisa Jaakkolan ilmaisesta webinaarisarjasta ja sen jälkeen tehnyt kaikki aivan päin peetä. Silti onneksi aina alkaa uusi viikko ja aina on uusi mahdollisuus tehdä parempia valintoja kuin eilen tai tunti tai minuutti sitten. Jokainen hetki on uusi mahdollisuus.


Viime viikkohan meni sitten kuitenkin aikamoisessa flowssa liikuntojen suhteen, tämähän on jo aiemminkin ollut minulle melkoinen kompastuskivi kun yht'äkkiä sitä energiaa tuntuu olevan vaikka kuinka ja sitten sitä ei olekaan. Flow-tilan katkaisi huonosti nukuttu yö ja lauantain aamuvuoro. Sen perään karkkipäivä (voi miksi, kysyn minä, vaikka vastauksen tiedänkin). Sunnuntaina sama jatkumo ja maraboun suklaalevy oli illalla ystäväni. Tänään aamusta lentelivät ärräpäät, auton lämmitysjohdot ja kahvit, takana yö jolloin valvoin kolme tuntia ystäväni urtikarian kanssa eikä miehen kuorsauskaan helpottanut tilannetta.

Onneksi on aina se uusi päivä ja mahdollisuus.
Nyt on ystävä urtikarialle (nokkosihottuma) hankittu edes se pieni apu mitä siihen on mahdollista saada eli antihistamiinit (jotka toivottavasti eivät väsytä), toisaalta yölliset urtikariakohtaukset (jolloin olisin valmiina repimään kyseisen ruumiinosan irti päästäkseni eroon siitä kutinasta) kertoo siitä, että elimistön kortisolitasot ovat yöllä matalalla niin kuin pitääkin.
Lisäksi lääkäri määräsi viimein keliakia vasta-aineet tutkittavaksi, sekä jonkinlaiset verikoetutkimukset mahdollisten vilja-allergioiden toteamiseksi. Ehkäpä tämän juupas eipäs leikin on tässäkin asiassa hyvä loppua tai edes yrittää.

Mutta miksi kolme päivää meni aivan päin peetä? Vaikka niin hyvin kuuntelin neuvoja ja ohjeita ja ylipäätänsä nyt tiedän asioista kuitenkin jotain.

Ensimmäinen virhe oli syödä liian vähän, vaikkakin yritin kovasti, mutta kun ei vain maistunut, etenkään se proteiiniosasto. Riisikakkuja tuntuisi uppoavan vaikka kuinka, harmi vaan kun ne eivät juurikaan sisällä yhtään mitään hyödyllistä, onhan se paremman makuista kuitenkin kuin se pahvi.
Toinen virhe oli liikkua taas liikaa omaan kuntotasoon nähden ja jättää lepopäivä pitämättä siinä välissä. Kun oli se flow...
Kolmas virhe oli nukkua huonosti, monta yötä. Tosin jo se yksi pystyi romahduttamaan kaiken kahden ensimmäisen virheen jälkeen.

Ei ole ainakaan treenivehkeistä kohta kiinni kun uudet puntit saapuivat taloon :)

Hyvän olon hormonidieetti on mielenkiintoinen tapa tarkastella hyvinvointia, kehon terveyttä sekä "ohjeiden noudattamisen" seurauksena tulevaa laihtumista kun kehon hormonitasapaino ja muukin tasapaino normalisoituu. Erittäin mieleenpainuva on lause -Laihdutatko sinä hinnalla millä hyvänsä?

Oman terveyden hinnalla? Oman vastustuskyvyn hinnalla? Vaiko oman hormonitoiminnan hinnalla? Mihin kaikkeen "syö vähän - liiku paljon" laihdutusbuumit meidän kehon toimintaa viekään. Oletko tyytyväinen, että vaaka näyttää viimeinkin sitä toivottua lukemaa, mutta olet laihduttanut sen suurimmaksi osaksi rasvattomasta kudoksesta (eli rasvaprosenttisi on noussut) ja näin ollen lihaskuntosikin on voinut huonontua.

Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan ajatuksia mitä tosiaankin tuo webinaari herätti (taas) esille. Jatkossa olisikin hyvä miettiä sitä kuinka viimeinkin sen vaa'an vallan saisi kukistettua ajatuksistaan pois ja pystyisi todella keskittymään ihan kaikkeen muuhun. Siihen että saisin itsestäni edes jokseenkin terveen ja hyväkuntoisen ihmisen.
Ja kuinka saisi syötyä tarpeeksi, ettei taas kävisi näin niin kuin nyt viikonloppuna. No ainakin aion kuunnella keskiviikkona webinaarin viimeisenkin osan, jossa ilmeisesti juontajaparina huippu Paleoradiossakin äänessä oleva Hanski.

Hyvän olon hormonidieetti webinaari esittely <--klick
Facebook tapahtumasivu (missä linkit webinaarien tallenteisiin youtubeen) <--klick

Nyt mä rupean lukemaan sitä itse kirjaa :) ja iloinen yllätys pomppasi ruutuun kun kirjan avasin. En tiedä mistä tää nyt tuli, mutta hyvästi sininen valo, en jää ikävöimään!


iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)