sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mitä iloista ja raflaavaa voi saada Selästä?

Aivan mahtava viikonloppu takana <3 En voi kuin kehua MinäOlen-messuja erittäin laadukkaista esiintyjistä, huh huh!

Niin paljon tuli viikonlopun aikana asiaa, että varmaankin niiden sisäistämiseen menee hetki jos toinenkin, mutta ainakin eräät asiat saivat minut muuttamaan elämääni heti.

 4 kyllin hyvää syytä muistaa pitää huolta näistä kaikista

Ensimmäiseksi alan (ja itseasiassa aloin jo) jumppaamaan selkärankaani joka ikinen päivä, sillä niin vakuuttavan ja mahtavan hersyvän luennon piti aivan ihastuttava Kylli Kukk.
Ja en voi kertakaikkiaan käsittää miksi Kyllin kertomaa asiaa opeteta meille jo koulussa? Ei edes hoitajakoulussa! Kyllä säästyisi niin monet selkävaivat ihmisiltä. Joten ainakin minä siis jumppaan selkäjumpan tästä lähtien joka päivä, samoin jumppaa myös lapsi.
Kyllistä ei varmaankaan kukaan hyvinvoinnista kiinnostunut ole voinut olla kuulematta ja minä myönnän, että itselleni Kylli ei ihan tv:stä tai netistä ole kolahtanut juurikaan erikoisemmin. Hyvällä asialla hän on toki ollut ja todella kaunis (sisäisesti ja ulkoisesti) nainenhan hän on. Mutta voi jee, mitä hän on livenä!

Oikeasti jos joskus teillä on mahdollisuus mennä Kyllin luennolle tai muulle vastaavalle niin menkää! Ihan ehdottomasti! Itse tulin luennolta niin iloisena ja voimaantuneena, ettei mitään järkeä :D Ja aiheena kuitenkin oli niinkin raflaava kuin Selkä. Mitä iloista ja raflaavaa voi saada Selästä? No näköjään voi, sillä selkä vaikuttaa kaikkeen ja sain taas niin muistutuksen siitä että todellakin on syytä loistaa sitä valoa mitä minun sisälläni on, ulospäin eikä piilotella sitä (tosin sitä ihan kirkkainta valoa kyllä täytyy tässä hieman etsiskellä ja koota ensin).
Niin ja se jumppa on välilevyjen mehustus-jumppa jos haluatte ettei teidän välilevyt kuivu, kutistu, madallu ja kertakaikkiaan mene paskaks (Kyllin omin sanoin). Niin se on niinkin yksinkertainen kuin liikuttaa sitä selkää: eteen-, taakse- ja sivulletaivutukset ja kierrot kaupanpäälle. Ja tätä olis hyvä tehdä joka päivä, aikaakin vie lyhimmillään sen 30sek, että jos kerkeis?
 Kissakahvilan kissat olivat aamunäytillä ikkunassa kun kävelimme aamulla messuille <3
Heti tuli hyvä fiilis <3

Toiseksi, olen niin vakuuttunut siitä, että kaikkien pitää mennä metsään.
Myös minun, entistä enemmän.
Hortoilu-luento lisäsi tuota innokkuutta ehken varovasti arvioiden noin 110%. Oikeasti mitä me ihmiset teemme itsellemme kaiken teknologian ja kaupungistumisen kanssa?
Kun matkustimme Helsinkiin bussilla, niin vieressämme istui tyttökolmikko, joka vietti noin 90% ajastaan tuijottamassa omiin kännyköihinsä kuulokkeet korvilla, siis vaikka he olivat kavereita! Siis mitä ihmettä! Me 10-20 vuotta vanhemmat "tytöt" höpisimme kuin papupadat keskenämme koko matkan ja voi että oli kivaa!
Iso osa siitä ajasta mitä me nykyajassa elämme tuhoaa meitä, tuhoaa meidän elimiä, aivoja ja mieltä. Ja tähän asiaan on yksi parannuskeino tai aika iso lievittävä tekijä ja se on luonto. Odotan itse innolla palsta-kesää, hortoilua ja muuten metsässä kulkemista. Jo pelkkä puun katsominen ikkunasta ja hetkeksi pysähtyminen alkaa laskea meidän kortisolitasoja, joten luonnossa läsnäoleminen on tietenkin vieläkin vaikuttavampaa (ja tämä ei tarkoita räkäposkella, kuulokkeista jumputusta kuunnellen, lenkkipolulla menemistä, vaan läsnäoloa siellä luonnossa).

Kolmanneksi koin itse henkisesti niin mielettömiä fiiliksiä, ettei niistä nyt tähän oikein mitään sanottavaa ole, koska niille ei ole sanoja. Ehkä seuraava lause nyt jotain tiivistää...

Meissä on jo se kaikki potentiaali ja rakennusaineet siihen upeuteen kunhan vain tajuamme ottaa sen käyttöön <3 Muulloinkin kuin meditoidessa, ihan siinä arjessa siis.

 Hotellilla vastaan tuli ensimmäiseksi aivan ihana purkki!

Mutta kuten aina, on myös niitä negatiivisiakin puolia ja suosittelen aina ihmisiä terveeseen epäilyyn ja varovaisuuteen. Etenkin kun puhutaan sellaisista asioista kuin ihmisen parantaminen (jollain keinolla X, etenkin kun siitä otetaan rahaa) tai ihmisen johdattaminen johonkin (esimerkiksi aatteeseen tai vaikkapa tietynlaisiin tekoihin).
Älä seuraa vääriä Guruja - on muodostunut itselle tärkeäksi lauseeksi.
Toki voit kuunnella mitä toisella on sanottavana niin kauan kun hän ei puutu sinun tahtoosi eikä itsemääräämisoikeuteesi. Sinä itse vain tiedät mikä sinulle on hyväksi. Sillä niin vain se Gurukin on ihminen ja egonsa vietävissä, valitettavasti. Aina kun on hyviä asioita niin sitten on myös niitä "pahoja" asioita. Se on syytä pitää mielessä ihan missä vain, mutta erityisesti silloin kun puhutaan uskosta.


Mutta se siitä "paasauksesta", oli aivan ihanaa (sanoinko sen jo?), ystävien kanssa oleminen, hotellissa yöpyminen, oma aika ja kävin myös hieman ostoksillakin ja reppu painoi kotiin mennessä ihan liikaa vaikka en nyt juurikaan ihmeempiä ostanut. Suosikkiostokseni on ainakin kevyt Konjac sponge. Mies kun tämän kuvan näki niin vastaukseksi tuli kuva, että onko sama kuin tää... olis ollut kuulemma valmiina ihan kotonakin :D


No, eihän se ihan ollut.

iive

7 kommenttia:

 1. Oi, olisinpa ollut paikalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella luennoitsijoiden puolesta. Messumyyjissä sitten löytyi hyvää ja sitten sitä einiinhyvää myyjää. Osa möi kyllä aikamoista settiä... rahastusta ja petosta sanon minä! Mutta enempi oli kyllä niitä hyviä :)
   Ja luennoitsijat oli vissiin kaikki kyllä tosi laadukkaita. Itse kävin 5 luennolla ja ystävät kävivät sitten myös muilla luennoilla ja kertoivat kokemuksiaan, heillekään ei pettymyksiä tullut.

   Poista
 2. Olen ollut Kyllin hatha-joogassa, kävin sellaisen lyhyen alkeiskurssinkin, jossa Kylli puhui paljon selkäasioista. Innostava tyyppi kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylli on kyllä aivan huipputyyppi. Varmaan ollut hyvät hatha-joogat <3

   Poista
 3. Minulta meni kokonaan ohi nuo messut. Tajusin vasta kun oli jo liian myöhäistä etsiä itselleen opasta. Kylliä haluaisin joskus päästä kuuntelemaan. Hänen valovoimaisuuttaan on niin paljon kehuttu.

  Ja luonnossa olemisesta allekirjoitan kaiken. Viime kesänä kun olin todella väsynyt ja voimaton, helpotusta toi oloon mökillä olo ja siellä luonnon läheisyys. Odotan innolla kevättä ja niitä voimaannuttavia hetkiä tuoksujen ja lintukonsertin keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hö, oisinhan mä sua voinut opastaa! Seuraavan kerran jos tuun helsinkiin johonkin tämmöiseen niin mäpä otan suhun yhteyttä että haluatko tulla messiin. Meidän naisporukkaan mahtuu kyl aina, tosin ollaan aika hörhöjä, mut luulen että sä varmasti kestät sen <3

   Poista
 4. Voi Iive se olis ihanaa. Ja kyllähän itekin taidan jonkinlainen hörhö olla :D:D

  VastaaPoista

Kiitos :)