torstai 5. toukokuuta 2016

Keijutaloja ja plantaarifaskiittia

Huh, johan iski kirjoituskatko!

Ja syypäänä vain yksi poistettu viisaudenhammas. Taisi lähteä paljon viisautta hampaan mukana kun niin paljon kärsimystä aiheutti, enemmän irroitettuna kuin paikallaan olleena haljenneena. Mut se siitä, onpi ohi (enää kaksi viisurinpoistoa jäljellä... yyh...)

Vappua vietin äiteen luona, lähinnä keittiössä joko kokaten tai sitten näitä vääntäen.


Meille tulee palstalle ja parvekkeelle Keijupuutarhat ja pitäähän niille talot olla. Nää on tehty suolakurkkupurkeista ja Fimo-massasta. Pienin mökkeröinen on 6v Lintusen tekemä <3 Hyvin sai näihin 3 päivän inspiraation ja luovuuden innon suodatettua. Himppa kipeenä paikat näitten jälkeen kun ei tuo piipertäminen ole selälle ja niskoille mitään parasta hommaa. Eikä kovan massan vääntäminen ole helppoa hommaa käsillekään.

Välissä kävin teatterissa tosin istumassa, tykkäsin, näytelmänä "Juokse ko hullu".


Vapun jälkeen saikin yövuoroja tehtailla useamman peräkkäin. Tänään loppui se ja parin tunnin unien jälkeen saikin suunnata Kesämaahan palstalle raivaushommiin! Tuntuu, että ihan sairaan hyvä porukka tulee olemaan siellä <3 Huomenna samaan hommaan uudestaan ja ei tosiaan tarvitse muita treenejä sen jälkeen, paitsi tuota venyttelyä kylläkin!!!

Kommenteissa tuli toive kertoa mitä plantaarifaskiitille kuuluu ja tässähän siitä hyvä on juttua vääntää kun jalat huutaa tälläkin hetkellä sitä hoosiannaa :( Mun (kroonistuneen) plantaarifaskiitin syyhän on (ainakin) raskauden aikana alkanut jalkaholvien madaltuminen, jalkaterien rakenne siis romahtaa pikkuhiljaa eli tervetuloa lättäjalat (ei oo kivaa tää). Jalat on yksi juttu mitä pitää huomioida siis joka päivä.

Ekana kesänä kun jalat alkoi oireilemaan, tuli kuljettua paljonkin näin. Nykyään on onneksi kinesioteippi, hieman helpompaa ja hygienisempää :D

Kunnolla tuetut jalkineet, pohjallisilla pystyy onneksi tukemaan hyvin. Niitä mulla onkin useammat. Kinesioteippiä laittelen kun akuuttia kipua ilmenee (eli tänään varmaan pitäis) tai kun ylimääräistä rasitusta on tiedossa. Olen opetellut itse teippaamaan jalat minulle sopivaksi. Esim Youtubessa on paljon erilaisia ohjevideoita asiaan. Kokeilemisen kautta on löytyneet ne omat hyvät teippaustavat.

Joogassa ja venyttelyssä huomioin erityisesti pohkeiden ja akillesjänteiden kireydet, koska ne vaikuttaa paljon myös jalkapohjiin. Yleensä aloittelen joogan/venyttelyn jalkapohjien pallohieronnalla joko nystyräpallolla tai tennispallolla. Miehen pehmeät "sisägolfpallot" on myös tosi hyviä jalkahierontaan, samoin esim. alumiinifolio- tai elmukelmupakettien pahviputkilot on hyviä.

Edelleen toivon ja jalkaterapeuttikin sanoi ettei esteitä ole, että pystyisin vielä juoksemaan jonkun verran. Tällä hetkellä pääasia on se että jaloilla pystyy kävelemään päivittäin töissä + lenkillä ilman kipua ja että painotreeniä voisi tehdä ilman jalkapohjakipua.

Kenkien hankinta on kyllä todella hankalaa ja välillä ärsyttää vetää lenkkareissa alituiseen, mutta kun ne vaan on niin parhaat mun jaloille. Ja jos pitää valita ulkonäöstä "viisveisaaminen" vai kipu, niin valitsen ensimmäisen. Onneksi "liikunnallisuus" eli treenivaatteissa kulkeminen on edelleen muotia, joten enpä juuri poikkea joukosta suosikkilenkkarieni kanssa :D


Huomenna jatkuu taas talkoot, joten pitää vissiin teipata ja kylmätä jalat ennen sitä. Risusavotta ei oo helppoa hommaa...

iive

4 kommenttia:

 1. Keijutalot ovat yberhienoja.

  Kiitos plantaarifaskiittipäivityksestä. Minähän en ole käynyt lääkäriltä kuulemassa tästä mitään "tuomiota". Joskus imetysaikana tätä vaivaa oli ja nyt sitten taas.. painon pudottaminen auttaisi toki... Mutta katselin näitä sun ohjeita ja netistä googlettelin ja aaah että tuntui muuten nannalta kun hieroin jalkapohjaa tennispallolla. Isäntä ei osannut yhtään hieroa samalla lailla ja ihme ja kumma aamulla pääsin suht ok sängystä noustua jalalla jopa kävelemään kun normaalisti liikunnan jälkeisenä aamuna se on tuskaa. Ja kiva kombo ku yrittää lisätä ihan kävelyä elämään lisää että paino alkas pudota niin sitten tuo jalka vittuilee.

  Teippausohjeetkin näytti toteuttamisekelposilta, täytyy siis Prismassa etsiä sitä pinkkiä teippiä mitä mun kaveri joka on hieroja suositteli että on edukasta ja hyvää.

  Mun työfysioterateputti asiasta kuultuuan (siis kun kerroin vaivanneen imetysaikana) epäili etät asia olis liitoksissa siihen et mun nivele t on yliliikkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kanssa on yliliikkuvat nivelet, joten iso osa kivuista on myös sitä, että lihakset on tuhannen jumissa vaikka ns. liikkuvuus on muka hyvä. Täytyy tosissaan keskittyä siihen että saa venytyksen tuntumaan siellä missä pitääkin. Tuo kinesioteippi on kyl tosiaankin ostamisen väärti. Aluksi jalat saattaa kipeytyä ja joutuu teippailemaan useampaankin kertaan, mutta sitten alkaa helpotusta tulla. Yöksi teippaaminen on mun suosikki kun aamulla ei tartte sit könkkäillä. Ja valitettavasti korkokengät saa tän kans unohtaa täysin tai veroja siitä saa maksaa monta viikkoa...

   Poista
 2. Oi miten ihanat keijujen talot! Olisi kiva nähdä myöhemmin kuvia keijupuutarhoista! :) Mulla oli kanssa viime kesänä parvekkeella keijupuutarha ja tänä vuonna olisi tarkoitus tehdä taas :)

  Auts, kuulostaa tosi ikävältä kipuilulta! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat varmasti puutarhoista tännekin tulevat :) Kiva kuulla että muutkin niitä tekee :)

   Poista

Kiitos :)