lauantai 21. toukokuuta 2016

Kuntoutukseen, minäkö???

Ensi viikon maanantaina alkaa kuntoutus Peurungassa. Valitsin kotia lähellä olevan kuntoutuspaikan ihan vain siitä syystä että pitkät ajomatkat saavat mun kropan aina jumiin eikä kuntoutusta ole kauhean kivaa aloittaa jumimisella. Jään kuitenkin tuonne yöksi eli en reissaa kodin ja kuntoutuksen väliä vaikka sekin olisi mahdollista.


Kuntoutukseen meneminen vähän pelottaa.

Pelottaa ja jännittää siksi että siellä jotkut muut ihmiset sanelevat mun päivän kulun ja sen mitä mä syön sinä päivänä. Paljon oon kuullut juttuja siitä kuinka ihmiset on niin rikki kuntoutuksen jälkeen että sairaslomalle ovat suoraan joutuneet. Mulla on lomaviikko onneksi heti kuntoutusjakson jälkeen, joten paluu arkeen on onneksi lempeä.

Myös nukkuminen toisen vieraan ihmisen kanssa jännittää. Mun yöt on joskus niin herkkiä ja rikkonaisia ja seuraava päivä menee zombina jos ei saa nukuttua. Oma tyyny ainakin pitää ottaa mukaan ja joogamatto ja tennispallot ja hierontakone ja ja ja... korvatulpat!

Ja sitten se ruoka.
Jääkaappia ei ole majoitustiloissa (voihan vee...) eli smootieita ei voi tehdä. Ruokana kyllä aamupala, lounas ja päivällinen. Ovat kuulemma tarpeeksi. Testasin Puhdistamon viherjauhetta mehuun/veteen, toimi onneksi ihan hyvin kun lisäsi vielä sitruunamehua. Inkivääriä voisi ostaa vaik sellaisena mössönä, säilyis kuitenkin varmaan sen 3pvä huoneenlämmössä... tai sit otan sauvasekoittimen mukaan ja muut saa katsoa et hei vitsi mikä hörhö :D


Mä oon ollut nyt ihan intona näistä villivihanneksista viimeinkin. Mitään varsinaista safkaa näistä en ole tehnyt, mut smoothiet näistä on aivan sairaan hyviä!

Kuntoutuspaikan ruuassa ongelmana on siis se, että joo voin käydä ravintolassa syömässä ja ei siitä aina mitään oireita vatsalle tule, usein kuitenkin tulee ja monta päivää sellaista safkaa peräkkäin aamusta iltaan, niin voi morjens ja pahoittelut etukäteen kämppikselle. Vatsan turvottelut ovat taatut!

Mut se mitä odotan innolla on vertaistuki ja se että saan vähän starttia tuohon liikuntaan ja neuvoja palautumiseen. Lääkkeitä tähän fibromyalgiaan ei ole keksitty, ainakaan sellaisia joita haluaisin käyttää, joten sinne suuntaan ei juurikaan toiveita ole. Jonkinnäköinen painonpudotus/kehonpuhdistusstartti olis myös kiva juttu, pitää vissiin metsästä käydä ne omat eväät siihen.

Paikkanahan Peurunka on upea. Kylpyläosastot ja liikuntapaikat on ihan vimpan päälle ja ympäröivä luonto todella kaunista. Sen suhteen ei kyllä valittamista pitäisi olla.

Infoa Peurungasta majoittumisen ym. suhteen on tullut huonosti. Nyt päässä viliseekin kaikkea sitä mitä olisi hyvä ottaa mukaan... liikuntaa harrastetaan joka päivä eli vaatteet ulos ja sisälle. Kenkiä tarvitaan ainakin kolme paria ja uintikamatkin... tarvitsenko oman pyyhkeen vai miten? Eli tällaisia ihan yksinkertaisia asioita olisi hyvä tietää kun miettii mitä tarvitsee. Paikkanahan tuo sijaitsee ns. keskellä ei mitään joten kauppaan ei ole asiaa ilman jonkun kyytiä. Autoa kun mulla ei tuolla tule olemaan.


6 päivän työputki päättyy huomenna ja maanantaina Peurungassa pitäisi olla jo 07.45. Eipä eroa näistä aamuvuoroon menemisistä mihinkään kun matka-aika tuonne taitaa olla se 45min. Tänään vielä pyykinpesua, kaupassa pitää käydä ostamassa mehut ja inkiväärit ja pähkinät ja mitä nyt muuta keksiikään. Nii ja sitä pakkaamista mistä en kyllä kamalasti nauti (oon vielä oikein ylipakkaaja, joten mimmosenkohan laukun kanssa sitä sit matkaan lähdetään?)

Loppu aika viikonlopusta otetaan rentoutumiselle ja itsensä hoitamiselle <3

Jos sitä osaisi olla stressaamatta, ehkä ;)
Seuraavan kerran blogi varmaankin päivittyy vasta viikon päästä, sillä kuntoutukseen lähtee vain puhelin ja tabletti mukaan, niillä ei kyllä kauheasti viitsi bloggailla, jos ei nyt kuvilla sitten :D

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)