keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Muutos - Uusi vuosi keskellä kevättä

Kyllä nyt tuntee niin selkeästi, että on kevät, vaikka tämä sää tästä kuulemma viileneekin taas hetkeksi, niin silti luonto on herännyt kyllä.


Kesämaan viikonlopun hommat tuntuvat kropassa edelleen, oli oikein luonnon omaa crossfittiä koko viikonloppu. Lavoja ja kiviä ja risuja oli ehkä se viikonlopun agenda ja ne saatiin hoidettua. Olen niin kiitollinen että nämä kaksi "Hippiekonomia" ryhtyivät tähän puuhaan ja meille saatiin omat palstat viimeinkin kotikylälle. Lisää voit lukea täältä!

Miehelle tuumasin, että kesän loputtua mulla on kyllä rautainen kunto jos tuolla vaan pystyn aktiivisesti käymään, sillä sen verran haastavaa on tuo kävely/pyöräily tuonne, ei ole täällä keskisessä suomessa noita tasaisia teitä kuulkaas vaan ylä ja alamäkeä, ylä ja alamäkeä... ja niin on tuonne palstallekin plus palstahommat päälle ja takaisin kotiinkin pitäisi vielä päästä.


Tällä viikolla on kuusi päivää töitä ja viikonloppuna on tiedossa onneksi kaikkea ihanaa, sitten alkaakin seuraavan työputken jälkeen kuntoutusviikko, hui! Onneksi fiilikset työntekemisestä ovat taas mitä parhaimmat, motivaatio on huipussaan ja olen välttynyt negistelijöiden tartunnalta.
Mulla on vaan hyvä fiilis, älä tuu pilaa sitä!


Jaa että miksikö on hyvä fiilis?
Koska se kevät on tullut töihinkin ja työt sujuvat aurinkoisissa ja rennommissa merkeissä. Nautin siitä, että saan asiakkaiden kanssa touhuta heille ja itsellekin mieluisia asioita, kuten grillata :D
Ja muutenkin olen käynyt läpi sitä asiaa, että toi työ on vaan iso osa mua. En voisi kuvitella mitään muuta tekeväni.


Kotona on tutkittu siementen ihmeellistä maailmaa. On se mahtavaa että moisista pikkuruisista jutuista kasvaa valtavia kukkia ja kasveja!
Kasvun aika on muutenkin vahvasti esillä. On ostettu uutta polkupyörää Lintuselle, käyty tutustumassa ekaluokkalaisen maailmaan tulevassa koulussa, nähty uusi ope ja kohta vietetään eskarivuoden kevätjuhlaa.
Eilen alkoi myös Nappulaliiga, joka on mulle jotenkin tosi pelottavaa. Onneksi mies entisenä futarina hoitaa homman kotiin. Itse kyllä tykkään siitä, että lapsi saa kokea jotain sellaista mitä itse en ole kokenut eli joukkuehenkeä ja yhteistä tekemistä. Liikuntaakin kun siinä samalla tulee, niin mikäs sen parempaa!


Meidän elämä muuttuu täysin sitten kun lapsi menee kouluun.
Päivittäiset rutiinit on pitkälti sujuneet mun töiden mukaan kun vuorohoito on ollut olemassa ja mies tekee töitä yleensä 24/7. Nyt kaikki muuttuu ja aletaankin elämään ihan erilaisessa rytmissä. Kesä on nyt välivaihe ennen sitä. Sekin on ihan erilainen kun viime kesä kun nyt päästään pyörällä yhdessä Lintusen kanssa vaikkapa sinne rannalle tai palstalle tai minne vaan. Ja muutenkin elämä melkein koululaisen kanssa on ihan erilaista.

Muutos.

Se tuntuu nyt paljon vahvempana kuin uuden vuoden alussa. Ehkäpä juuri siksi ettei uutena vuotena nyt juuri mikään muuttunut ja nyt muuttuu todella paljon asioita. Paljon uutta alkaa ja vanhaa loppuu. Todella moni asia on aivan erilaista kuin ennen. Myös minussa.

Olen miettinyt paljon mikä on tärkeää ja mistä saan elämään voimaa ja niitä asioita aion elämässäni toteuttaa. Uni ja elämän rytmi on tärkeitä. Voin niin paljon paremmin kun sain rytmistä kiinni eli menin ajoissa nukkumaan ja jaksoin herätä ajoissa. Viimeiset yövuoroputket sekoittivat homman täysin ja se tuntuu nyt todella pahalta. Tajuan, että koko kroppa menee sekaisin tästä, ei pelkästään pää. Seuraaviin yövuoroihin on aikaa onneksi melkein kuukausi. Tavoitteena onkin saada siitä paremmasta rytmistä taas kiinni ja säilyttää se myös niiden yövuorojen jälkeen.

Uskon, että tämä on se muutos joka siirtää minut kropan (ja painon) suhteen seuraavalle tasolle. Sillä näin minulla on paljon enemmän energiaa tehdä asioita ja syödä fiksummin!

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)