keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tarvelähtöisyydestä, tunteista ja luonnosta

Eilen aloitettiin työpäivä näin mahtavissa merkeissä Jyväskylän Teeleidissä. Paljon olin paikasta kuullut mutten ollut käynyt ja täytyy vaan ihmetellä miksi en.


Meille pidettiin Teeleidissä työnohjaukseen liittyvää koulutusta, joka perustuu tarvelähtöiseen ajatteluun ja täytyy sanoa että kyllä kolahti. Missään ei oikein tuosta mitään selitetä selkeästi mitä se on ja omat ajatusprosessit ovat asiasta todellakin "hieman" kesken, joten itsekään en tähän tätä oikein osaa tiivistää, mutta jo eilen iltavuorossa yritin ajatella "out of the box" asiakkaan omaista kohdatessani ja ehkä onnistuin! Se jo riittää saavutukseksi tosiaankin <3Ennen työpäivää käytiin Lintusen kanssa Luontotutkijoiden retkellä. Luontotutkijat ollaan siis me, minä ja Lintunen ja blogihulluna ihmisenä meillä on nyt yhteinen blogikin :D Toivon, että tästä tulee hyvä syy tutkia luontoa, olla siellä, "opettaa" Lintunenkin nauttimaan siitä ja että se kehittää meidän välistä suhdetta lapsen kasvaessa ja vanhemmista irtaantuessa. Toki toivon, että siitä on hyötyä myös Lintusen koulutiellä tietokoneen käytön, kirjoittamisen, lukemisen ja tekstin tuoton myötä. Biologian ja maantiedonkin pitäisi sujua kaiken sen jälkeen mitä ollaan opittu ja tullaan oppimaan.
Matkalla naposteltiin taas villiherkkuja ja kuvan mukaiset ainekset päätyivät vihersmoothieen, joka oli sata kertaa parempi kuin mikään pinaatti-kurkku-smoothie.


Haaveilen työstä luonnon parissa, uskon että se tulee toteutumaan jos se on minulle tarkoitettu. Sillä aikaa teen tätä työtä itselleni, lapselleni ja tuuttaamalla tänne blogiin tietoa yllin kyllin. Jos saan yhdenkin ihmisen metsään, on se saavutus. Onneksi suomalaisilla on edelleen aika vahva luontoyhteys, se on meidän vahvuus!


Viime aikoina mulla on ollut kipuja aika paljon pitkän kivuttoman jakson jälkeen. Mutta on yksi paikka missä mua ei satu ja se on luonto. Yllä oleva kuva on otettu päivänä jolloin sattui ja paljon, mutta kuvasta sitä ei näe koska luonnossa kipua ei ollut.
 
Edellinen ja tämä viikko ovat olleet kamalan tunteikkaita, välillä hyvällä, välillä aika raskaallakin tavalla. Jotenkin asiat menevät todellakin tunteisiin. Ensi viikon kuntoutusjakso Peurungassa pelottaa ja jännittää, se että missaan siitä syystä Lintusen eskarijuhlat, niin se harmittaa. Kauheasti kaikkia tunteita pyörii ja aaltoilee ja olo on levoton. Päällä olevat kivut nostattavat tunteita potenssiin sata! 
Ihmettelen kyllä miksi ei hirveitä herkutteluhimoja tule niin kuin yleensä, painolle ja terveydellehän se on kyllä tosi hyvä juttu.
Nyt pitäisi yrittää kaivaa ne tarpeet sieltä tunteiden alta ja tarttua niihin. Olisko sittenkin pitänyt ostaa ne tunne- ja tarvekortit???

Taidan kuitenkin rueta joogaamaan ja häipyä sitten sinne metsään. Jospa asiat siellä selkiintyisivät niin kuin yleensä käy <3

iive
 

2 kommenttia:

  1. Luonto kyllä poistaa kivun ainakin hetkeksi <3 Teeleidissä piti minun käydä Jyväskylän reissulla, mutta jäi seuraavaan reissuun sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä käymään <3 Pala luksusta arjen keskelle, mut ei kallis <3

      Poista

Kiitos :)