sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Terveydellä ja henkisyydellä rahastamisestaKävin yhdellä luennolla naapuripaikkakunnalla, aiheena kehon hyvinvointi ja asiaa myös henkisyydestä. Luennolla oli todella paljon sellaista asiaa, joka oli itsellekin muistutus siitä miten tämän elämän pitäisi oikein mennä ja vahvistusta taas siitä, että olen sillä itselleni oikealla polulla.

Hyvinvointiosiokin oli ihan asiaa. Hyvän terveyden kulmakivet Omega3-tasapaino, PH-tasapaino ja suoliston terveys, allekirjoitan täysin. Mutta se, että luento oli erään verkostomarkkinointifirman mainosluento lähes täysin, niin se otti vähän päähän, etenkin kun asiasta oli ilmoituksessa mainittu todella pienellä sivulauseella.

Mutta se niin vaan muistutti minua itseäni edelleen siitä lauseesta, jota olen kuljettanut mukanani alusta asti: Älä seuraa vääriä Guruja.

Kuuntele, kyseenalaista, tutki ja mieti. Ota itsellesi ne parhaat palat ja jos sua epäilyttää niin stoppaa vaikka kuka lupaisi sulle kuut ja tähdet taivaalta.

Muistan lukeneeni joskus fiktiivisen kirjan naisesta joka oli onneton. Hän "hurahti" kaikkiin erikoishommiin, vähän niin kuin minä nyt ja etsi sieltä sitä onneaan. Mutta kun sitä onnea ei löydy joogasta, ei retriitistä, ei raakaruuasta, ei ihmepillereistä, ei dieetistä, ei personal trainerista, ei laihdutuksesta, eikä mistään muustakaan, eikä kenestäkään muusta kuin sieltä omasta itsestä, sydämestä ja yhteydestä. Kukaan muu ei voi sitä sinulle antaa saati myydä. Kenestäkään muusta et sitä löydä.

Hyvinvointibisneksessä, ihan samoin kuin henkisessä bisneksessä liikkuu hyvät rahat. Ilmaiseksi ei tietenkään kenenkään tarvitse raataa ja tehdystä työstä täytyy saada myöskin palkka, eihän siinä muuten järkeä ole. Mutta se mikä on ok hinta on eri juttu.

Onko ok maksaa joogaretriitistä 100, 200 vai 300 euroa? Tai personal trainerin opastuksesta samat? Onko ok maksaa henkiselle opettajalle/ näkijälle tai energiahoitajalle tunnista 50,80,100 vai 150 euroa?

Hyvinvointivitamiinituote X maksaa kaupassa 20 euroa. Verkostomarkkinointifirma Y vaatii vastaavasta tuotteesta kaksin tai kolminkertaisen hinnan ja sitouttaa sinut ostamaan ko. tuotetta esim. vuodeksi.

Ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa - sanotaan.

Mutta entäs se joka maksaa on epätoivoinen? Olkoon hän fyysisesti sairas tai rypee henkisessä suossa, etsii hinnalla millä hyvänsä sitä yhtä keinoa jotta siitä pääsisi jonnekin.

Ihmisten ja firmojen motiivit palveluiden myynnille ovat niin erilaisia. Jotkut tekevät sitä rakkaudesta, jotkut rahasta ja jotkut molemmista.

Ja sen joka ostaa kannattaa oikeasti selvittää ne motiivit, etenkin jos pelaa fyysisen tai psyykkisen terveytensä kanssa.

Yhden ilmaisen vinkin voin antaa, jos on paha olla ihan miltä kantilta tahansa niin mene metsään, ei maksa mitään ja syö jotain vihreää (jos ei metsästä niin sitten kaupasta).iive

ps. Haluan tähän loppuun vielä lisätä sen, että ymmärrän kyllä jos ihmiset etsivät sitä apua elämäänsä vaikka mistä ja maksavat vieläpä vaikka mitä jos vain on varaa tai vaikka ei olisikaan. Heitä en halua syyllistää millään tavoin. Eräässä ohjelmassa sairas nainen tuumasi että söisi vaikka puun kuoria ja maksaisi niistä mitä vaan jos ne hänelle apua antaisivat. Ymmärrän itsekin kipujen kanssa elävänä tämän täysin. Mutta se joka tällaiselle ihmiselle kauppaa "ihmettä" kalliilla, niin sille haluan sanoa "Hyi, Häpeä!"

4 kommenttia:

 1. Kyllä, juurikin näin :) Metsä on kyllä ihan paras paikka ihmiselle! Siellä mieli lepää ja akut latautuu ja saa yhteyden luontoon ja omaan itseensä. Ja ihan ilman, että pitää itse tehdä muuta kuin mennä sinne! :) Olen itsekin törmännyt vaikka millaisiin huijareihin ja hyväksikäyttäjiin. Kyllä se tosiaan niin on, että liikaa ei saa noiden varaan laskea. Tiedän erään, joka epätoivoissaan ei enää ajatellut itse, vaan kysyi joka asiaan neuvoa ns. ennustajalta sillä seurauksella, että joutui suuriin velkoihin. Eihän ne ilmaisia ole nuo soittolinjat. Kaikkein parasta on kuunnella omaa sydäntään ja sisäistä ohjaustaan <3 Kiitos hyvästä kirjoituksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisiä on niin monenlaisia, niin niissä avuntarjoajissakin. Ja huonojen tyyppien maine pilaa myös hyvien maineen. Onneksi kuitenkin on niitä hyviäkin ihmisiä <3

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus . Soisi useammankin ihmisen miettivän samoja asioita. Mutta valitettavasti usein itselleen "nimeä" tehneet kehtaavat pyytää maltaita höpöhöpö kukkeliskuu neuvoista joita jokainen tajuaan kun vaan muistaisi ajatella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin valitettavasti on :(
   Todella paljon on tällä alalla kaikennäköistä tyyppiä, niin treeni kuin henkisyyspuolellakin.

   Poista

Kiitos :)